PROGNOZA za ČETVRTAK, 14. Maj 2020.
   13 May 2020, 11:25    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za ČETVRTAK, 14. Maj 2020.

SRBIJA: U četvrtak vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. U toku dana su ponegde mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i pojava tkzv. žute kiše usled prisustva prašine i peska iz severne Afrike nad područjem Balkana. Vetar slab do umeren, ujutru južni, a zatim jugozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C u Požegi do 21°C u Vršcu, a maksimalna od 27°C na severu Vojvodine do 33°C na jugu i jugozapadu Srbije.
Požarevac: U četvrtak vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Tokom dana postoji šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar ujutru južni, a zatim jugozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 18°C, a maksimalna do 30°C.
Niš: U četvrtak vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Postoji šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar ujutru južni, a zatim jugozapadni i zapadni.. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 16°C, a maksimalna oko 32°C.
Užički region: U četvrtak vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. U toku dana su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i pojava tkzv. žute kiše usled prisustva prašine i peska iz severne Afrike nad područjem Balkana. Vetar slab, ujutru južni, a zatim jugozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 31°C do 33°C, na Zlatiboru i Tari do 27°C.
VOJVODINA: U četvrtak toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. U toku dana su ponegde mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i pojava tkzv. žute kiše usled prisustva prašine i peska iz severne Afrike. Vetar ujutru umeren južni, a tokom dana jugozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C u Somboru do 21°C u Vršcu, a maksimalna od 27°C na severu do 30°C na jugu Vojvodine.
Novi Sad: U četvrtak toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Postoji šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne. Vetar slab do umeren, ujutru južni, a zatim jugozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 16°C, a maksimalna do 29°C.
Subotica: U četvrtak toplo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Postoji šansa za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne. Vetar slab do umeren, ujutru južni, a zatim zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 27°C.
 
Vreme narednih dana: U petak vrlo toplo za ovo doba godine, ponegde do 36°C u centralnim i južnim krajevima, a na severu Vojvodine niža temperatura za 5°C do 10°C. Za vikend svugde niža i prijatnija temperatura, osim na krajnjem jugu Srbije. Ponegde je moguće da bude malo kratkotrajne kiše. U ponedeljak ponovo vrlo toplo.
 
CRNA GORA: U četvrtak toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 27°C do 31°C, na Žabljaku do 23°C.
CG naredni dani: Za vikend i početkom iduće sedmice još toplije vreme uz umerenu oblačnost sa sunčanim periodima. Maksimalna temperatura od 30°C do 34°C u dolini Zete i Morače. Na severu Crne Gore su mogući ređi lokalni pljuskovi.

 Slične vesti

PROGNOZA za NEDELJU, 31. Maj 2020.

30 May 2020, 10:01

SRBIJA: U nedelju se zadržava hladno vreme za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i kratkotrajnim…

PROGNOZA za SUBOTU, 30. Maj 2020.

29 May 2020, 11:14

SRBIJA: U subotu promenljivo oblačno, nestabilno i sveže vreme za ovo doba godine sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim…

PROGNOZA za PETAK, 29. Maj 2020.

28 May 2020, 11:46

SRBIJA: U petak promenljivo oblačno, nestabilno i sveže vreme za ovo doba godine sa povremenom kišom i kratkotrajnim…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista