PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA  REKONSTRUKCIJU  BOLNICE
   10 Oct 2017, 11:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA REKONSTRUKCIJU BOLNICE

GRAD POŽAREVAC JE NA DUNAV BIZNIS FORUMU DOBIO PRIZNANJE „ZLATNI MOST“ ZA PREKOGRANIČNU SARADNJU I REALIZACIJU PROJEKTA IZ 2012.GODINE KOJI SE ODNOSIO NA REKONSTRUKCIJU I ADAPTACIJU NOVE ZGRADE OPŠTE BOLNICEJedan od velikih uspeha koje je gradonačelnik istakao na konferenciji za medije povodom priznanja dobiijenih na Novosadskom sajmu turizma   je i uspeh kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj. Grad Požarevac je na  ovogodišnjem Dunav biznis forumu dobio priznanje „Zlatni most“ za  realizaciju projekta iz 2012.godine koji se odnosio na rekonstrukciju i adptaciju nove zgrade Opšte bolnice. Kao i za prekograničnu saradnju sa susednom Rumunijom.Naime, ova služba je pokazala izuzetne rezultate u radu u predhodnom periodu.
 U pitanju je bila suma od oko 1,2 miliona evra. Kroz graničnu saradnju, odobren je i projekat nastavka adaptacije cele zgrade nove bolnice. Očekuje se blizu četiri miliona evra.
„Ova služba je napravila veliki zaokret u razvoju našeg grada, tako što su pratili sve projekte, konkurse IPA fondova i raznih ministarstava, uspešno su aplicirali i kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i zahvaljujući takvoj koordinaciji mera, njihovim idejama i stručnosti da urade projekte, dobili su i te kako značajna sredstva, koja se već realizuju na teritoriji grada“, naglasio je Spasović.

Zasluga LER-a, a preko Kancelarije za javna ulaganja je u obezbeđivanju oko 100 miliona za adaptaciju osnovne škole u Kostolcu, čija je realizacija u toku, zatim, 30 miliona za adaptaciju područnog odeljenja škole „Vuk Karadžić“ u Zabeli, 130 miliona za O.Š. „Dositej Obradović“ (postoji mogućnost da ta cifra dostigne i 200 milona) i 170 miliona za Dom zdravlja Požarevac.U sardnji sa Ministarstvom zdravlja pristupiće se rekonstrukciji stare zgrade Opšte bolnice.
Ima još pripremljenih projekata. Grad je dobio balon halu 30 x 50 metara koja će biti postavljena blizu Sportskog centra, 20 info pultova za Turističku organizaciju i binu za održavaje kulturnih događaja.


 Slične vesti

Srpski okuplja decu u Salcbrugu

14 Mar 2018, 13:43

Zahvaljujući velikom zalaganju generalnog konzula Srbije u Salcburgu, Svetlane Lale Stanković i Zajednice srpskih klubova…

DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA PREDSTAVILI PLANOVE I INVESTICIJE ZA 2018. GODINU

2 Mar 2018, 14:44

GRADONAČELNIK GRADA POŽAREVCA BANE SPASOVIĆ ODRŽAO JE KONFERENCIJU ZA MEDIJE SA DIREKTORIMA JAVNIH PREDUZEĆA KOJI SU PREDSTAVILI…

PROJEKTI ZA ROME POVRATNIKE

1 Mar 2018, 15:16

ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJE U VEZI SA REALIZACIJOM PROJEKTA NAMENJENIM ROMIMA I ROMKINJAMA, POVRATNICIMA IZ ZEMALJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA…

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u…

23 Mar 2018, 15:56

DruštvoSAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ…

ODRŽAN JE SAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ GIMNAZIJI NA KOME SE PREDSTAVIO VELIKI BROJ DRŽAVNIH…

23 Mar 2018, 13:35

SportU NEDELJU UTAKMICA MRK POŽAREVAC…

Obaveštavamo Vas da će se u NEDELjU 25.03  2018 god. u KSC Požarevac …

23 Mar 2018, 11:11

Kursna lista