PROGNOZA za PETAK, 11. Avgust 2017.
   10 Aug 2017, 11:07    Požarevac    Sat Tv    Aleksandar Krstić


PROGNOZA za PETAK, 11. Avgust 2017.

SRBIJA: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i moguća je ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na severu i zapadu Srbije. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, a u ostalim krajevima slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 26°C u Vršcu i Beogradu, a maksimalna dnevna od 35°C u Negotinu do 42°C u Prijepolju.
 
Požarevac: U petak sunčano i vrućina uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Krajem dana postoji manja mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 23°C, a maksimalna dnevna oko 39°C.
 
Niš: U petak sunčano i vrućina. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 21°C, a maksimalna dnevna do 40°C.
 
Užički region: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i manja šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna dnevna od 39°C do 41°C, na Zlatiboru i Tari do 34°C.
 
VOJVODINA: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i moguća je ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 21°C u Somboru do 26°C u Vršcu, a maksimalna dnevna od 36°C u Somboru i Subotici do 39°C u centralnim i južnim predelima Vojvodine.
 
Novi Sad: U petak sunčano i vrućina uz umeren jugoistočni vetar. Kasnije popodne i krajem dana postoji manja šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 23°C, a maksimalna dnevna oko 38°C.
 
Subotica: U petak sunčano i vrućina uz umeren jugoistočni vetar. Kasnije popodne i krajem dana postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 22°C, a maksimalna dnevna oko 36°C.
 
OSTALI gradovi i regioni i vreme za naredne dane: U subotu će doći do osveženja uz kišu i pljuskove, najpre na severu i zapadu Srbije, a do kraja dana i na istoku i jugu. Moguće su i lokalne nepogode praćene olujnim vetrom, ponegde gradom i obilnom količinom padavina. U nedelju svugde sveže i pretežno oblačno uz povremenu kišu u prvom delu dana. Početkom iduće sedmice sunčanije uz postepen porast temperature.
 
 
CRNA GORA: U petak sunčano i vrlo toplo, mada za par stepeni niže temperature nego u četvrtak. Maksimalna dnevna temperatura od 35°C do 40°C na jugu Crne Gore u dolini Zete i Morače, a na Žabljaku do 30°C.
 
CG naredni dani: Za vikend osveženje sa prolaznom kišom i lokalnim pljuskovima, pre svega na severu Crne Gore. Na primorju je mala šansa za kišu.Slične vesti

PROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

24 Jun 2022, 11:48

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne uz razvoj oblačnosti sa mogućom…

PROGNOZA ZA PETAK, 24. Jun 2022.

23 Jun 2022, 11:41

SRBIJA: U petak sunčano i vrlo toplo uz slab dnevni razvoj oblaka. Nešto više oblaka biće popodne…

PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 23. Jun 2022.

22 Jun 2022, 11:51

SRBIJA: U noći ka četvrtku kiša i jači lokalni pljuskovi sa grmljavinom zahvataju Vojvodinu i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista