PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA  REKONSTRUKCIJU  BOLNICE
   10 Oct 2017, 11:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA REKONSTRUKCIJU BOLNICE

GRAD POŽAREVAC JE NA DUNAV BIZNIS FORUMU DOBIO PRIZNANJE „ZLATNI MOST“ ZA PREKOGRANIČNU SARADNJU I REALIZACIJU PROJEKTA IZ 2012.GODINE KOJI SE ODNOSIO NA REKONSTRUKCIJU I ADAPTACIJU NOVE ZGRADE OPŠTE BOLNICEJedan od velikih uspeha koje je gradonačelnik istakao na konferenciji za medije povodom priznanja dobiijenih na Novosadskom sajmu turizma   je i uspeh kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj. Grad Požarevac je na  ovogodišnjem Dunav biznis forumu dobio priznanje „Zlatni most“ za  realizaciju projekta iz 2012.godine koji se odnosio na rekonstrukciju i adptaciju nove zgrade Opšte bolnice. Kao i za prekograničnu saradnju sa susednom Rumunijom.Naime, ova služba je pokazala izuzetne rezultate u radu u predhodnom periodu.
 U pitanju je bila suma od oko 1,2 miliona evra. Kroz graničnu saradnju, odobren je i projekat nastavka adaptacije cele zgrade nove bolnice. Očekuje se blizu četiri miliona evra.
„Ova služba je napravila veliki zaokret u razvoju našeg grada, tako što su pratili sve projekte, konkurse IPA fondova i raznih ministarstava, uspešno su aplicirali i kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i zahvaljujući takvoj koordinaciji mera, njihovim idejama i stručnosti da urade projekte, dobili su i te kako značajna sredstva, koja se već realizuju na teritoriji grada“, naglasio je Spasović.

Zasluga LER-a, a preko Kancelarije za javna ulaganja je u obezbeđivanju oko 100 miliona za adaptaciju osnovne škole u Kostolcu, čija je realizacija u toku, zatim, 30 miliona za adaptaciju područnog odeljenja škole „Vuk Karadžić“ u Zabeli, 130 miliona za O.Š. „Dositej Obradović“ (postoji mogućnost da ta cifra dostigne i 200 milona) i 170 miliona za Dom zdravlja Požarevac.U sardnji sa Ministarstvom zdravlja pristupiće se rekonstrukciji stare zgrade Opšte bolnice.
Ima još pripremljenih projekata. Grad je dobio balon halu 30 x 50 metara koja će biti postavljena blizu Sportskog centra, 20 info pultova za Turističku organizaciju i binu za održavaje kulturnih događaja.


 Slične vesti

SPOMENICI KOJI NAS PODSEĆAJU I OPOMINJU

16 Oct 2017, 14:57

DAN OSLOBOĐENJA GRADA POŽAREVCA U PRVOM I DRUGOM SVETSKOM RATU OBELEŽEN JE KOMEMORATIVNIM SKUPOM U ZNAK I U SLAVU SRPSKIM…

54 ULIČNE TRKE

14 Oct 2017, 13:00

U POŽAREVCU SU ODRŽANE 54. ULIČNE TRKE U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA GRADA A POVODOM 15. OKTOBRA, DANA OSLOBODJENJA GRADA…

NOVA TRIM STAZA I TERETANA NA OTVORENOM

13 Oct 2017, 14:02

KAO NASTAVAK ŠIRENJA  SADRŽAJA  U LJUBIČEVU JE OTVORENA NOVA TRIM STAZA I TERETANA NA OTVORENOM  …

Pretraga

Danas na programu

08:19

Top 5

08:54

Hrana i Vino

09:16

Sofija Loren

10:07

Dvojac bez kormilara

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaSTEFANOVIĆ I KIF O BORBI PROTIV…

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović…

17 Oct 2017, 15:26

PolitikaĐURIĆ: NAJVAŽNIJA RASPRAVA KOJU…

Cilj osnivanja Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji…

17 Oct 2017, 15:20

PolitikaČEPURIN I VUČIĆ O REŠAVANJU STATUSA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji…

17 Oct 2017, 15:17

Kursna lista