PREMINUO JE LEGENDARNI SRPSKI GLUMAC MARKO NIKOLIĆ
   3 Jan 2019, 13:54        RTS    Tatijana Spasojević


PREMINUO JE LEGENDARNI SRPSKI GLUMAC MARKO NIKOLIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti glumca Marka Nikolića u kome je istakao da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za srpsko glumište i kulturu. Ministar kulture Vladan Vukosavljević navodi da je "srpsko glumište ostalo bez još jedne markantne pojave". "Primite moje najiskrenije saučešće. Marko Nikolić obogatio je srpsku i jugoslovensku kinematografiju nizom upečatljivih uloga po kojima ćemo ga uvek pamtiti", naveo je Aleksandar Vučić u telegramu saučešća.

Dodaje da će "temperamentni srpski domaćin Giga Moravac zauvek ostati dragi gost u kući svih gledalaca, sa kojim se i danas mnogi poistovećuju".Povodom smrti glumca Marka Nikolića telegram saučešća uputio je i ministar kulture Vladan Vukosavljević u kome je istakao da je "srpsko glumište ostalo bez još jedne markantne pojave"."Povodom smrti istaknutog dramskog umetnika Marka Nikolića, u imeMinistarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici i mnogobrojnim poštovaocima izraze dubokog saučešća", naveo je Vladan Vukosavljević u telegramu saučešća.Srpsko glumište je, kako kaže, ostalo bez još jedne markantne pojave."Bio je oličenje tzv. našeg čoveka, ali i tumač složenih i nijansiranih dramskih rola. Srpsko glumište ostaje bez još jedne markantne pojave, koja je obeležila decenije iza nas u teatru, na filmu i televiziji", naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća.
Reditelj i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić rekao je da je bila privilegija raditi s Markom Nikolićem."Marko je svojim ulogama obeležio televizijske serije 'Vuk Karadžić' i 'Bolji život'. Bio je odličan glumac koji je nosio pozorišne predstave u kojima je igrao", istakao je Bradić.Slične vesti

PREMINUO GLUMAC MIHAILO MIŠA JANKETIĆ

15 May 2019, 12:22

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKNJIŽEVNO VEČE: PROMOCIJA ČASOPISA…

SAVEZ POTOMAKA RATNIKA SRBIJE 1912-1920., UDRUŽENJE POTOMAKA  RATNIKA 1912-1920.GRADSKA…

12 Dec 2019, 22:36

DruštvoPROMOCIJA KNJIGE STRANAC U SOPSTVENOJ…

U SVEČANOJ SALI NARODNE BIBLIOTEKE ILIJA M PETROVIĆ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA  STRANAC…

12 Dec 2019, 15:12

DruštvoNOVI DISPEČERSKI CENTAR VI BTO…

U OKVIRU IZGRADNJE NOVOG ŠESTOG BTO SISTEMA, U DELU ELEKTROPROJEKTOVANJA „PAKETA…

12 Dec 2019, 15:03

Kursna lista