Preminula Vesna Kuprešak u 55. godini, borila se do poslednjeg daha
   14 Dec 2023, 11:11    Požarevac    SAT TV    Elena Marjanović


Preminula Vesna Kuprešak u 55. godini, borila se do poslednjeg daha

Nekadašnja takmičarka šoua „Nikad nije kasno“ Vesna Kuprešak iz Požarevca iznenada je preminula u 55. godini života, nakon duge i teške bolesti. 

Pevačica je dugo godina vodila bitku sa tumorom jajnika i materice, a do poslednjeg daha lavovski se borila o čemu je i javno govorila.

Vesna Kuprešak rođena je u Požarevcu 8. novembra 1968. godine. Osnovnu i srednju medicinsku školu završila je u svom rodnom gradu.

Rasla je u porodici gde se oduvek slušala dobra muzika i u kojoj svi dobro pevaju, ali se muzikom nikad nisu bavili. Pevanjem je počela da se bavi još u osnovnoj školi gde je pevala u horu, a potom su usledile razne manifestacije na kojima je učestvovala, poput Festivala mladosti, da bi kasnije, kao srednjoškolac, bila solista u vojnom orkestru. Uzori u pevanju su joj oduvek bile Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Merima Njegomir i Nada Topčagić. Nakon završene srednje škole, želela je da upiše Farmaceutski fakultet i dok je čekala na upis, počela je da radi honorarno na benzinskoj pumpi. Tada upoznaje poznatog kompozitora Slavka Adamovića, koji ju je angažovao kao člana grupe “Zlatne ribice”. Sa pomenutim bendom snimila je album i nastupala po vašarima.

Poznati orkestar Gordana Tašića i Miće Panića je angažuje da peva u njihovom orkestru u kom su stalne članice bile Suzana Jovanović, Vera Nešić, Živkica Miletić i drugi. Paralelno je radila i sa drugim orkestrima ali je najveće iskustvo stekla upravo u orkestru Gordana Tašića koji je sarađivao sa vrhunskim muzičarima tadašnje Yu estrade – Kemiš, Tomica Miljić, Mirko Kodić, Dragan Aleksandrić, Bora Dugić, Boki Milošević…Uprkos tome što je žanrovski pevala drugačiju vrstu muzike ( zabavna, starogradska, izvorna i probrana novokomponovana ), učila je da peva namenski repertoar – svadbarske, pesme za ispraćaj, pesme za krštenja. Na poziv harmonikaša Ace iz Krnjeva, 1992. godine, pevala je na svadbi kolege Saše Žike Jakšića, u jednom hotelu u Aleksandrovcu Župskom.

U periodu do 2000. godine je izgradila ime, i to kroz rad sa većim orkestrima. Pevala je prateće vokale Bekiju, Mikiju Gajiću i mnogim drugim pevačima, čime se dodatno afirmisala u ovom poslu. U Ćupriji i Bijeljini je učestvovala na muzičkoj manifestaciji Moravski biseri (2007/2008. godina), takođe je pokušala da se predstavi širem auditorijumu prijavljivanjem na takmičenje za Grand zvezde (2009. godina). Nakon toga snimila je dve pesme – „Srce moje, moja diko“ i „Oj Moravo“.Foto: Arhiva SATSlične vesti

Preminuo profesor Branković

4 Apr 2024, 12:30

Profesor istorije u Politehničkoj školi Miloš Branković (1975) preminuo je juče, od posledica teških…

Preminuo reditelj Jagoš Marković - večiti dečak pozorišta sa više nagrada od godina života

22 Sep 2023, 19:34

Pozorišni reditelj Jagoš Marković preminuo je danas u 58. godini. Važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih…

Preminuo bivši predsednik Srbije Milan Milutinović

2 Jul 2023, 14:49

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović preminuo je u 81. godini, objavio je na svom Instagram profilu predsednik Socijalističke…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

EkonomijaČadež: Srbija postaje jedna od…

Povodom proizvodnja električne "pande" koja počinje u Kragujevcu, predsednik Privredne…

22 Jul 2024, 12:27

Kursna lista