Probićemo sve blokade vlasti na putevima ako ih bude
   9 Apr 2019, 14:24        naslovi.net    Maja Kostić


Probićemo sve blokade vlasti na putevima ako ih bude

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će biti probijene sve blokade na putevima ako ih vlasti postave zbog skupa 13. aprila u Beogradu i navodi da je to okupljanje prilika da se svi protesti sliju u jedan.
"Ljudi dolaze vozovima, redovnim autobusima, svojim kolima... Ogromno je interesovanje i probićemo sve blokade vlasti na putevima ako ih bude", rekao je Obradović za današnje izdanje lista Danas.On je rekao da što više građana bude na skupu, predsednik države Aleksandar Vučić će "pre da padne".
"Mislim da svako ko je protiv ove vlasti toga dana treba, iz cele Srbije, da dođe u 15 časova ispred Narodne skupštine, a pre svega Beograđani kojima je ova vlast srušila čitav centar grada i zablokirala život. Sve dalje zavisi od toga koliko će nas biti u Beogradu u subotu", rekao je Obradović.
List piše da organizatori protesta u gradovima Srbije već osećaju indirektni pritisak vlasti jer autoprevoznici ne pristaju lako da svojim autobusima voze građane u glavni grad jer se plaše vanrednih tehničkih pregleda, mogućih inspekcija i zatvaranja firmi koje "rade za opoziciju", o čemu se već danima nezvanično govori.
Predsedavajući Saveza za Srbiju i lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da očekuje poziv Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan razgovor kako bi se sprečila, kako je rekao, "provokacija vlasti" poput najave vlasnika TV Pink Željka Mitrovića da će 13. aprila pratiti opozicione demonstrante kamionom sa ozvučenjem iz kojeg će puštati muziku.
"Ukazujem na opasnost da režim ubaci svoje ljude među demonstrante koji bi mogli da probaju da izazovu incidente", rekao je Obradović ispred Višeg tužilaštva, gde je predao krivičnu prijavu protiv ministara odbrane Aleksandra Vulina.
Obradović je rekao da je Mitrović oličenje aktuelne vlasti a da je njegova najavljena akcija "najveća moguća provokacija" kojom "želi da se osveti za poraz" jer demonstranti nisu u subotu želeli da "učestvuju u njegovom rijaliti šou".
Prema Obradovićevim rečima, policija bi u subotu trebalo da, za vreme velikog opozicionog skupa, Mitrovića zaustavi na putu prema Skupštini Srbije i njegov kamion sa ozvučenjem isključi iz saobraćaja.

Govoreći o skupu najavljenom za subotu, Obradović je rekao da postoji apsolutno jedinstvo u opoziciji oko toga šta je planirano za taj dan, ali nije izneo detalje.
 



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista