PROGNOZA za PETAK, 12. Jun 2020.
   11 Jun 2020, 12:29    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za PETAK, 12. Jun 2020.

SRBIJA: U petak umereno toplo i nestabilno vreme sa povremenom pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom u centralnim, južnim i istočnim krajevima. Na severu će šansa za kišu biti manja. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, u zoni pljuskova može biti na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 16°C, a maksimalna od 22°C na jugu Srbije do 28°C na severu, u Somboru. Uveče suvo.
U Požarevcu: U petak veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Postoji manja šansa za kratkotrajnu kišu. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 26°C. Uveče suvo.
Niš: U petak promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna oko 24°C.
Užički region: U petak umereno toplo uz smenu sunčanih i oblačnih perioda sa mogućom ređom pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 14°C, a maksimalna od 25°C do 27°C, na Zlatiboru i Tari oko 19°C.
VOJVODINA: U petak toplo uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka. Na istoku i jugu Banata je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će u ostalim predelima Vojvodine veći deo dana biti suvo uz manju šansu za kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 15°C, a maksimalna od 25°C na jugu Banata do 28°C u Somboru. Uveče suvo.
Novi Sad: U petak veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 27°C.
Subotica: U petak veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Postoji mala šansa za kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 27°C.
 
Vreme narednih dana: Za vikend toplije sa više sunčanih sati uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 26°C do 30°C. U subotu pretežno suvo u većini krajeva uz moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova krajem dana u Banatu. U nedelju su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i u ostalim predelima. U ponedeljak i utorak malo niža temperatura i nestabilno sa čestim lokalnim pljuskovima. Od srede sve toplije sa više sunčanih sati.
 
CRNA GORA: U petak na Primorju sunčano, a u unutrašnjosti Crne Gore promenljiva oblačnost sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne. Maksimalna temperatura od 22°C do 27°C, na Žabljaku do 18°C.
CG naredni dani: Za vikend toplije i sunčano uz dnevni razvoj oblaka na severu Crne Gore gde će u nedelju popodne i krajem dana biti nestabilno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima.



Slične vesti

Prognoza za subotu, 30. mart 2024.

29 Mar 2024, 11:28

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni.…

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

Kursna lista