Proglašeni najbolji na likovnim i literarnim konkursima "BATUT-a"
   14 Jan 2022, 11:45    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Proglašeni najbolji na likovnim i literarnim konkursima "BATUT-a"

Na likovnim i literarnim konkursima koje je organizovao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” učestvovali su deca predškolskog uzrasta, kao i učenici osnovnih škola. Proglašeni su najbolji radovi na tri konkura u 2021. godini.Proglašeni su najbolji radovi koji su učestvovali na likovno-literarnom konkursu raspisanom povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja 2021. godine na temu  „Dojenje je poklon za ceo život” .


Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je nagradni likovni i literarni konkurs na temu „Dojenje je poklon za ceo život” povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja 2021. godine za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji.Nagrađeni radovi na republičkom nivou prema oceni žirija, sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga su - III mesto pripalo je Ani Vujčić, učenici VI/3 razreda, OŠ „Kralj Aleksandar I”, ZJZ Požarevac za literarni sastav pod nazivom “Majčino mleko najbolja je hrana”. II mesto pripalo je učenici VIII/2 razreda, OŠ „Dude Jović”, Žabari, ZJZ Požarevac. Pohvaljeni likovni radovi su grupni rad dece PPG „Lane”, Kamenovo, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,  ZJZ Požarevac i srednja vaspitna grupa „Bubamara”, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,  ZJZ Požarevac.

Na nagradnom likovnom i literarnom konkurs na temu „Biram pametnije, hranim se zdravije” povodom obeležavanja manifestacije Oktobar mesec pravilne ishrane 2021. godine i obeležavanja 16. oktobra, Svetskog dana hrane, za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji, nagrađena je učenica VI/1, OŠ „Dude Jović”, Žabari, ZJZ Požarevac.

U okviru likovno-literarnog konkursa raspisanog povodom obeležavanja  XXXI nedelje zdravih usta i zuba 2021. godine na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”, nagrade su osvojili - Literarni radovi od V do VIII  I mesto učenik VIII/4, OŠ „Kralj Aleksandar I”, ZJZ Požarevac, III mesto PPG „Pačići”, Bistrica, PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi, ZJZ Požarevac i III mesto učenik IV/1, OŠ „Dositej Obradović”, ZJZ Požarevac.Slične vesti

Dani Slobodana Stojanovića 5. i 6. oktobra

4 Oct 2021, 10:33

Manifestacija „Dani Slobodana Stojanovića“ održaće se 5. i 6. oktobra u organizaciji Narodne biblioteke „Ilija…

Literarni i likovni nagradni konkurs "Priče u galopu"

6 Aug 2021, 12:53

Narodna biblioteka ,,Ilija M. Petrović“ Požarevac raspisala je Literarni i likovni nagradni konkurs ,,Priče u galopu“…

Od danas počinju prijave na konkurs Prestonica kulture Srbije

2 Aug 2021, 8:55

Počele prijave za lokalne samouprave na konkurs za izbor "Prestonice kulture Srbije 2023. godine", koji ima za…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPoljoprivredni prozvođači iz Požarevca…

Trodnevni Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2022”,…

28 Jan 2022, 13:39

ZdravljeEpidemiološka situacija nepovoljna…

Epidemija korone se u četvrtom talasu širi velikom brzinom, skoro svaki drugi koji se javi…

28 Jan 2022, 12:04

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 29. Januar…

SRBIJA: U noći ka suboti i u subotu ujutru padaće susnežica i sneg…

28 Jan 2022, 11:26

Kursna lista