PROGNOZA ZA PETAK, 10. Mart 2023.
   9 Mar 2023, 12:25    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA PETAK, 10. Mart 2023.

SRBIJA: U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada i zahvata sve krajeve tokom dana, a  najpre jugozapadne predele u toku jutra. Pre podne će biti suvo na severu i istoku Srbije, a popodne i uveče se očekuje kiša i u ovim krajevima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 12°C u Užicu do 18°C na jugoistoku Srbije. Uveče kiša u većini krajeva. Temperatura u 22h od 8°C do 11°C.
Požarevac: U petak jutro i pre podne suvo sa malo sunčanih intervala, a od sredine dana oblačno sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče kiša. Temperatura oko 11°C u 22h.
Niš: U petak ujutru suvo sa sunčanim intervalma, ali dolazi do naoblačenja koje će usloviti kišu popodne i uveče. Vetar slab do umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 18°C. Uveče kiša. Temperatura oko 11°C u 22h.
Užički region: U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada tokom prepodneva i donosi kišu tokom dana. Vetar slab južni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 14°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa kišom i najviše do 8°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U petak jutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a zatim dolazi do naoblačenja iz pravca jugozapada koje donosi kišu popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Uveče kiša u većini krajeva. Temperatura u 22h od 8°C do 11°C.
Novi Sad: U petak jutro i pre podne suvo sa malo sunčanih intervala, a od sredine dana naoblačenje sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče kiša. Temperatura oko 10°C u 22h.
Subotica: U petak jutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a od sredine dana naoblačenje sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna oko 15°C. Uveče kiša. Temperatura oko 9°C u 22h.
Vreme narednih dana: U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju sredinom dana uz razvedravanje na severu Vojvodine. Kasnije popodne padavine prestaju i u centralnim predelima. Na planinama kiša prelazi u sneg iznad 1200 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni, u Vojvodini i Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 9°C na severu do 14°C na jugu Srbije i u padu tokom popodneva. Minimalna temperatura će biti na kraju dana od 3°C na severu do 7°C na jugu Srbije. Uveče samo na jugu sa padavinama, kiša u nižim predelima i sneg u planinama, a na severu vedro. Temperatura u 22h od 3°C do 8°C.
U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. U ponedeljak ujutru je takođe moguć slab mraz, ali će tokom dana biti dosta toplije nego u nedelju i pretežno sunčano. U utorak još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine. U sredu se očekuje manje izraženo zahlađenje sa kišom.
CRNA GORA: U petak oblačno sa kišom, obilnijom u južnim predelima. Maksimalna temperatura od 10°C do 16°C, na Žabljaku do 7°C.
CG naredni dani: U subotu oblačno sa kišom koja prestaje na jugu, a u višim planinama kiša prelazi u sneg. U nedelju i početkom iduće sedmice sunčano uz porast temperature u ponedeljak i utorak. U utorak uveče i u sredu naoblačenje sa kišom, najpre na Primorju.
 
 Slične vesti

Prognoza za nedelju, 26. Mart 2023.

25 Mar 2023, 9:18

SRBIJA: U nedelju duži sunčani periodi i prijatno toplo tokom dana uz slab do umeren južni i…

PROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Mart 2023.

24 Mar 2023, 11:30

SRBIJA: U subotu naoblačenje sa severozapada donosi prolaznu kišu većini krajeva uz pad dnevne…

PROGNOZA ZA PETAK, 24. Mart 2023.

23 Mar 2023, 12:05

SRBIJA: U petak sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine, u mnogim mestima do 25°C, a ponegde…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista