PRIŠTINA PRISVAJA SVU NEPOKRETNU IMOVINU NA KOSOVU
   15 Mar 2017, 13:53        Tanjug    Maja Kostić


PRIŠTINA PRISVAJA SVU NEPOKRETNU IMOVINU NA KOSOVU

PRIŠTINA/BEOGRAD - Kosovska vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika, a tim povodom direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić će danas u Begradu razgovarati sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.
Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine.


Vulin: Priština shvatila da pregovori u Briselu ne vode ka nezavisnosti
Prištinske vlasti se trude da ukinu briselski dijalog i da ga potpuno obesmisle, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Aleksandar Vulin.
Reagujući na odluku vlade Kosova da svu nepokretnu imovinu na ime SFRJ i Srbije registruje na ime Kosova kao vlasnika, Vulin je rekao da su prištinske vlasti shvatile da pregovori u Briselu ne vode ka nezavisnosti i da položaj srpske zajednice i pravo Srbije na KiM jača.


Simić: Odluka kosovske vlade represivna, treba je povući
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je odluka kosovske vlade da svu nepokretnu imovinu registrovanu na SFRJ, Srbiju i AP KiM registruje kao svoju represivna i da treba da je odmah opozove.
Odluka kosovske vlade je tendenciozna i predstavlja pokušaj da se kroz odluke kosovskih institucija nastavi permanentna represija nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i oduzimanjem društvene i privatne imovine srpskog naroda, rekao je Simić.


Mreža za restituciju: Vlada da se odupre pritiscima uzurpatora
Mreža za restituciju pozvala je danas Vladu Srbije da se, povodom odluke kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina bivše SFRJ, pokrajine KiM i Srbije prenosi bez naknade na Kosovo, konačno odupre velikim pritiscima "uzurpatora državne svojine".
Mreža je uputila vladi inicijativu da pored popisa državne javne svojine bez odlaganja parlamentu podnese Predlog zakona o stavljanju van snage propisa donetih u cilju prisilnog oduzimanja privatne svojine od strane pravnih prethodnika Republike Srbije, pre svega FNRJ i SFRJ.

 



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



  1. pera
    January 12, 2018 | 20:04:57
    a sta bi sa imovinom gradjana koja je oteta 1945 to niko ne spominje, samo je drzavna imovina bitna.... - 6 + 5

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista