Prognoza za subotu, 16. Oktobar 2021.
   15 Oct 2021, 11:18    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


Prognoza za subotu, 16. Oktobar 2021.

SRBIJA: U noći ka suboti će padati kiša u većini krajeva, osim na severu Vojvodine. U subotu ujutru kiša prestaje na severu Srbije, ali se zadržava i dalje hladno i pretežno oblačno vreme sa slabom kišom u centralnim, južnim i istočnim predelima. Kišna zona se postepeno pomera ka jugu i jugoistoku i kiša prestaje popodne i u centralnim predelima. Na planinama iznad 1000 mnv će padati susnežica i sneg uz slabljenje padavina. Po Vojvodini se očekuju sunčani intervali popodne. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 6°C na jugu Srbije, u Kosovskoj Mitrovici, do 15°C na severu Vojvodine. Uveče suvo na severu i zapadu Srbije, a slaba kiša na istoku i jugu. Temperature u 22h od 6°C do 9°C.

Požarevac: U noći ka suboti kiša koja prestaje u subotu ujutru ili u toku prepodneva. U toku dana oblačno i hladno za ovo doba godine, mada uz nekoliko stepeni veću temperaturu u odnosu na petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 11°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

Niš: U subotu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine sa kišom. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 8°C. Uveče hladno sa slabom kišom. Temperatura u 22h oko 7°C.

Užički region: U subotu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine sa malo slabe kiše pre podne, a na planinama iznad 1000 mnv sa susnežicom i snegom. Sredinom dana padavine prestaju i popodne suvo. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 5°C do 6°C, a maksimalna od 8°C do 10°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa malo susnežice i snega pre podne i temperaturom najviše do 4°C.

VOJVODINA: U noći ka suboti će padati kiša na jugu Vojvodine, a na severu suvo. U subotu porast temperature u odnosu na petak uz sunčane intervale na zapdu i severu Vojvodine i nešto oblačnije vreme na jugu i istoku Banata. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 12°C na jugu Vojvodine do 15°C na severu, u Subotici i Somboru. Uveče suvo. Temperature u 22h od 7°C do 9°C.

Novi Sad: U subotu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije nego u petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 14°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

Subotica: U subotu umereno oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije nego u petak. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 8°C.

Vreme narednih dana: U nedelju porast temperature sa dužim sunčanim periodima na severu, a na jugu oblačno sa slabom kišom koja prestaje tokom dana. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 8°C, a maksimalna od 9°C na jugu Srbije do 16°C na severu Vojvodine.
Od ponedeljka sledi dalje postepeno otopljenje sa sve više sunčanih sati, pa bi iduće sedmice bilo znatno toplije vreme nego ove sedmice i pretežno sunčano uz maksimalne temperature oko 20°C od srede.
 
CRNA GORA: U subotu hladno sa slabom kišom na severu koja prestaje, a u planinama iznad 1200 mnv sa slabim snegom. Na Primorju sunčani periodi i umerena bura. Maksimalna temperatura od 6°C do 18°C, na Žabljaku oko 2°C sa slabom susnežicom i snegom.
CG naredni dani: Od nedelje svakim danom po malo toplije uz sve više sunčanih sati.

 Slične vesti

Prognoza za nedelju, 28. Novembar 2021.

27 Nov 2021, 9:13

SRBIJA: U nedelju toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar i naoblačenje sa…

PROGNOZA za SUBOTU, 27. Novembar 2021.

26 Nov 2021, 12:31

SRBIJA: U noći između petka i subote padaće slaba kiša na zapadu i severu Srbije. U subotu znatno…

PROGNOZA za PETAK, 26. Novembar 2021.

25 Nov 2021, 11:17

SRBIJA: U petak naoblačenje i prolazna kiša u svim krajevima koja se premešta od jugozapada ka…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPandemija pogurala prodaju zdravstvenog…

Pandemija je podigla odgovornost i svest ljudi o potrebi osiguranja zdravlja, života i imovine,…

29 Nov 2021, 9:50

ZdravljeKBC "Zvezdara" izlazi…

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" izlazi iz crvene zone. Direktor te zdravstvene ustanove,…

29 Nov 2021, 9:46

ZdravljeBekić za RTS: Više strahujem od…

Doktor Zoran Bekić rekao je za RTS da školski raspust i kovid propisnice daju efekte. Sada…

29 Nov 2021, 9:42

Kursna lista