PROGNOZA ZA SREDU, 18. Januar 2023.
   17 Jan 2023, 11:34    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA SREDU, 18. Januar 2023.

SRBIJA: U sredu vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugozapadni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost, pa je moguća i kratkotrajna kiša, ali i sunčani intervali. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje i umerena kiša, osim na jugoistoku Srbije. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 11°C, a maksimalna od 14°C u Subotici do 20°C u Leskovcu. Uveče umerena do jaka kiša u zapadnim, centralnim i severnim predelima. Temperatura u 22h od 8°C do 11°C.
Požarevac: U sredu vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost i sunčani intervali, a popodne naoblačenje i kiša. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 17°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 11°C.
Niš: U sredu vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost i sunčani periodi. Postoji manja šansa za kratkotrajnu kišu. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 19°C.
Užički region: U sredu toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar, na planinama pojačan. Tokom dana promenljiva oblačnost, pre podne sunčani intervali, a popodne i uveče umerena do jaka kiša. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, a maksimalna od 13°C do 16°C. Na Zlatiboru i Tari kiša popodne i uveče i do 9°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U sredu vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugozapadni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost i moguća kiša ujutru, zatim sunčani intervali sredinom dana, a popodne novo naoblačenje sa kišom. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 11°C, a maksimalna od 14°C u Subotici do 18°C na jugu Banata. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 7°C do 11°C.
Novi Sad: U sredu toplo uz umeren do pojačan južni i jugozapadni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost i moguća kiša ujutru, zatim sunčani intervali tokom dana, a kasnije popodne ponovo kiša. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 14°C. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h oko 9°C.
Subotica: U sredu toplo uz pojačan južni i jugozapadni vetar. Tokom dana promenljiva oblačnost i moguća kiša ujutru i pre podne, zatim malo sunčanih intervala tokom dana, a uveče ponovo kiša. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 14°C.
Vreme narednih dana: U četvrtak oblačno sa kišom uz postepeni pad temperature tokom dana, ali i dalje iznad proseka. Vetar ujutru južni, a na severu pre podne u skretanju na umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 6°C u Somboru i Subotici do 16°C u južnoj Srbiji. Uveče kiša i dalji pad temperature koja će u 22h biti od 4°C na severu do 10°C na jugu Srbije .  
U petak zahlađenje sa kišom koja prelazi u susnežicu i sneg do kraja dana, a najpre na zapadu i severu Srbije. U subotu u skoro svim krajevima hladnije sa snegom i dnevnom temperaturom oko 0°C. Samo će na severu Vojvodine biti suvo, prema današnjoj prognozi.
CRNA GORA: U sredu oblačno sa jakom i obilnom kišom uz pojačan jugo. Ukupna količina padavina od danas (utorak) do četvrtka ujutru biće preko 200 lit/m2 što može izazvati lokalne poplave. Sneg će padati samo u višim planinskim predelima iznad 1500 mnv. Maksimalna temperatura od 9°C na severu do 17°C na Primorju, a na Žabljaku 5°C uz kišu i susnežicu.
CG naredni dani: U četvrtak i dalje oblačno sa čestom kišom. Sneg će padati u planinskim predelima iznad 1400 mnv, ali će se snežna granica u tokom dana postepeno spuštati na niže visine. U petak i subotu zahlađenje sa snegom i u nižim predelima na severu Crne Gore.Slične vesti

Prognoza za sredu, 28. Februar 2024.

27 Feb 2024, 11:56

SRBIJA: U sredu se zadržava toplo vreme za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim…

Prognoza za utorak, 27. Februar 2024.

26 Feb 2024, 13:21

SRBIJA: U utorak i dalje vrlo toplo za ovo doba godine sa dužim sunčanim periodima uz umerenu…

Prognoza za nedelju, 25. Februar 2024.

24 Feb 2024, 10:21

SRBIJA: U nedelju vrlo toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista