PRILIKOM POSETE VELIKOM GRADIŠTU POTPRESEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA  IZGRADNJU BRZE SAOBRAĆAJNICE OD POŽAREVCA DO VELIKOG GRADIŠTA I GOLUPCA VREDNU 350 MILIONA EVRA
   5 Jun 2019, 18:33    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PRILIKOM POSETE VELIKOM GRADIŠTU POTPRESEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA IZGRADNJU BRZE SAOBRAĆAJNICE OD POŽAREVCA DO VELIKOG GRADIŠTA I GOLUPCA VREDNU 350 MILIONA EVRA

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, boravila je u Velikom Gradištu gde je sa načelnikom Braničevskog upravnog okruga Aleksandrom Đokićem,predsednikom opštine Draganom Milićem I  I predsednicima loklanih samouprava Braničevskogh okruga razgovarala o infrastrukturnim projektima od značaja za ovaj region.

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice od auto-puta kod skretanja za Požarevac do Velikog Gradišta i Golupca počeće 2020. godine, I vrednost tog projekta je  oko  350 miliona evra,najavila je Mihajlovićeva
 Mihajlovićeva je rekla da su “Putevi Srbije” investitor ovog projekta i da već rade na tehničko-projektnoj dokumentaciji.
   -Ove godine mora da bude gotova dokumentacija, a 2020. mogu da počnu radovi. Ovaj auto-put biće veoma značajan ekonomski i turistički, ali je pre svega važan za građane ovog kraja, jer će doprineti da porodice ostanu da žive u ovom delu Srbije", rekla je Mihajlovićeva.
 
Vlada Srbije će na narednoj sednici vlade razmotriti kako će pomoći poplavljenim područjima, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
 
- Mi ćemo i na sednici vlade razgovarati šta se dešava i šta možemo kao vlada da uradimo. Radimo zajedno, niti su lokalne samouprave same, niti je vlada sama - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Velikom Gradištu.

Načelnik Braničevskog upravnog  Aleksandar Đokić naglasio je da je sastanak sa potpresednicom Vlade Zoranom Mijhajlović organiovan tako da se radilo brzo, jasno i efikasno, a što je najvažnije ne završava se samo na onom što se kaže već je to i realizovano. Najbolji primer je pruga Požarevac-Majdanpek, dužine 90 kilometara, koja je završena, a možda još važniji projekat pomenuta brza saobraćajnica.
 
Pedsednik opštine Veliko Gradište , Dragan Milić. Je  naglasio da je dugo godina  ovde u opštini , ali nikada kao poslednjih pet godina naša opšptina nije imala ovakvu saradnju sa rukovodstvom Republike Srbije.“ rekao je Milić dodavši da to daje i maksimalne rezultate.Predsednik je istakao da je Istočna Srbija veoma lep kraj, dosta je velika, ali ostaje bez stanovništva koje odlazi, stoga je prioritet da se ljudi zaposlile i žive od svog rada.
   -Mislim da smo danas rešili nekoliko ključnih problema. Dogovorili smo neka pitanja, pomenuću samo neke, to je asfaltiranje puta Beli Bagrem-Zatonje, ove godine, u dužini od osam kilometara, sa nastavkom šetno-biciklističke staze u narednoj godini pored Dunava i tu će da dođe do izražaja Ramska tvrđava – ovaj put povezuje Istočnu Srbiju sa Banatom, skelom preko Dunava, takođe i asfaltiranje puta Tribrode-Makce, veoma važan put koji povezuje nekoliko opština.“.
 
Predsednik Milić je, kao ekskluzivu,  istakao da je pre nekoliko dana od strane  Potpredsdnice Vlade odobren projekat zaštite Srebrnog jezera koji se odnose na vodovodnu i kanalizacionu mrežu oko čivavog jezera, u dužini od oko 28 kilometara što će zatno zaštititi samo jezero sa preko 3.000 vikendica bez kanalizacije, a čija će implementacija početi već 01. juna. On je dodao i da je, ovom prilikom, načeto ključno pitanje za budućnost Srebrnog jezera –  izmuljivanje i čišćenje jezera te da će svi, prema mogućnostima, u narednom periodu tražiti rešenje preko Vlade Srbije i fondova Evropske unije kako bi se obezbedila sredstva.
 
Na dnevnom redu našao se i problem koji traje godinama – prašina iz jalovišta rudnika bakra iz Nove Moldave koja zagađuje opštinu Veliko Gradište, rekao je Milić: “Potpredsednica Mihajlović i ja se ovim problemom bavimo nekih sedam-osam godina i danas smo napravili plan kako ćemo u narednom periodu da se aktiviramo povodom toga.“.
 
 
Potpresednica Vlade Zorana Mihjlović je posle zajedničkog sastanka sa predsednicima opština Braničevskog  okruga imala I odvojeni sastanak  sa načelnikom Braničevskog upravnog okruga Aleksandrom Đokićem i predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem I njegovim saradnicima.
Lj,Nastasijević



Slične vesti

Mali: Pripremni radovi za izgradnju Ekspo ispod zemlje se polako završavaju

24 Feb 2024, 10:22

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je tokom obilaska radova na gradilištu u Surčinu, gde će biti izgrađen…

Izgradnjom puteva do više investitora i turista

12 Feb 2024, 10:53

Dunavski koridor, odnosno brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, dužine 68 kilometara,…

U Golupcu potpisani ugovori o izgradnji marine na Dunavu sa 100 plovila

21 Nov 2023, 12:55

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije , Agencija za upravljanje lukama i Opština Golubac potpisali su…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

DruštvoIstraga ubistva zatvorenika u…

Ne smiruje se bura u javnosti, nakon vesti da je 74-godišnji zatvorenik preminuo u…

28 Mar 2024, 9:19

DruštvoDuži redovi za reklamaciju nego…

Sugrađani se žale da im od Nove godine, nakon hakerskog napada na EPS, stižu uvećani računi…

28 Mar 2024, 9:16

Kursna lista