PREVENTIVA KAO LEK
   26 Feb 2019, 14:00    Kostolac    SATTV    Maja Kostić


PREVENTIVA KAO LEK

U  TE-KO KOSTOLAC PODRAZUMEVA SE  INTENZIVNI SISTEMATSKI PRISTUP U PREVENTIVNOM DELOVANJU KOJI JE  U TOKU 2018. GODINE UNAPREDIO  BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU 
 
Interes svih zaposlenih u ogranku „TE-KO Kostolac“ jeste da se ostvari najviši nivo bezbednosti i zdravlja na radu, da se neželjene posledice kao što su povrede na radu, profesionalne bolesti i bolesti u vezi sa radom svedu na najmanju moguću meru, odnosno da se ostvare uslovi rada u kojima bi zaposleni imao osećaj zadovoljstva pri obavljanju svojih profesionalnih zadataka. Za ostvarivanje ovakvog cilja neophodan je sistematski pristup preventivnom delovanju, na čemu se intenzivno radilo prošle godine i u kostolačkom ogranku EPS-a.
U termoelektrani „Kostolac A“ prošle godine je osposobljeno 278, a u TE „Kostolac B“ 327 zaposlenih za bezbedan i zdrav rad. Ove obuke prošlo je i 1.115 zaposlenih na Površinskom kopu „Drmno“, kao i 47 zaposlenih na kopu „Ćirikovac“. Sa opasnostima i štetnostima, merama za bezbedan i zdrav rad i pravilima ponašanja upoznata su 4.633 zaposlena kod izvođača radova. Sa BZR merama i pravilima ponašanja u ogranku „TE-KO Kostolac“ upoznata su 253 studenta i učenika na praktičnoj nastavi, kao i 473 posetioca i pružaoca usluga.
Polovinom oktobra prošle godine u „Kostolcu“ je organizovan stručni skup iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu pod nazivom „Klub dobre prakse“. Skupu su prisustvovali predstavnici drugih ogranaka „Elektroprivrede Srbije“, kao i važnih kompanija koje posluju u Srbiji. Najvažnije teme na ovom skupu dale su osnov za postavljanje narednih ciljeva u oblasti bezbednosti i zdravlja zaposlenih, uz konstataciju da se stanje mora kontinuirano poboljšavati.
Prošle godine u kostolačkom ogranku EPS-a zabeležene su 22 lake i sedam teških povreda. Povreda sa smrtnim ishodom nije bilo. Kolektivnih povreda zaposlenih nije bilo.
Jedna laka povreda u 2018. zabeležena je i u kategoriji zaposlenih kod trećih lica. Odgovornost za primenu preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad za njih snosi ogranak „Kostolac“. Kod izvođača radova bilo je ukupno šest povreda zaposlenih – pet lakih i jedna teška.



Slične vesti

Primena sistema EMS i OHSMS

23 Jul 2022, 11:16

U ogranku „TE-KO Kostolac“ završene su eksterne provere Sistema menadžmenta životnom sredinom i Sistema…

Stabilna proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana

21 Feb 2022, 11:10

Proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana stabilna i u zimskim uslovima. Ukupno u januaru je proizvedeno…

Pouzdana proizvodnja električne energije

20 Jan 2022, 10:01

U Termosektore „TE-KO Kostolac“ u prošloj godini proizvedeno je više od 6,2 miliona megavat sati
 
Tokom zimskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista