PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 9. Mart 2023.
   8 Mar 2023, 11:58    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 9. Mart 2023.

SRBIJA: U četvrtak toplo za ovo doba godine uz naoblačenje sa kišom ujutru na severu Vojvodine. Ovo naoblačenje se sredinom dana širi na celu severnu Srbiju, a popodne i na centralne i istočne predele. Na jugozapadu i jugu Srbije ostaje suvo sa sunčanim periodima i vrlo toplo za prvu polovinu marta. Vetar pre podne slab do umeren južni i jugozapadni, a popodne zapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 14°C u Subotici do 20°C u centralnim i južnim predelima. Uveče kiša u centralnim i istočnim predelima i postepeno prestaje. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.
Požarevac: U četvrtak toplo uz suvo jutro, a tokom prepodneva dolazi do naoblačenja sa kišom koja će povremeno padati sredinom dana i popodne. Vetar slab do umeren južni pre podne, a popodne slab zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna oko 17°C. Uveče suvo. Temperatura oko 12°C u 22h.
Niš: U četvrtak toplo za ovo doba godiine sa sunčanim periodima uz postepeno naoblačenje popodne. Krajem dana je moguća slaba kiša. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 20°C.
Užički region: U četvrtak toplo sa sunčanim periodima uz naoblačenje popodne. Uveče je moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 17°C do 19°C. Na Zlatiboru i Tari relativno toplo sa sunčanim intervalima i maksimalna temperatura do 12°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U četvrtak ujutru naoblačenje sa kišom zahvata sever Vojvodine i premešta se ka ostalim krajevima u toku prepodneva. Kiša će povremeno padati sredinom dana, a popodne prestaje na severu Vojvodine uz delimično razvedravanje. Na jugu Banata kiša prestaje uveče. Temperatura je iznad proseka. Vetar ujutru umeren južni i jugozapadni, a popodne zapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 10°C, a maksimalna od 14°C u Subotici do 17°C na jugu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 8°C do 11°C.
Novi Sad: U četvrtak relativno toplo za ovo doba godiine uz naoblačenje sa kišom u toku prepodneva. Kiša će povremeno sredinom dana i popodne i prestaje predveče. Vetar slab do umeren južni pre podne, a popodne slab zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 16°C. Uveče suvo. Temperatura oko 10°C u 22h.
Subotica: U četvrtak ujturu naoblačenje sa kišom koja će padati sredinom dana, a popodne kiša prestaje uz razvedravanje. Vetar umeren južni ujturu, a zatim zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 14°C. Uveče suvo. Temperatura oko 8°C u 22h.
Vreme narednih dana: U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada i zahvata sve krajeve tokom dana. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 10°C, a maksimalna od 14°C do 18°C. Uveče kiša u većini krajeva. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.
U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju pre podne, a sredinom dana i popodne u centralnim predelima. U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa sunčanim periodima. U ponedeljak i utorak znatno toplije vreme od proseka za ovo doba godine.
CRNA GORA: U četvrtak promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Samo na krajnjem severu Crne Gore suvo. Maksimalna temperatura od 10°C do 16°C, na Žabljaku do 8°C.
CG naredni dani: U petak oblačno sa kišom, obilnijom u južnim predelima. Za vikend na jugu suvo, a na severu Crne Gore u subotu slaba kišom, a u planinama sneg. U nedelju i početkom iduće sedmice suvo sa sunčanim periodima uz porast temperature u ponedeljak i utorak.



Slične vesti

Prognoza za subotu, 30. mart 2024.

29 Mar 2024, 11:28

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni.…

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista