PROGNOZA ZA NEDELJU, 5. Februar 2023.
   4 Feb 2023, 11:26    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA NEDELJU, 5. Februar 2023.

SRBIJA: U nedelju znatno hladnije sa jutarnjim mrazem. Na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. U ostalim krajevima oblačno sa slabim snegom, pre svega u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, ali i u centralnim krajevima povremeno. Neće biti velike količine padavina, od 5 do 10 cm snega, ali će duvati pojačan severni i severozapadni vetar koji će stvarati snežne nanose na putevima, osim na severu gde neće biti padavina. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -1°C, a maksimalna od -3°C do 0°C, a samo u Negotinu stepen-dva iznad 0°C. Uveče hladno sa mrazem, a samo na jugu sa slabim snegom uz temperaturu u 22h od -6°C do -2°C.
Požarevac: U nedelju hladno sa mrazem ujutru, a tokom dana suvo sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -5°C, a maksimalna -1°C. Uveče suvo sa mrazem i temperaturom u 22h oko -3°C.
Niš: U nedelju oblačno sa slabim snegom povremeno.  Vetar pojačan severni i severozapadni. Minimalna jutarnja temperatura -3°C, maksimalna -1°C.
Užički region: U nedelju znatno hladnije i oblačno sa snegom povremeno. Neće biti velike količine padavina, od 5 do 10 cm snega, ali će duvati pojačan severni i severozapadni koji će stvarati snežne nanose na putevima, posebno u planinama. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do -2°C, a maksimalna od -3°C do -1°C. Na Zlatiboru i Tari vrlo hladno sa snegom i najviše -8°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U nedelju znatno hladnije sa jutarnjim mrazem, a tokom dana suvo sa sunčanim periodima uz malu do umerenu oblačnost. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -4°C, a maksimalna od -2°C do 0°C. Uveče hladno sa mrazem uz temperaturu u 22h od -6°C do -4°C.
Novi Sad: U nedelju hladno sa mrazem ujutru, a tokom dana suvo sa sunčanim periodima uz malo oblaka. Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna -1°C. Uveče suvo sa mrazem i temperaturom u 22h oko -4°C.
Subotica: U nedelju hladno sa mrazem ujutru, a tokom dana pretežno sunčano sa malo oblaka. Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -5°C, a maksimalna -1°C. Uveče suvo sa mrazem i temperaturom u 22h oko -4°C.
Vreme narednih dana: U ponedeljak ujutru umeren do jak mraz, a tokom dana takođe vrlo hladno i pretežno suvo vreme sa sunčanim periodima. Malo slabog snega može biti na jugozapadu i jugu Srbije. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -10°C do -4°C, a maksimalna od -4°C do 0°C. Uveče hladno i suvo sa mrazem uz temperaturu u 22h od -8°C do -3°C.  
U utorak i sredu jaki  jutarnji mrazevi uz pretežno suvo vreme sa sunčanim periodima. Dnevna temperatura malo ispod 0°C, pa se očekuju ledeni dani u većini predela. U drugoj polovini sedmice sledi manji porast temperature.
CRNA GORA: U nedelju na Primorju vedro uz olujnu buru, a na severu Crne Gore oblačno sa snegom povremeno. Maksimalna temperatura od -5°C na severu do 9°C na Primorju, a na Žabljaku -8°C.
CG naredni dani: U ponedeljak hladno i promenljivo oblačno na severu uz moguć kratkotrajni sneg. Na Primorju vedro uz olujnu buru. U utorak suvo u svim krajevima uz slabljenje bure na Primorju.



Slične vesti

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Prognoza za sredu, 27. mart 2024.

26 Mar 2024, 12:16

SRBIJA: U noći utorak na sredu prolazna kiša koja do jutra odlazi na severoistok. U sredu toplo…

Prognoza za utorak, 26. mart 2024.

25 Mar 2024, 13:36

SRBIJA: U utorak ujutru ponegde slab mraz, a tokom dana toplije nego u ponedeljak. U prvom delu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista