PREDSTAVNICI   REGIONALNE LEKARSKE KOMORE NA SASTANKU U POŽAREVCU
   9 Nov 2019, 13:40    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


PREDSTAVNICI REGIONALNE LEKARSKE KOMORE NA SASTANKU U POŽAREVCU

REGIONALNA LEKARSKA KOMORA ZA JUGOISTOČNU SRBIJU IZ NIŠA ORGANIZOVALA JE U PETAK 8. NOVEMBRA SASTANAK SA SVIM DIREKTORIMA ZDRAVSTVENIH USTANOVA SA TERITORIJE BRANIČEVSKOG OKRUGA U POŽAREVCU A GLAVNE SASTANKA BILE SU SU SE AKTUELNE TEME IZ OBLASTI EDUKACIJE LEKARA.
 
U petak  08. Novembra u gradskom zdanju grada požarevca održan je sastanak predstavnika regionalne lekarske komore za jugoistočnu srbiju i svih direktora zdravstvenih ustanova u braničevskom okrugu na kome su se razmatrale aktuelne teme iz oblasti edukacije lekara.Cilja  sastanka je upoznavanje svih direktora zdravstvenih ustanova iz okruga sa predstavnicima Regionalne lekarske komore, delegatima Regionalne Skupštine i centralne Skupštine Lekarske komore Srbije i da se razgovara o problemima oko procedura za brže  donošenje licenci, licenciranja i kontinuirane licenske edukacije koju će od sada preuzeti Lekarska komora Srbije.

ČLAN IZVRŠNOG ODBORA regionalne lekarske komore za jugositočnu Srbiju dr Marko Stevanić je između ostalog istakao Lekari će imati mogućnost da na sajtu Lekarske komore Srbije odrade kontinuiranu licensku edukaciju
 “Ovo je prilika da direktori iznesu svoje probleme koje imaju vezano za komoru kako bismo  mogli da ih rešimo, u smislu bržeg donošenja licenci, licenciranja i kontinuirane licenske edukacije koju će od sada preuzeti Lekarska komora Srbije. Pojedini domovi zdravlja udaljeni od centara koji se nalaze u većim gradovima i lekari imaju problem da izdvoje ceo dan da dođu na edukaciju i slušaju predavanja.Sada će svaki lekar imati mogućnost da na sajtu Lekarske komore Srbije odradi kontinuiranu licensku edukaciju i dobije dovoljan broj bodova za licenciranje”, istakao je dr Marko Stevanić, član Izvršng odbora Regionalne lekarske komore i potpredsednik odbora za javno zdravlje i primarnu zdravstvenu zaštitu.

On je objasnio da se licenca produžava na svakih sedam godina time što lekari moraju da ostvare 140 poena, odnosno 20 poena godišnje. Stevanić je ovom prilikom najavio da će se u narednom periodu potruditi da obezbede kancelariju u Požarevcu sa jednim stalno zaposlenim gde će lekari moći da dobiju sve potrebne informacijeSlične vesti

ŠTA DRŽAVA MOŽE DA URADI DA MEDICINARI OSTANU U SRBIJI

28 Dec 2019, 12:22

Direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić rekao je za RTS da u Srbiji ima više od 30.000 lekara sa licencom. Kada…

Dodeljeni ugovori o radu najboljim mladim medicinarima

20 Dec 2019, 12:16

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola dobilo je ugovore…

FORMIRANO UDRUŽENJE ISKRA ZA POMOĆ OBOLELIMA OD RAKA

21 Sep 2018, 20:16

U Kučevu je pre nekog vremena  pokrenuta inicijativa za formiranje Udruženja za podršku obolelima od raka "Iskra",…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVulin: Vojna neutralnost je naš…

Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta…

27 May 2020, 13:29

DruštvoMinistar Ljajić: Nadam se da odluka…

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne…

27 May 2020, 13:27

DruštvoKredit Svetske banke od 100 miliona…

Svetska banka odobrila je Srbiji kredit od 100 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa.…

27 May 2020, 13:26

Kursna lista