PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA  REKONSTRUKCIJU  BOLNICE
   10 Oct 2017, 11:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA REKONSTRUKCIJU BOLNICE

GRAD POŽAREVAC JE NA DUNAV BIZNIS FORUMU DOBIO PRIZNANJE „ZLATNI MOST“ ZA PREKOGRANIČNU SARADNJU I REALIZACIJU PROJEKTA IZ 2012.GODINE KOJI SE ODNOSIO NA REKONSTRUKCIJU I ADAPTACIJU NOVE ZGRADE OPŠTE BOLNICEJedan od velikih uspeha koje je gradonačelnik istakao na konferenciji za medije povodom priznanja dobiijenih na Novosadskom sajmu turizma   je i uspeh kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj. Grad Požarevac je na  ovogodišnjem Dunav biznis forumu dobio priznanje „Zlatni most“ za  realizaciju projekta iz 2012.godine koji se odnosio na rekonstrukciju i adptaciju nove zgrade Opšte bolnice. Kao i za prekograničnu saradnju sa susednom Rumunijom.Naime, ova služba je pokazala izuzetne rezultate u radu u predhodnom periodu.
 U pitanju je bila suma od oko 1,2 miliona evra. Kroz graničnu saradnju, odobren je i projekat nastavka adaptacije cele zgrade nove bolnice. Očekuje se blizu četiri miliona evra.
„Ova služba je napravila veliki zaokret u razvoju našeg grada, tako što su pratili sve projekte, konkurse IPA fondova i raznih ministarstava, uspešno su aplicirali i kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i zahvaljujući takvoj koordinaciji mera, njihovim idejama i stručnosti da urade projekte, dobili su i te kako značajna sredstva, koja se već realizuju na teritoriji grada“, naglasio je Spasović.

Zasluga LER-a, a preko Kancelarije za javna ulaganja je u obezbeđivanju oko 100 miliona za adaptaciju osnovne škole u Kostolcu, čija je realizacija u toku, zatim, 30 miliona za adaptaciju područnog odeljenja škole „Vuk Karadžić“ u Zabeli, 130 miliona za O.Š. „Dositej Obradović“ (postoji mogućnost da ta cifra dostigne i 200 milona) i 170 miliona za Dom zdravlja Požarevac.U sardnji sa Ministarstvom zdravlja pristupiće se rekonstrukciji stare zgrade Opšte bolnice.
Ima još pripremljenih projekata. Grad je dobio balon halu 30 x 50 metara koja će biti postavljena blizu Sportskog centra, 20 info pultova za Turističku organizaciju i binu za održavaje kulturnih događaja.


 Slične vesti

U SUBOTU 14.07.2018. god. OD 17 h PRSKANJE PROTIV KOMARACA

13 Jul 2018, 10:51

Grad Požarevac obaveštava građane i pčelare da će se suzbijanje komaraca izvršiti Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju…

UKLJUČIVANJE DECE U SISTEM

10 Jul 2018, 13:54

ODRŽAN JE SASTANAK POVODOM OBUKE JAČANJE KAPACITETA STRUČNJAKA SOCIJALNE ZAŠTITE ZA IDENTIFIKACIJU NAJISKLJUČENIJE DECE…

VAŠAR U POŽAREVCU

7 Jul 2018, 13:55

7. JULI JE CENTRALNI DAN POŽAREVAČKOG VAŠARA. ZBOG ODRŽAVANJA VAŠARA, OD 5. JULA OD 22 SATA, PA SVE DO 9.…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOZBA SLIKA GUSTAVA KLIMTA U…

U  holu Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu, otvorena…

19 Jul 2018, 18:39

Zabava,,ALASKE VEČERI'' PO 53.PUT NAREDNOG…

U organizaciji Mesne zajednice i Turističke organizacije,u podršku opštine Veliko…

19 Jul 2018, 16:47

ZanimljivostiSTEK U BIBER SOSU

STEK U BIBER SOSU POTREBNO JE 4 juneće šnicle od po 200 g, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber,…

19 Jul 2018, 13:54

Kursna lista