PROGNOZA za NEDELJU, 28. Jul 2019.
   27 Jul 2019, 11:36    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


PROGNOZA za NEDELJU, 28. Jul 2019.

SRBIJA: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, ali nestabilno sa razvojem oblaka popodne i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom krajem dana. Duvaće umeren i vruć južni i jugoistočni vetar, u pomoravlju i podunavlju povremeno pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 23°C, a maksimalna od 33°C na severu do 38°C na jugu Srbije.

Požarevac: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, a kasnije popodne i krajem dana sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren jugoistočni i južni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna oko 36°C.

Niš: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, a krajem dana sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 37°C.

Užički region: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, ali nestabilno sa razvojem oblaka popodne i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren, ali vruć južni i jugoistočni vetar, u pomoravlju i podunavlju povremeno pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna od 34°C do 36°C, na Zlatiboru i Tari oko 28°C.

VOJVODINA: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, ali i nestabilno sa razvojem oblaka popodne i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom krajem dana. Duvaće umeren i vruć južni i jugoistočni vetar, u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 18°C do 23°C, a maksimalna od 33°C na severu Bačke i zapadu Srema do 36°C na jugu Banata.

Novi Sad: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, a kasnije popodne i krajem dana sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna oko 34°C.

Subotica: U nedelju vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, a kasnije popodne sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 33°C.

Vreme narednih dana: U ponedeljak svežije sa češćom i lokalno obinijom kišom i pljuskovima. Počeće da duva umeren zapadni i severozapadni vetar. U utorak na severu suvo, a u ostalim krajevima moguća kiša. Biće malo svežije od proseka. U sredu sunčano i toplije, a u četvrtak i petak je ponovo moguća povremena kiša i pljuskovi uz manji pad temperature. Generalno, iduće sedmice u većini dana neće biti vrućine i temperatura neće prelaziti granicu od 30°C.
 
CRNA GORA: U nedelju sunčani periodi i nestabilno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom i par stepeni nižom temperaturom u odnosu na subotu. Maksimalna temperatura od 28°C do 34°C, na Žabljaku do 26°C.

CG naredni dani: U ponedeljak svežije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Od utorka sunčano i malo toplije, a na severu Crne Gore od četvrtka ponovo sa lokalnim pljuskovima.
 



Slične vesti

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Prognoza za sredu, 27. mart 2024.

26 Mar 2024, 12:16

SRBIJA: U noći utorak na sredu prolazna kiša koja do jutra odlazi na severoistok. U sredu toplo…

Prognoza za utorak, 26. mart 2024.

25 Mar 2024, 13:36

SRBIJA: U utorak ujutru ponegde slab mraz, a tokom dana toplije nego u ponedeljak. U prvom delu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

DruštvoIstraga ubistva zatvorenika u…

Ne smiruje se bura u javnosti, nakon vesti da je 74-godišnji zatvorenik preminuo u…

28 Mar 2024, 9:19

DruštvoDuži redovi za reklamaciju nego…

Sugrađani se žale da im od Nove godine, nakon hakerskog napada na EPS, stižu uvećani računi…

28 Mar 2024, 9:16

Kursna lista