Proglašeni najbolji na likovnim i literarnim konkursima "BATUT-a"
   14 Jan 2022, 11:45    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Proglašeni najbolji na likovnim i literarnim konkursima "BATUT-a"

Na likovnim i literarnim konkursima koje je organizovao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” učestvovali su deca predškolskog uzrasta, kao i učenici osnovnih škola. Proglašeni su najbolji radovi na tri konkura u 2021. godini.



Proglašeni su najbolji radovi koji su učestvovali na likovno-literarnom konkursu raspisanom povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja 2021. godine na temu  „Dojenje je poklon za ceo život” .


Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je nagradni likovni i literarni konkurs na temu „Dojenje je poklon za ceo život” povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja 2021. godine za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji.



Nagrađeni radovi na republičkom nivou prema oceni žirija, sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga su - III mesto pripalo je Ani Vujčić, učenici VI/3 razreda, OŠ „Kralj Aleksandar I”, ZJZ Požarevac za literarni sastav pod nazivom “Majčino mleko najbolja je hrana”. II mesto pripalo je učenici VIII/2 razreda, OŠ „Dude Jović”, Žabari, ZJZ Požarevac. Pohvaljeni likovni radovi su grupni rad dece PPG „Lane”, Kamenovo, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,  ZJZ Požarevac i srednja vaspitna grupa „Bubamara”, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,  ZJZ Požarevac.

Na nagradnom likovnom i literarnom konkurs na temu „Biram pametnije, hranim se zdravije” povodom obeležavanja manifestacije Oktobar mesec pravilne ishrane 2021. godine i obeležavanja 16. oktobra, Svetskog dana hrane, za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji, nagrađena je učenica VI/1, OŠ „Dude Jović”, Žabari, ZJZ Požarevac.

U okviru likovno-literarnog konkursa raspisanog povodom obeležavanja  XXXI nedelje zdravih usta i zuba 2021. godine na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”, nagrade su osvojili - Literarni radovi od V do VIII  I mesto učenik VIII/4, OŠ „Kralj Aleksandar I”, ZJZ Požarevac, III mesto PPG „Pačići”, Bistrica, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi, ZJZ Požarevac i III mesto učenik IV/1, OŠ „Dositej Obradović”, ZJZ Požarevac.



Slične vesti

Dodeljene nagrade najboljim učesnicima literarnog konkursa u Kučevu

25 Apr 2022, 10:09

Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim” Kučevo organizovala je literarni konkurs za učenike škola na teritoriji…

Drugi StarTech konkurs za podršku inovacijama

8 Apr 2022, 10:17

U okviru programa StarTech [1], koji sprovodi NALED uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris International…

Likovni i literarni konkurs "Čitaj da bi živeo"

19 Mar 2022, 11:58

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac raspisala je Literarni i likovni nagradni konkurs ,,Čitaj da…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaVreme je za korektivni tretman…

Povoljni vremenski uslovi koliko pogoduju usevima, čini se još i više korovima.…

24 May 2022, 10:57

ZdravljeEpidemija je tu, ali jenjava -…

Od početka epidemije u Srbiji su registrovana 2.015.382 slučaja zaraze koronavirusom, a testirano…

24 May 2022, 10:46

DruštvoŠta treba prijaviti cariniku da…

Uskoro počinje sezona godišnjih odmora tokom kojih će mnogi građani Srbije putovati van zemlje.…

24 May 2022, 10:42

Kursna lista