PROGNOZA ZA SUBOTU, 11. Mart 2023.
   10 Mar 2023, 12:20    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA SUBOTU, 11. Mart 2023.

SRBIJA: U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju sredinom dana uz razvedravanje po Vojvodini. Kasnije popodne padavine prestaju i u centralnim predelima, a zadržavaju se samo na jugu do kraja dana. Na planinama kiša prelazi u sneg iznad 1000 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni, u Vojvodini i Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna u toku jutra i prepodneva od 9°C na severu do 13°C u Negotinu i u padu tokom popodneva. Minimalna temperatura biće na kraju dana od 2°C na severu do 6°C na jugu Srbije. Uveče samo na jugu sa kišom u nižim predelima i snegom u planinama, a u ostalim krajevima suvo uz razvedravanje. Temperatura u 22h od 2°C do 6°C.
Požarevac: U subotu postepeno zahlađenje uz kišu ujutru, a sredinom dana i popodne suvo uz razvedravanje kasnije popodne. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 11°C što će biti i maksimalna, popodne oko 7°C, a minimalna na kraju dana 5°C. Uveče vedro. Temperatura oko 4°C u 22h.
Niš: U subotu postepeno zahlađenje uz povremenu kišu. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 8°C, a maksimalna do 12°C i u padu popodne. Uveče kiša prestaje. Temperatura oko 5°C u 22h.
Užički region: U subotu zahlađenje sa kišom dolazi sa severozapada. Na planinama kiša prelazi u susnežicu i sneg iznad 1000 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, maksimalna od 9°C do 11°C, a minimalna temperatura na kraju dana od 3°C do 5°C. Na Zlatiboru i Tari zahlađenje sa kišom koja prelazi u susnežicu i sneg popodne uz pad temperature od 5°C na 1°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U noći ka suboti padaće kiša koja prestaje u subotu ujutru. Na severu Vojvodine dolazi do razvedravanja, a zatim i u ostalim krajevima Vojvodine tokom dana. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 8°C do 10°C, što će biti i maksimalna dnevna, a minimalna temperatura na kraju dana od 2°C na severu do 4°C na jugu Vojvodine. Uveče vedro. Temperatura u 22h od 2°C do 4°C.
Novi Sad: U subotu zahlađenje uz kišu ujutru, a od sredine dana postepeno razvedravanje. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 10°C, sredinom dana 6°C, a minimalna na kraju dana 3°C. Uveče vedro. Temperatura oko 3°C u 22h.
Subotica: U noći ka suboti kiša koja prestaje pre jutra. U subotu suvo uz postepeno razvedravanje. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 9°C, sredinom dana 6°C, a minimalna na kraju dana 3°C. Uveče vedro.
Vreme narednih dana: U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 1°C, maksimalna od 8°C do 11°C. Uveče vedro i hladno. Temperatura u 22h od -1°C do 3°C.
U ponedeljak ujutru je moguć slab mraz, ali će tokom dana biti dosta toplije nego u nedelju i pretežno sunčano. U utorak još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine, u većini mesta oko 20°C. U sredu zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. U četvrtak razvedravanje, a zatim pretežno sunčano u drugoj polovini sedmice uz porast temperature.
CRNA GORA: U subotu oblačno sa kišom koja prestaje na jugu, a u višim planinama kiša prelazi u sneg. Maksimalna temperatura od 10°C do 16°C, na Žabljaku do5°C, a krajem dana 0°C.
CG naredni dani: U nedelju i ponedeljak sunčano uz porast temperature. U utorak toplo sa sunčanim periodima, a popodne i uveče naoblačenje sa kišom, najpre na Primorju. U sredu kiša i zahlađenje. Od četvrtka do iduće nedelje sunčano i sve toplije vreme.Slične vesti

Prognoza za subotu, 20. april 2024.

19 Apr 2024, 12:03

SRBIJA: U subotu ujutru je moguća ređa pojava slabog prizemnog mraz. Tokom prepodneva suvo sa…

Prognoza za petak, 19. april 2024.

18 Apr 2024, 13:18

SRBIJA: U petak ujutru je moguća ređa pojava slabog prizemnog mraza, a tokom dana u većini predela…

Prognoza za četvrtak, 18. april 2024.

17 Apr 2024, 12:50

SRBIJA: U četvrtak hladno sa povremenom kišom, a na planinama iznad 1000 mnv sa snegom. Temperatura…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNedelja prevencije povreda u saobraćaju.

U periodu od 22. do 28. aprila 2024. godine, obeležava se Nedelja prevencije povreda u saobraćaju.…

19 Apr 2024, 17:22

PoljoprivredaU opštini Golubac završena prolećna…

-Na planiranih 6.9oo hektara u opštini Golubac završena je prolećna setva. -S obzirom na tešku…

19 Apr 2024, 16:01

DruštvoPromocija turističke ponude Velikog…

Eparhijski dvor u centru Temišvara u Rumuniji bio je domaćin Turističkoj organizaciji…

19 Apr 2024, 14:01

Kursna lista