PRODAJNA IZLOŽBA
   21 Dec 2017, 15:25    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


PRODAJNA IZLOŽBA

PRODAJNA IZLOŽBA RADOVA KORISNIKA PROJEKTA PROGRAM PODRŠKE ODRASLIM OSOBAMA SA INVALIDITETOM SA USPOSTAVLJANJEM USLUGE DNEVNOG BORAVKA ODRŽANA JE U CENTRU GRADA POŽAREVCA, SA BOGATIM ŠTANDOM PREDMETA I POKLONA U DUHU NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA.

Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad i uz finansijsku podršku Grada Požarevca realizuje projekat  „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom - do uspostavljanja usluge dnevnog boravka“.  Cilj programa podrške ogleda se u  poboljšanju kvaliteta života odraslih osoba sa invaliditetom  uspostavljanjem i razvojem aktivnosti dnevnih usluga u lokalnoj zajednici namenjenih ovoj populaciji.

  Program podrazumeva aktivno učešće korisnika projekta u javnim dešavanjima u gradu, stvaranje uslova za ostanak u porodici i neposrednom okruženju, osnaživanje  kapaciteta OSI kao i prepoznavanje problema i potencijala odraslih osoba sa invaliditetom od strane šire lokalne zajednice, lokalne samouprave i stručne javnosti što u mnogome utiče na poboljšanje kvaliteta života OSI i njihovih porodica. U okviru projekta kao posebne aktivnosti izdvajaju se sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne aktivnosti i aktivnosti usmerene na senzibilizaciju lokalne zajednice za potrebe ove korisničke grupe.

 U realizaciji kreativnih radionica sa korisnicima osmišljeni su i izrađeni  unikatni predmeti povodom novogodišnjih praznika. Na prodajnoj izložbi zainteresovani mogu pronaći unikatne novogodišnje ukrase, dekoracije kao i novogodišnje čestitke. Predmeti su izrađeni od različitih materijala kao što su:  papir, konac, karton, reciklažni materijali i dr.
 Izložba ima za cilj da pored pokazane kreativnosti osnaži kapacitete korisnika projekta tako što će kroz realizaciju ove aktivnosti biti obezbeđena sredstva za svečanost povodom proslave nove godine za korisnike ovog projekta.


 Slične vesti

JAZAS OBELEŽIO DAN VOLONTERIZMA

5 Dec 2018, 14:55

ODRŽAN JE DRUGI FESTIVAL VOLONTERIZMA U HOLU CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC U SKLOPU MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERIZMA.
 

U KUČEVU SE FORMIRA UDRUŽENJE ZA PODRŠKU OBOLELIMA OD RAKA

12 Sep 2018, 11:43

Sutra će se u svečanoj Sali Sjkupštine opštine sa početkom u 18.sati održati osnivačka skupština Udruženja…

OMLADINA JAZAS-A OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

16 Nov 2017, 16:44

Omladina JAZAS-a Požarevac svojim aktivnostima unapređuje zdravlje i bezbednost mladih, podstiče aktivizam i omladinsko…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista