PROGNOZA za PETAK, 2. Mart 2018.
   1 Mar 2018, 10:27    Požarevac    SatTv    Maja Stepanović


PROGNOZA za PETAK, 2. Mart 2018.

SRBIJA: U noći ka petku padaće sneg u većini krajeva. U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom i kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Na planinama do 1500m padaće kiša, a sneg po Vojvodini u toku prepodneva, a zatim ledena kiša koja će u južnom Banatu stvarati jaku poledicu zbog pojačanog vetra. U Timočkoj Krajini će padati sneg, a u zapadnoj i južnoj Srbiji ledena kiša i kiša. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u ostalim krajevima istočnih pravaca, a opasnost od poledice postoji u celoj Srbiji. Pritisak ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -1°C, a maksimalna od -3°C u Negotinu do 9°C u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Požarevac: U petak oblačno sa snegom, a zatim sa ledenom kišom usled većeg porasta temperature na visini. UPOZORENJE: pre podne je moguća jaka poledica. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, popodne u slabljenju. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura -3°C, a maksimalna do 5°C.

Niš: U petak oblačno sa snegom ujutru, a zatim sa ledenom kišom i kišom usled porasta temperature. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna do 8°C.

Užički region: U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom i kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Na planinama ispod 1500m padaće kiša, a ledena kiša po kotlinama usled zadržavanja hladnog vazduha u prizemlju. Vetar slab do umeren istočnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -2°C, a maksimalna od 3°C do 8°C, na Zlatiboru i Tari čak 8°C sa snegom u noći ka petku i kišom u petak.

VOJVODINA: U petak oblačno uz porast temperature sa padavinama, ujutru sa snegom, a zatim sa ledenom kišom zbog veoma izraženog otopljenja koje dolazi prvo na visini. Ledena kiša će stvarati jaku poledicu, posebno na jugu Vojvodine. Vetar umeren do pojačan jugoistočni, popodne u slabljenju. Pritisak ispod normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -3°C, a maksimalna od -1°C na severu do 4°C na jugu Banata.

Novi Sad: U petak oblačno sa snegom, a zatim sa ledenom kišom usled većeg porasta temperature na visini. UPOZORENJE: Moguća je jaka poledica. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, popodne u slabljenju Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko 0°C.

Subotica: U petak oblačno sa snegom, a moguća je i ledena kiša popodne usled većeg porasta temperature na visini. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -8°C, a maksimalna do -1°C.

OSTALI gradovi i regioni i vreme za naredne dane: Za vikend će doći do daljeg manjeg postepenog porasta temperature uz moguć povremen sneg, susnežicu i ledenu kišu. Početkom iduće sedmice se nastavlja trend otopljenja, pa je u utorak i sredu moguća kiša uz dnevne temperature oko 10°C.

CRNA GORA: U četvrtak ujutru jak mraz i porast dnevne temperature uz naoblačenje sa kišom na Primorju, a na severu popodne susnežica i sneg. Maksimalna temperatura od -1°C do 8°C, na Žabljaku -5°C uz sneg popodne. CG naredni dani: U petak i za vikend toplije sa kišom povremeno, a samo u višim planinama sa snegom.
 Slične vesti

Prognoza za sredu, 21. Februar 2024.

20 Feb 2024, 12:25

SRBIJA: U sredu promenljiva oblačnost sa povremenom slabom kišom u centralnim i južnim predelima,…

Prognoza za utorak, 20. Februar 2024.

19 Feb 2024, 12:16

SRBIJA: U noći ponedeljak na utorak naoblačenje sa mestimičnom kišom se širi od severa na zapadnu…

Prognoza za petak, 16. Februar 2024.

15 Feb 2024, 12:06

SRBIJA: U petak ujutru slab mraz i ponegde magla po kotlinama, a tokom dana pretežno sunčano…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačkim komunalcima 12 miliona…

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara…

20 Feb 2024, 13:44

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 21. Februar…

SRBIJA: U sredu promenljiva oblačnost sa povremenom slabom kišom…

20 Feb 2024, 12:25

DruštvoDinić: Ne možemo još uvek da zatvaramo…

Dok se ne reši pitanje regionalne deponije, otpad iz Požarevca i Kostolca biće deponovan…

20 Feb 2024, 12:25

Kursna lista