Prognoza za subotu, 16. Oktobar 2021.
   15 Oct 2021, 11:18    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


Prognoza za subotu, 16. Oktobar 2021.

SRBIJA: U noći ka suboti će padati kiša u većini krajeva, osim na severu Vojvodine. U subotu ujutru kiša prestaje na severu Srbije, ali se zadržava i dalje hladno i pretežno oblačno vreme sa slabom kišom u centralnim, južnim i istočnim predelima. Kišna zona se postepeno pomera ka jugu i jugoistoku i kiša prestaje popodne i u centralnim predelima. Na planinama iznad 1000 mnv će padati susnežica i sneg uz slabljenje padavina. Po Vojvodini se očekuju sunčani intervali popodne. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 6°C na jugu Srbije, u Kosovskoj Mitrovici, do 15°C na severu Vojvodine. Uveče suvo na severu i zapadu Srbije, a slaba kiša na istoku i jugu. Temperature u 22h od 6°C do 9°C.

Požarevac: U noći ka suboti kiša koja prestaje u subotu ujutru ili u toku prepodneva. U toku dana oblačno i hladno za ovo doba godine, mada uz nekoliko stepeni veću temperaturu u odnosu na petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 11°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

Niš: U subotu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine sa kišom. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 8°C. Uveče hladno sa slabom kišom. Temperatura u 22h oko 7°C.

Užički region: U subotu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine sa malo slabe kiše pre podne, a na planinama iznad 1000 mnv sa susnežicom i snegom. Sredinom dana padavine prestaju i popodne suvo. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 5°C do 6°C, a maksimalna od 8°C do 10°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa malo susnežice i snega pre podne i temperaturom najviše do 4°C.

VOJVODINA: U noći ka suboti će padati kiša na jugu Vojvodine, a na severu suvo. U subotu porast temperature u odnosu na petak uz sunčane intervale na zapdu i severu Vojvodine i nešto oblačnije vreme na jugu i istoku Banata. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 12°C na jugu Vojvodine do 15°C na severu, u Subotici i Somboru. Uveče suvo. Temperature u 22h od 7°C do 9°C.

Novi Sad: U subotu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije nego u petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 14°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

Subotica: U subotu umereno oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije nego u petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 8°C.

Vreme narednih dana: U nedelju porast temperature sa dužim sunčanim periodima na severu, a na jugu oblačno sa slabom kišom koja prestaje tokom dana. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 8°C, a maksimalna od 9°C na jugu Srbije do 16°C na severu Vojvodine.
Od ponedeljka sledi dalje postepeno otopljenje sa sve više sunčanih sati, pa bi iduće sedmice bilo znatno toplije vreme nego ove sedmice i pretežno sunčano uz maksimalne temperature oko 20°C od srede.
 
CRNA GORA: U subotu hladno sa slabom kišom na severu koja prestaje, a u planinama iznad 1200 mnv sa slabim snegom. Na Primorju sunčani periodi i umerena bura. Maksimalna temperatura od 6°C do 18°C, na Žabljaku oko 2°C sa slabom susnežicom i snegom.
CG naredni dani: Od nedelje svakim danom po malo toplije uz sve više sunčanih sati.

 



Slične vesti

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Prognoza za sredu, 27. mart 2024.

26 Mar 2024, 12:16

SRBIJA: U noći utorak na sredu prolazna kiša koja do jutra odlazi na severoistok. U sredu toplo…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista