Prezentacija projekta HOPE4SCHOOLS u školi u Braničevu
   11 Oct 2023, 19:06    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Prezentacija projekta HOPE4SCHOOLS u školi u Braničevu

U Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" u Braničevu  u toku je realizacija projekta HOPE4schools, koji ova škola realizuje uz podršku EU kroz ERASMUS+ Program.

U prisustvu predstavnika lokalne zajednice,javnih preduzeća I ustanova u školi u Braničevu održana je prezenzacija ovog projekta koji je počeo da se realizuje od 2022.godine u kome učestvuju I škole iz Rumunije, Češke, Portugalije,Bugarske I Grčke. Vrednost projekta je 170.635   evra od kojih  je 21.346  evra pripalo školi Braničevo.

              -Godine 2021.godine javili smo se na konkurs,a naredne 2022.godine projekat je odobren I kada smo počeli njegovu realizaciju. Za nas je ovoj jedno novo iskustvo,bili smo I presrećni kada smo dobili ovaj projekat,jer je to nas bilo nešto novo.Ovaj projekat danas vam predstavljamo I on se završava 31.decembra ove godine. U njemu su učestvovali više naših kolega I učitelja I njima se pružila šansa da obiđu neka mesta I države  I nauče nešto novo,steknu razna iskustva I o kojima su mogli samo da sanjaju.Očekujem da će škola imati I neke skromne benifite od neki 5-6 hiljade evra. Mi smo skromni I to nam mnogo znači,jer smo stekli novo iskustvo,a opremićemo I jednu učionicu, rekao je direktor škole,Dragan Furunović

            O projektu I iskustvima koje su stekli boravkom u školalama I obrazovnim ustanovama u mestima partnera u pet stranih zemalja govorili su Uroš Milovanović,Jelena Miletić Živković I Vesna Furunović Petrović kao koordinatorka projekta.i čija realizacija traje do kraja ove godine.

Erazmus+ je jedan od najvećih programa EU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine.


               -Ovaj projekat ,,Nada za škole’’ nastao je zbog problema sa kovidom u koji su uključene mnoge Evropske žemlje.Realizuje se uz podršku EU kroz ERASMUS+ Program kroz razne treninge za nastavnike,odlaske  na transnacionalne sastanke,radionice sa našim nastavnicima,učenicima kao I sa nastavnicima I učenicima iz drugih škola. Tako smo došli do zaključka da je svima njima porebna pomoć zbog svega onog što smo prošli kroz kovid-19. Sadase  trenutno radi jedan reprezentoriijum-onlajn gde će nastavnici I ostali kojima je pomoć potrebna moći priisustvovati radionicima na kojima će se predstaviti razni alati potrebni za nastavu I dalje aktivnosti. Znači,sve što im je potrebno za rad,naći će se ovde,naglasila je Vesna Furunović Petrović,koordinatorka projekta  HOPE4schools,u škoiu Braničevu.

                    Za Osnovnu školu ,,Veljko Dugošević’’ ovaj projekat je od velike važnosti I za nastavnike koji su u njemu učestvovali gde su stekli jedno iskustvo I upoznali mesta I države partnere u ovom projektu.
 
-Imali smo sreće da dođe do realizacije ovog projekta,što je za nas veliko iskustvo I nastavnike koji su ovom prilikom imali moućnost da odu na te transnacionalne sastanke.U manjim sredinama u državamau  kojima su naši nastavnici boravili videlo se da slične probleme imaju kao mi u Golupcu,a to je manji broj učenika,nedostatak stručnog osoblja.Kod većih I razvijenih država I u većim gradovima ti su problemi malko drugačije priroda,dodala je Vesna Furunović Petrović.

          

Krajem decembra ove godine održaće se još jedna prezentacija ovog projekta kada se I završava njegova realizacija. Clj ovog projekta je povećaje znanja i svesti o dobrobiti i mentalnom zdravlju, nivoa digitalne kompetencije za nastavnike i učenike I povećan nivo poverenja nastavnika i učenika u korišćenje novih tehnologija.Slične vesti

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Nova šansa za zaposlenje

2 Feb 2024, 12:02

U Gradskoj upravi potpisani su Ugovori o saradnji sa organizacijom „HELP“ o sprovođenju projekta „Pomoć…

Plan razvoja opštine Golubac za period 2024 - 2031,

1 Feb 2024, 12:34

U Golupcu je počela sprovoženje Plana razvoja opštine Golubac za period 2024 – 2031,

planU sali Narodne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista