PROGNOZA za PETAK, 22. Februar 2019.
   21 Feb 2019, 11:35    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


PROGNOZA za PETAK, 22. Februar 2019.

SRBIJA: U petak naoblačenje i zahlađenje sa prolaznom kišom usled prodora hladnog vazduha sa severoistoka Evrope. Na planinama sneg. Tokom noći ka suboti i rano u subotu ujutru zbog pada temperature kiša može preći u sneg u centralnim, južnim, zapadnim i istočnim predelima. Vetar slab do umeren severozapadni ili promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Jutro će biti toplije od večeri. Minimalne jutarnje temperature biće ostvarene uveče od -2°C do 1°C, a jutarnje od 0°C do 6°C a maksimalne dnevne od 4°C do 9°C.

Požarevac: U petak zahlađenje sa prolaznom kišom uz dalji pad temperature tokom popodneva i večeri. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko -1°C, a maksimalna oko 7°C.

Niš: U petak naoblačenje i zahlađenje sa prolaznom kišom. Tokom noći ka suboti i rano u subotu ujutru zbog pada temperature kiša može preći u sneg. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura biće ostvarena uveče oko 1°C, jutarnja 3°C, a maksimalna do 6°C.

Užički region: U petak zahlađenje sa prolaznom kišom uz dalji pad temperature tokom popodneva i večeri. Tokom noći ka suboti i rano u subotu ujutru zbog pada temperature kiša prelazi u sneg. Vetar slab do umeren severozapadni ili promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura uveče od -2°C do -1°C, jutarnje od 1°C do 4°C a maksimalna oko 6°C, na Zlatiboru i Tari do 2°C.

VOJVODINA: U petak zahlađenje sa prolaznom kišom uz dalji pad temperature tokom popodneva i večeri. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalne jutarnje temperature biće ostvarene uveče od -3°C do -1°C, jutarnje od 0°C do 6°C a maksimalne dnevne od 4°C do 10°C.

Novi Sad: U petak naoblačenje i zahlađenje sa prolaznom kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura biće ostvarena uveče oko -2°C, jutarnja 6°C, a maksimalna do 8°C.

Subotica: U petak naoblačenje i zahlađenje sa prolaznom kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura biće ostvarena uveče oko -3°C, jutarnja 6°C, a maksimalna do 9°C.

Vreme narednih dana: U subotu još hladnije uz jutarnje mrazeve pa slaba povremena kiša koja se očekuje u centralnim, istočnim, zapadnim i južnim predelima Srbije može preći u slab sneg. Padavine prestaju svugde do večernjih časova. Na severu suvo. Maksimalne dnevne temperature oko ili malo ispod 0°C u većini predela. U nedelju uz jutarnje mrazeve a tokom dana malo toplije i svugde suvo. Početkom sledeće sedmice postepeni porast temperatura uz pretežno sunčano vreme.
 
CRNA GORA: U petak na jugu sunčano i toplo a na severu naoblačenje i zahlađenje sa prolaznom kišom. Tokom noći ka suboti i rano u subotu ujutru na severu zbog pada temperature kiša prelazi u slab sneg. Maksimalna temperatura od 10°C do 16°C, na Žabljaku do 0°C. CG naredni dani: U subotu na severu jutarnji mrazevi a tokom dana hladno uz slab povremen sneg koji prestaje. U nedelju suvo. Blaži pad dnevne temperature za vikend i na Primorju uz sunčano vreme. Početkom sledeće nedelje postepeni porast temperatura uz pretežno sunčano vreme.

 Slične vesti

PROGNOZA za PETAK, 24. Maj 2019.

23 May 2019, 10:35

SRBIJA: U petak promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i povremenom kišom i kratkotrajnim…

PROGNOZA za ČETVRTAK, 23. Maj 2019.

22 May 2019, 11:30

SRBIJA: U četvrtak promenljivo i malo svežije vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i pojavom kratkotrajne kiše i…

PROGNOZA za SREDU, 22. Maj 2019.

21 May 2019, 11:36

SRBIJA: U sredu promenljivo vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKOSTOLAČKA ŽIŠKA KULTURNA MANIFESTACIJA

U CRKVI SVETOG MAKSIMA ISPOVEDNIKA U KOSTOLCU ODRŽANA JE KOSTOLAČKA ŽIŠKA KOJA JE OKUPILA…

25 May 2019, 12:53

KulturaDANI SLOVENSKE PISEMNOSTI U CENTRU…

DAN SLOVENSKE PISMENOSTI, DAN ĆIRILA I METODIJA JE OBELEŽEN U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC.…

25 May 2019, 12:49

DruštvoSPORTSKI SAVEZ GRADA POŽAREVCA…

SPORTSKI SAVEZ GRADA POŽAREVCA JE PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI SPORTSKI SAVEZ U SRBIJI, A PREDSEDNIK…

25 May 2019, 12:46

Kursna lista