PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA  REKONSTRUKCIJU  BOLNICE
   10 Oct 2017, 11:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRIZNANJE ZLATNI MOST ZA REKONSTRUKCIJU BOLNICE

GRAD POŽAREVAC JE NA DUNAV BIZNIS FORUMU DOBIO PRIZNANJE „ZLATNI MOST“ ZA PREKOGRANIČNU SARADNJU I REALIZACIJU PROJEKTA IZ 2012.GODINE KOJI SE ODNOSIO NA REKONSTRUKCIJU I ADAPTACIJU NOVE ZGRADE OPŠTE BOLNICEJedan od velikih uspeha koje je gradonačelnik istakao na konferenciji za medije povodom priznanja dobiijenih na Novosadskom sajmu turizma   je i uspeh kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj. Grad Požarevac je na  ovogodišnjem Dunav biznis forumu dobio priznanje „Zlatni most“ za  realizaciju projekta iz 2012.godine koji se odnosio na rekonstrukciju i adptaciju nove zgrade Opšte bolnice. Kao i za prekograničnu saradnju sa susednom Rumunijom.Naime, ova služba je pokazala izuzetne rezultate u radu u predhodnom periodu.
 U pitanju je bila suma od oko 1,2 miliona evra. Kroz graničnu saradnju, odobren je i projekat nastavka adaptacije cele zgrade nove bolnice. Očekuje se blizu četiri miliona evra.
„Ova služba je napravila veliki zaokret u razvoju našeg grada, tako što su pratili sve projekte, konkurse IPA fondova i raznih ministarstava, uspešno su aplicirali i kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i zahvaljujući takvoj koordinaciji mera, njihovim idejama i stručnosti da urade projekte, dobili su i te kako značajna sredstva, koja se već realizuju na teritoriji grada“, naglasio je Spasović.

Zasluga LER-a, a preko Kancelarije za javna ulaganja je u obezbeđivanju oko 100 miliona za adaptaciju osnovne škole u Kostolcu, čija je realizacija u toku, zatim, 30 miliona za adaptaciju područnog odeljenja škole „Vuk Karadžić“ u Zabeli, 130 miliona za O.Š. „Dositej Obradović“ (postoji mogućnost da ta cifra dostigne i 200 milona) i 170 miliona za Dom zdravlja Požarevac.U sardnji sa Ministarstvom zdravlja pristupiće se rekonstrukciji stare zgrade Opšte bolnice.
Ima još pripremljenih projekata. Grad je dobio balon halu 30 x 50 metara koja će biti postavljena blizu Sportskog centra, 20 info pultova za Turističku organizaciju i binu za održavaje kulturnih događaja.


 Slične vesti

HOR BARILI PROSLAVIO TRADICIJU DUGU 25 GODINA

16 Dec 2017, 14:13


ŽENSKI GRADSKI HOR BARILI PROSLAVIO JE 25 GODINA POSTOJANJA SVEČANIM PRIJEMOM I  IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA  U SVEČANOM SALONU…

DO 18H DVE ULICE U GRADU BEZ GREJANJA

14 Dec 2017, 14:06

Usled sanacije cevovoda u ul. Save Jovanovića bez grejanja do 18h ce biti korisnici na adresama Save Jovanovica od 1 do…

NAGRADA FILIP VIŠNJIĆ SAVEZU SLEPIH POŽAREVAC

9 Dec 2017, 14:01

Danas je obeležen Saveza slepih i slabovidih lica Požarevac i proslavljeno dobijanje prve nagrade Filip Višnjić na…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPOŽAREVAC, MARIBOR, TRBOVLJE PRIJATELJI…

OSNOVNA ŠKOLA SVETI SAVA IZ POŽAREVCA I ŠKOLE IZ MARIBORA I TRBOVLJA IZ SLOVENIJE…

16 Dec 2017, 14:39

DruštvoKOJA SU PRAVILA ZA PENZIONISANJE…

Zamenik direktora Sektora za ostvarivanje prava iz Penzijsko-invalidskog osiguranja Vladimir…

16 Dec 2017, 14:34

PolitikaPREDSEDAVANJE EU SE VRAĆA NA BALKAN,…

Od januara šestomesečno predsedavanje EU od Estonije preuzima Bugarska. Premijer te…

16 Dec 2017, 14:32

Kursna lista