Prisluškivači - detektori prisluškivača i špijunske opreme
   20 Sep 2023, 12:37        SatTv    Tyler Durden


Prisluškivači - detektori prisluškivača i špijunske opreme

Prisluškivači su uređaji za zaštitu imovine, poslovanja, kontrolu nad ponašanjem maloletne dece ili starijih osoba i slične aktivnosti.

 
Mogu se sakriti u nekoj prostoriji  i sa bilo koje udaljenosti možete uživo slušati šta se priča. Mali su i imaju svoju bateriju. U svetu postoji mnogo sličnih modela pa možete lako biti informisani. Uglavnom komercijalni modeli lošije rade pa je potrebna prerada da bi se koristili i bili u funkciji. USB prisluškivači su u poslednje vreme najtraženiji jer se sve više razvijaju i postoji veli izbor. Prislušni uređaji koji se koriste kao standardna detektivska oprema su jako dugo rasprostranjeni i u svetu i kod nas. Mogu se ugraditi u produžni kabl ili miš za kompjuter na primer. Ovo se radi jer im baterija ne traje tako dugo kao kod snimača razgovora. Oni se ipak ređe koriste jer je najlakše malu kockicu spustiti negde i izaći.

 

Špijunska oprema
 
Ovu grupu proizvoda karakteriše snimanje razgovora za razliku od prve grupe gde je omogućeno slušanje uživo. To je i pouzdaniji način jer možete bez izgubljenog vremena kasnije preslušati sve što Vas zanima. Špijunska oprema obuhvata veliki broj modela kojima su zajednički mala veličina i odličan zvuk. Dugo trajanje baterije je najvažnije da ne biste morali često da ulazite u svoj prostor. Dosta pomaže ljudima koji žive i rade u inostranstvu ili su zbog prirode posla dugo odsutni. Koriste ga mnoge porodice za praćenje ponašanja dadilje na primer kada se deca žale  na njih.

 

Praćenje mobilnog telefona


 
Upravo pomenuti korisnici se sve češće odlučuju za ovaj način koji je sve prisutniji i u svetu i kod nas naročito kada se radi o zaštiti dece od loših uticaja društva. Ovde se radi o jednostavnom načinu praćenja pomoću aplikacije a ne o ozbiljnim bezbedonosnim uređajima koje koriste državni organi svuda u svetu. Programi se moraju učitati u praćeni telefon pa on mora biti fizički u Vašem vlasništvu.
 
Praćenje mobilnog telefona postoji od kada postoje i mobilni telefoni. Učitavanje i proba su besplatni pa možete lako koristiti iste na svom telefonu da vidite kako radi.

 

Detektori prisluškivača i špijunske opreme

 
Postoje mnogi uređaji koje je jako teško naći ali ne i nemoguće. Možete biti mnogo sigurniji uz tehničku podršku ljudi koji se u to razumeju. Detektori prisluškivača i špijunske opreme su pravi aparati za to. Postoji veliki broj modela od kojih su samo neki pouzdani i stvarno mogu da vam pomognu. Stručna pomoć oko korišćenja je ovde najvažnija. Nekada su rezultati vidljivi odmah a nekada je potrebno strpljenje. Detekcija je zvučna svetlosna i vibraciona. Najlakše je naći špijunske mikrokamere jer one moraju biti usmerene u prostor. Obično su u različitim satovima, sijalicama ili predmetima. U nekom hotelu ili svom prostoru lako ćete biti zaštićeni.
 
Hvala na čitanju.Slične vesti

Jovanović: Izvoz IKT sektora biće oko 3,8 milijardi evra u ovoj godini

8 Nov 2023, 12:37

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da su procene da će na kraju ove godine izvoz…

Otkazi u IT sektoru, nalet panike ili usporavanje rasta

25 Jul 2023, 10:41

Posle višegodišnjeg rasta, svetsko tržište informacionih tehnologija pokazuje znake krize, a prati…

Borba za jednake šanse - devojčice u IT sektoru između stereotipa i talenta

27 Apr 2023, 12:44

U Srbiji i svetu obeležava se Međunarodni dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Cilj je da se podstakne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista