PRIPREME ZA UPIS DECE U PRVI RAZRED: ŠTA SVE ČEKA RODITELJE I DECU
   22 Apr 2019, 11:59    Požarevac    Sat TV    Tatijana Spasojević


PRIPREME ZA UPIS DECE U PRVI RAZRED: ŠTA SVE ČEKA RODITELJE I DECU

PRIPREME ZA  UPIS DECE U PRVI RAZRED NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA POČELE SU PRVOG APRILA I ONE OBUHVATAJU VIŠE PROCEDURA PO ETAPAMA A OD OVE GODINE ZA RODITELJE IMA DOSTA OLAKŠICA I NOVINA


 Još jedna nova školska godina je pred roditeljima i decom, upis u škole  počeo je prvog aprila a što to znači za roditelje a šta za škole pitali smo direktora osnovne škole Kralj Aleksandar I, Gorana Segera.

Ove godine škola slavi 80 godina postojanja tako da je mnogo generacija koje je ova škola prilimila i ispratila u život. Sve osnovne škole organizovale su "Dan Otovrenih vrata" u okviru kojih je poseta predškolskim grupama u vrtićima bila jedna od obaveznih aktivnosti gde je i predstavljena svaka škola  kao i kako je organizovan rad u samoj školi. Sa predškolskim grupama su se vodili razgovori o svemu šta roditelje i decu očekuje pred polazak u školu.



Samom upisu u prvi razred prethodi takozvana upisna procedura a od ove godine je i tu puno novina pa je roditeljima upis olaškan jer određena dokumenta nisu u obavezi da pribavljaju i dostavljaju školama.
Početak upisa je krenuo od 1. aprila. A roditelji nisu u obavezi da više vade i donose izvod iz matične knjige rođenih kao i potvrdu o prebavilištu, to sve ide elektronskim putem. Obavezni su pregledi takozvani sistematski pregled dece  i lekarsko uverenje koje se donosi u školu. Kada se završi pripremni pretškolški program krajem juna onda sledi drugi deo priprema i zakazivanje kod psihologa, logopeda i odlučivanje o vidu nastave koju će buduči učenik pohađati, a na osnovi toga formiraju se  i odeljanja sa maksimum 30 učenika.




Od ove godine i u osnovnu školu Kralj Aleksandar uvodi se takozvana celodnevna nastava pored produženog boravka.Suštinska razlika između celodnevne nastave i produženog boravka je da je celodnevna nastava traje od 8 časova do 15:30h dok roditelji ne dođu po decu, a produženi boravak se odvija i pre podne i popodne u zavisnosti kada dete ide u školu. Takođe deca imaju i vaspitni deo i gde učitelji rade sa decom i domaće zadatke ali i razne druge edukativno vaspitne aktivnosti i  imaju  obroke (užinu, doručak, ručak). Detaljnije o svemu pogledajte u videu.

VIDEO JE  U PRILOGU!



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista