PROGNOZA za PETAK, 11. Avgust 2017.
   10 Aug 2017, 11:07    Požarevac    Sat Tv    Aleksandar Krstić


PROGNOZA za PETAK, 11. Avgust 2017.

SRBIJA: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i moguća je ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na severu i zapadu Srbije. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, a u ostalim krajevima slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 26°C u Vršcu i Beogradu, a maksimalna dnevna od 35°C u Negotinu do 42°C u Prijepolju.
 
Požarevac: U petak sunčano i vrućina uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Krajem dana postoji manja mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 23°C, a maksimalna dnevna oko 39°C.
 
Niš: U petak sunčano i vrućina. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 21°C, a maksimalna dnevna do 40°C.
 
Užički region: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i manja šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna dnevna od 39°C do 41°C, na Zlatiboru i Tari do 34°C.
 
VOJVODINA: U petak sunčano i velika vrućina. Kasnije popodne i krajem dana sledi razvoj oblaka i moguća je ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna temperatura od 21°C u Somboru do 26°C u Vršcu, a maksimalna dnevna od 36°C u Somboru i Subotici do 39°C u centralnim i južnim predelima Vojvodine.
 
Novi Sad: U petak sunčano i vrućina uz umeren jugoistočni vetar. Kasnije popodne i krajem dana postoji manja šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 23°C, a maksimalna dnevna oko 38°C.
 
Subotica: U petak sunčano i vrućina uz umeren jugoistočni vetar. Kasnije popodne i krajem dana postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 22°C, a maksimalna dnevna oko 36°C.
 
OSTALI gradovi i regioni i vreme za naredne dane: U subotu će doći do osveženja uz kišu i pljuskove, najpre na severu i zapadu Srbije, a do kraja dana i na istoku i jugu. Moguće su i lokalne nepogode praćene olujnim vetrom, ponegde gradom i obilnom količinom padavina. U nedelju svugde sveže i pretežno oblačno uz povremenu kišu u prvom delu dana. Početkom iduće sedmice sunčanije uz postepen porast temperature.
 
 
CRNA GORA: U petak sunčano i vrlo toplo, mada za par stepeni niže temperature nego u četvrtak. Maksimalna dnevna temperatura od 35°C do 40°C na jugu Crne Gore u dolini Zete i Morače, a na Žabljaku do 30°C.
 
CG naredni dani: Za vikend osveženje sa prolaznom kišom i lokalnim pljuskovima, pre svega na severu Crne Gore. Na primorju je mala šansa za kišu.



Slične vesti

Prognoza za subotu, 30. mart 2024.

29 Mar 2024, 11:28

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni.…

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista