PRIJAVE U TOKU ZA III KOSTOLAČKI POLUMARATON
   21 May 2019, 15:13    Kostolac    Sat TV    Tatijana Spasojević


PRIJAVE U TOKU ZA III KOSTOLAČKI POLUMARATON

Pod sloganom probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije 14. septembra ove godine održaće se 3. Kostolački polumaraton ili Trka legionara. Tim povodom u sportskom centru u Kostolcu održana je konferencija za medije na kojoj su se medijima obratili Jelena Šamanc direktorka Centra za kulturu Kostolac, predsednik Gradske Opštine Kostolac Serdžo  Krstanoski kao i predsednik Sportskog Udruženja Maraton tim Požarevac, Nebojša Pućo.

Šamanc je istakla da je ova trka od ove godine zzvanično sertifikovana i uvrštena u međunarodni sportski tj atletski kalendar događaja. Ono što ovu trku izdvaja od drugih jeste trasa trke koja se dobrim delom proteže po samoj obali Dunava i istorijska destinacija koja je uzeta za sam cilj trke a to je popularno Arheološko nalazište Viminacijum.


Sam događaj obuhvata tri trke. "Trka matončića" u kojoj učestvuju  deca do 6 godina, "Trka zadovoljstva" na pet kilometara i glavna trka. "Trka legionara".

Predsednik udruženja Maraton Tima Požarevac, Nebojša Pućo je istakao da ove godine očekuje veliki broj učesnika i ono što obećava  je veliki broj već prijavljenih  učesnika, a do sada je već prijavljeno 94. takmičara od toga i jedan broj stranaca. Kotizacija za učešće u polumaratonskoj trci iznosi 1000 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem ovog linka  http://www.runtrace.net/kostolac.Organizatori ovog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

VIDEO JE U PRILOGU!
 Slične vesti

U SUBOTU III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA

11 Sep 2019, 9:22

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽAVA SE 3. KOSTOLAČKI POLUMARATAN ILI TRKA LEGIONARA, A PRIJAVE SU MOGUĆE I NA SAM DAN TRKE U…

PETI POLUMARATON OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U VELIKOM GRADIŠTU

4 Mar 2019, 23:05

I ove godine Veliko Gradište bilo je  domaćin petog po redu  polumaratona i trke zadovoljstva u organizaciji…

405 LEGIONARA - DRUGI KOSTOLAČKI POLUMARATON

1 Oct 2018, 10:14

U subotu, 29. septembra u 10:30 časova sa platoa ispred Doma kulture u Kostolcu stazama nekada moćne rimske imperije krenulo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG…

16. SEPTEMBAR SE OBELEŽAVA KAO MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA, A U ORGANIZACIJI …

16 Sep 2019, 14:51

KulturaČUVARI NARODNIH OBIČAJA I TRADICIJE…

Na sinoć održanom 47. Saboru narodnog stvaralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu među…

16 Sep 2019, 14:27

PolitikaPROGRAM STRUČNE PRAKSE POTPISAN…

U ZGRADI NAČELSTVA U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA POVODOM POTPISIVANJA UGOVORA…

16 Sep 2019, 12:34

Kursna lista