PROGNOZA za PETAK, 2. Mart 2018.
   1 Mar 2018, 10:27    Požarevac    SatTv    Maja Stepanović


PROGNOZA za PETAK, 2. Mart 2018.

SRBIJA: U noći ka petku padaće sneg u većini krajeva. U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom i kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Na planinama do 1500m padaće kiša, a sneg po Vojvodini u toku prepodneva, a zatim ledena kiša koja će u južnom Banatu stvarati jaku poledicu zbog pojačanog vetra. U Timočkoj Krajini će padati sneg, a u zapadnoj i južnoj Srbiji ledena kiša i kiša. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u ostalim krajevima istočnih pravaca, a opasnost od poledice postoji u celoj Srbiji. Pritisak ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -1°C, a maksimalna od -3°C u Negotinu do 9°C u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Požarevac: U petak oblačno sa snegom, a zatim sa ledenom kišom usled većeg porasta temperature na visini. UPOZORENJE: pre podne je moguća jaka poledica. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, popodne u slabljenju. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura -3°C, a maksimalna do 5°C.

Niš: U petak oblačno sa snegom ujutru, a zatim sa ledenom kišom i kišom usled porasta temperature. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna do 8°C.

Užički region: U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom i kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Na planinama ispod 1500m padaće kiša, a ledena kiša po kotlinama usled zadržavanja hladnog vazduha u prizemlju. Vetar slab do umeren istočnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -2°C, a maksimalna od 3°C do 8°C, na Zlatiboru i Tari čak 8°C sa snegom u noći ka petku i kišom u petak.

VOJVODINA: U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Ledena kiša će stvarati jaku poledicu, posebno na jugu Vojvodine. Vetar umeren do pojačan jugoistočni, popodne u slabljenju. Pritisak ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -3°C, a maksimalna od -1°C na severu do 4°C na jugu Banata.

Novi Sad: U petak oblačno sa snegom, a zatim sa ledenom kišom usled većeg porasta temperature na visini. UPOZORENJE: Moguća je jaka poledica. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, popodne u slabljenju Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko 0°C.

Subotica: U petak oblačno sa snegom, a moguća je i ledena kiša popodne usled većeg porasta temperature na visini. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -8°C, a maksimalna do -1°C.

OSTALI gradovi i regioni i vreme za naredne dane: Za vikend će doći do daljeg manjeg postepenog porasta temperature uz moguć povremen sneg, susnežicu i ledenu kišu. Početkom iduće sedmice se nastavlja trend otopljenja, pa je u utorak i sredu moguća kiša uz dnevne temperature oko 10°C.

CRNA GORA: U četvrtak ujutru jak mraz i porast dnevne temperature uz naoblačenje sa kišom na Primorju, a na severu popodne susnežica i sneg. Maksimalna temperatura od -1°C do 8°C, na Žabljaku -5°C uz sneg popodne. CG naredni dani: U petak i za vikend toplije sa kišom povremeno, a samo u višim planinama sa snegom.
 



Slične vesti

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Prognoza za sredu, 27. mart 2024.

26 Mar 2024, 12:16

SRBIJA: U noći utorak na sredu prolazna kiša koja do jutra odlazi na severoistok. U sredu toplo…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista