Privatno obrazovanje kao budućnost školovanja
   27 Aug 2021, 9:46        SatTv    Tyler Durden


Privatno obrazovanje kao budućnost školovanja

Jedno od najvažnijih pitanja sa kojima se kao roditelj suočavate je kako obrazovati svoje dete. 

Po ustaljenom običaju, izbor roditelja obično pada na obrazovanje u javnim školama. U doba kada su informacije lako dostupne na internetu, a tehnologija napreduje iz dana u dan, tradicionalne metode obrazovanja mogu se činiti kao staromodne. Akademski rezultati, kompetentnost nastavnika i vrednosti koje se u školi praktikuju stvari su nad kojima vi kao roditelj nemate nikakvu kontrolu. Upravo takav pristup u nastavi, koji svako dete tretira na isti način, može uticati na nedovoljno korišćenje potencijala mnogih učenika, koji bi se, u okolnostima gde bi im se posvetila puna pažnja, razvili u briljantne i perspektivne mlade ljude.

Vi kao roditelj možete imati kontrolu nad školovanjem svog deteta time što ćete se odlučiti za privatno obrazovanje. Formule za uspeh u 21. veku su se znatno promenile kao što je i obrazovanje napredovalo od tradicionalnog do progresivnog modela, što dozvoljava veću efektivnost i osigurava vrhunske rezultate.

Pročitajte tekst u nastavku da biste saznali zbog čega je obrazovanje u privatnim školama put do svetle budućnosti.
 

Lideri budućnosti

Istraživanja sprovedena od strane organizacije ACT, koja se bavi testiranjem studenata za koledž, pokazuju da učenici privatnih škola razvijaju veći kapacitet za visoko obrazovanje. Budući da se pred učenike ovih škola postavljaju veći izazovi, koji se prilagođavaju njihovim individualnim sposobnostima, oni maksimalno razvijaju svoje prirodne talente prema najvišim akademskim standardima, pripremajući se time na najbolji način za nastavak školovanja na prestižnim univerzitetima. Mnogi uspešni poslovni ljudi, ljudi u politici, kulturi i društvu bili su polaznici upravo privatnih škola.
 

Rad u malim grupama

U odnosu na tradicionalne metode nastave u državnim školama, u privatnom obrazovanju neguje se rad u malim grupama. Nastavnici samim tim imaju više vremena za rad sa pojedinačnim učenicima. Istraživanja su pokazala da se učenici osećaju prijatnije i sigurnije da postavljaju pitanja u manjoj i poznatijoj grupi. Na ovaj način se obrazovanje personalizuje i prilagođava potrebama i mogućnostima samog učenika, čime se razvija ljubav prema procesu učenja i veće samopouzdanje u akademske sposobnosti.

Raznovrstan i visoko kvalifikovan izbor nastavnog kadra poslužiće vašem detetu kao uzor i inspiracija. U privatnom obrazovanju predavači se biraju prema svojoj stručnosti da svoje uspehe i sposobnosti na najuspešniji način prenesu učenicima. Zbog održavanja nastave u manjim grupama, predavači imaju prostora i mogućnosti da se posvete svakom detetu individualno i prilagode prenošenje znanja prema njihovim mogućnostima i interesovanjima. Imajući takvu fleksibilnost u radu, nastavnici u privatnim školama daleko su pristupačniji za dopunsku nastavu i svaki oblik dodatne pomoći koji bi učeniku potencijalno mogao zatrebati.

 

Škole budućnosti

 
Privatne škole se najbrže adaptiraju na promene u tehnološkim trendovima i kulturi. One su najčešće opremljene najsavremenijim resursima za učenje, što roditeljima i deci omogućava da se školuju prema standardima tržišta koje je neprestano u razvoju. Mnoge škole, pored klasičnog učenja u učionicama, pružaju opciju svojim učenicima da se školuju na daljinu preko savremenih online learning platformi, dajući im raznovrsnost obrazovnog iskustva na najmoderniji način.

 

Praktična primena znanja

 
Sami učenici su često naviknuti da gradivo uče napamet da bi zapamtili što veći broj informacija, što dovodi do lakog zaboravljanja naučenog. Raznovrsnost u primeni metoda predavanja, koja često izostaje u javnim školama, dokazana je kao najbolji način za učenje sa razumevanjem. Nastavnici u školama sa tradicionalnim pristupom nastavi često čuju pitanje „Kada ću ovo znanje primeniti u stvarnom životu?”. Privatne škole neguju kulturu praktične primene znanja. Radionice kao oblik iskustvenog, aktivnog učenja pokazale su se kao najuspešniji metod da učenici uvide kako da stečeno znanje dugoročno primene u svojim budućim karijerama.

 

Zdrava zajednica

Kada birate školu za svoje dete, kao porodica vodite se vrednostima prema kojima želite da ga usmerite. Privatne škole su zbog toga odličan izbor budući da je roditelj u mogućnosti da bira najbolju ustanovu prema svojim i detetovim sklonostima i osobinama. One omogućavaju podjednako učešće samih roditelja i učenika u obrazovanju i svaki glas je jednako bitan. U privatnim školama neguju se multikulturalnost, različitost i razvijanje pozitivnih komunikacijskih veština, empatije i tolerancije prema društvu i pojedincu. Kroz isticanje interaktivnog rada i učeničkih grupa kao zajednica sa istom misijom i vrednostima, učvršćuju se prijateljstva koja traju čitav život. Kroz razne oblike vanškolskih aktivnosti, kao što su ekskurzije i razni klubovi i sekcije koje im privatno školovanje pruža, učenici na kreativne načine uče i primenjuju stečeno znanje.
 
Ukoliko želite svom detetu da pružite kvalitetno obrazovanje prema progresivnim modelima nastave, onda je izbor privatne škole pravo rešenje za vas. Ovakva škola vam dopušta da birate obrazovanje svog deteta i usmeravate ga prema najboljem visokom obrazovanju. Ono će biti deo zajednice u kojoj se promovišu zdrave vrednosti i učenje sa razumevanjem, gde će se njegove potrebe, želje i afiniteti stavljati u prvi plan.
 
Na vama je da osigurate budućnost svog deteta tako što ćete ga izborom najboljeg edukativnog programa pripremiti za uspešnu, svetlu budućnost kvalitetne osobe u modernom svetu.Slične vesti

Kosta Bogdanović: Sebe vidim kao koncertnog izvođača i orkestarskog svirača

4 Dec 2023, 15:41

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu. Kaže da je…

Ognjen Jeremić - đak generacije OŠ "Miloš Savić" iz Poljane

2 Dec 2023, 11:21

Ognjen Jeremić, učenik generacije 2022/2023. je još jedan od mnogobrojnih đaka koji su istakli svojim zalaganjem,…

Prijem za učenike iz Španije i Nemačke

29 Nov 2023, 12:47

U Požarevcu borave učenici osnovnih škola iz Španije i Nemačke, učesnici Erasmus plus programa, koji već dugi niz godina…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista