PROBLEMI BEZ REŠENJA - UJEDINJENA OPOZICIJA - NIKO NEĆE DA POPUSTI
   18 Feb 2017, 22:54        BLIC    Zlatica Kuzmanović


PROBLEMI BEZ REŠENJA - UJEDINJENA OPOZICIJA - NIKO NEĆE DA POPUSTI

Opozicija, ako želi da ostvari dobar rezultat na predsedničkim izborima, mora da deluje jedinstveno i da ima samo jednog kandidata - saglasni su lideri opozicije.

Poslednja dešavanja u SNS i na relaciji Aleksandar Vučić - Tomislav Nikolić pokazala su ranjivost ove političke opcije, pa lideri partija koje nisu u vlasti smatraju da to treba iskoristiti. Najbolje bi bilo, kažu, ujedinjenjem oko zajedničkog kandidata. Ipak, čini se da nijedan od najavljenih kandidata neće odustati od trke.

- Demokratska stranka sve vreme insistira na jedinstvenom kandidatu opozicije i mi smo upravo podržali nestranačkog kandidata koji može da okupi proevropsku opoziciju i pobedi. SNS Titanik kojim već pet god upravlja dvojac Nikolić - Vučić krenuo je da tone, i upravo je trenutak za napor više kako bi se već u aprilu poslali u političku istoriju, a građanima Srbije vratila pravna i pravedna država - navodi lider DS Dragan Šutanovac.
  Vuk Jeremić kaže da ako se iz bilo kog razloga ispostavi da nije moguće stati iza jedne osobe, podizanje izlaznosti predstavlja ključni faktor za održavanje drugog kruga i pobedu u njemu. - Izbori će imati referendumski karakter i predstavljaće izbor između strahovlade Aleksandra Vučića i prilike da se stvari u državi i društvu promene nabolje. Zbog ove činjenice, svima onima koji se zalažu za takve promene odgovara velika izlaznost - navodi Jeremić za "Blic". On kaže da od početka misli da je bolje da se opozicija režimu suprotstavi s najjačim kandidatom. - Zato je izuzetno važno da se antirežimski kandidati uzdrže od međusobnih napada. Iako tome bivam neretko izložen, ne želim da im uzvraćam. Ako im je zaista stalo da pobedimo Vučića, sa takvom praksom će prestati - zaključuje on.

Saša Radulović kaže da više opozicionih kandidata vode ka niskoj izlaznosti i opasnosti da Vučić pobedi u prvom krugu.

  - Opozicioni kandidati koji su sada u trci pokazuju da, osim svojih uskih baza istomišljenika koji su na nivou između pet i 12 odsto ukupnog biračkog tela, nisu u stanju da animiraju šire biračko telo. Pola birača neće izaći na izbore jer nakon konstantnog blaćenja po medijima, kandidati opozicije ne mogu da animiraju šire biračko telo. Lažne podele na građanske i neke druge kandidate moraju da prestanu ako želimo pobedu - navodi Radulović za naš list. On smatra i da je neodgovorno da zbog ličnih ambicija i sujeta ili spasavanja propalih stranaka, opozicija nema jednog kandidata. Tadić: Da sednu za sto Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da budući kandidati za predsednika Srbije Saša Janković i Vuk Jeremić treba da sednu za sto i razgovaraju.

- S obzirom na mogućnost istovremenog održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora, Jeremić i Janković treba da razmotre da se jedan kandiduje za predsednika, a drugi za premijera, u zamenu za međusobnu podršku - zaključuje on.Slične vesti

TRAGEDIJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI - RADNIK GOŠE OBESIO SE U FABRICI

22 Mar 2017, 10:33

SMEDEREVO – Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu. Reč…

OBAVEŠTENJE O UPISU U BIRAČKI SPISAK

19 Mar 2017, 14:06

Obaveštenje o upisu u birački spisak,
 
Građani koji nisu upisani u birački spisak ili koji nisu izvršili promene…

NAPETO NA VEČERI U SARAJEVU - EVO ŠTA JE VUČIĆ PITAO MUSTAFU

15 Mar 2017, 23:29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras verbalni sukob u Sarajevu sa Isom Mustafom, koji je ranije danas potpisao…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOSVEŠTENA NOVA CRKVA SVETE TROJICE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari,opština Veliko Gradište,…

18 Jun 2019, 20:12

DruštvoSASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA…

SASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA SRB7 I ANIMACIJE TRŽIŠTA U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 25,…

18 Jun 2019, 14:59

KulturaLjubitelji fantastike - upis novih…

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta…

18 Jun 2019, 14:56

Kursna lista