Prognoza za petak, 9. Decembar 2022.
   8 Dec 2022, 11:16    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


Prognoza za petak, 9. Decembar 2022.

SRBIJA: U petak toplije i promenljivo oblačno sa slabom kišom u Timočkoj Krajini. U ostalim predelima suvo veći deo dana ili sa ređom kratkotrajnom kišom. Kasnije popodne i uveče kiša po Vojvodini, najpre na severu Vojvodine. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu u pojačanju. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 12°C u Subotici do 16°C ponegde u centralnim i južnim predelima, a u Timočkoj Krajini malo hladnije, oko 8°C. Uveče kiša u severnim predelima i širi se ka istoku i jugu. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

Požarevac: U petak toplije, promenljivo oblačno i veći deo dana suvo, mada je moguća kratkotrajna kiša.  Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna oko 15°C. Kasnije uveče kiša. Temperatura u 22h oko 12°C.

Niš: U petak toplije i promenljivo oblačno. Vetar slab do umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo.

Užički region: U petak toplije i preovlađujuće oblačno sa moguće malo kratkotrajne kiše. Biće više suvog vremena tokom dana. Vetar slab južni, na planinama u pojačanju. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 4°C do 6°C, a maksimalna od 13°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari kratkotrajna kiša i oko 10°C na 1000 mnv.

VOJVODINA: U petak malo toplije i preovlađujuće oblačno sa moguće malo kratkotrajne kiše, mada će tokom dana biti više suvog vremena. Kasnije popodne i uveče kiša na severu Vojvodine koja se širi na ostale krajeve. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu u pojačanju. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 12°C u Subotici do 15°C na jugu Vojvodine. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

Novi Sad: U petak toplije, promenljivo oblačno i veći deo dana suvo, mada nije isključena kratkotrajna kiša. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 14°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 10°C.

Subotica: U petak toplije, oblačno i veći deo dana suvo, ali kasnije popodne i uveče kiša. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna do 12°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 8°C.

Vreme narednih dana: U subotu toplo za ovo doba godine i promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Više kiše kiše krajem dana. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 11°C u Subotici do 17°C ponegde u zapadnim i centralnim predelima. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 6°C do 12°C.
U nedelju na jugu toplo, a na severu i zapadu Srbije popodne dolazi do zahlađenja sa kišom koja će uveče preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima. Zato će u jutarnjim satima na severu biti znatno toplije nego uveče, a minimalna temperatura biće na kraju dana. Vetar ujutru umeren do pojačan južni i jugoistočni, a popodne umeren severozapadni. U ponedeljak se zahlađenje širi ka južnim krajevima uz moguć sneg i u nižim predelima. U utorak hladno sa snegom povremeno, a od srede sledi manji porast temperature.

CRNA GORA: U petak oblačno sa kišom povremeno. Maksimalna temperatura od 11°C do 18°C, na Žabljaku do 9°C.
CG naredni dani: Za vikend pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Obilna kiša padaće u subotu i nedelju, posebno jaka na jugu Crne Gore. Duvaće pojačan jugo, a u ponedeljak i utorak stiže zahlađenje sa snegom na sever Crne Gore, dok se na Primorju razvedrava u utorak uz jaku buru.
 Slične vesti

PROGNOZA ZA NEDELJU, 5. Februar 2023.

4 Feb 2023, 11:26

SRBIJA: U nedelju znatno hladnije sa jutarnjim mrazem. Na severu Srbije i u Timočkoj Krajini…

PROGNOZA ZA SUBOTU, 4. Februar 2023.

3 Feb 2023, 11:39

SRBIJA: U subotu stiže zahlađenje sa severa sa kišom koja prelazi u sneg popodne i krajem dana.…

PROGNOZA ZA PETAK, 3. Februar 2023.

2 Feb 2023, 12:49

SRBIJA: U petak promenljiva oblačnost sa povremenom kišom ali i sunčanim intervalima tokom dana.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Biblioteci u Golupcu odrzano…

U  organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu…

4 Feb 2023, 13:09

DruštvoPrijava za zakup javne površine…

Obaveštavaju se sve zainteresovane stranke za zauzeće javne površine tokom osmomartovskih…

4 Feb 2023, 12:43

DruštvoStanovnik Srbije u proseku provede…

Podaci iz Istraživanja o korišćenju vremena pokazuju da žene u Republici Srbiji, u…

4 Feb 2023, 12:32

Kursna lista