PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC
   7 Sep 2019, 11:06    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA  POTPISAN JE MEMORADUM O SARADNJI  UPRAVE  GRADA POŽAREVCA NA PROJEKTU SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U OBLASTI SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA „KOMŠIJE SE POMAŽU, AMBALAŽU ODLAŽU“ KOJI SPROVODI COCA- COLA HBC SRBIJA I KOMPANIJA SEKOPAK


 Uz podršku gradskih uprava Požarevca i Valjeva, kompanije Coca-Cola HBC Srbija kao inicijatora projekta i kompanije Sekopak, lansiran je projekat „Komšije se pomažu, ambalažu odlažu!“. Kao okosnica projekta osnovano je osam socijalnih preduzeća koja će u ovim gradovima sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava. Predviđeno je prikupljanje PET ambalaže i limenki na najneposredniji način „od vrata do vrata“ koje će se sprovoditi u naredne tri godine.
Realizacija ovog projekta počinje u Požarevcu, a Memorandum o saradnji potpisali su Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i Svetoslav Atanasov, generani direktor Coca-Cola HBC Srbija. Projektom je planirano unapređenje u oblasti reciklaže ambalaže, podizanje nivoa prikuljenog otpada na mestu nastanka i podsticanje zapošljavanja socijalno ugrošenih kategorija stanovništa.

Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbije je istakao da ova kompanja, kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka, u potpunosti svestna svog uticaja na okruženje, a posebno u oblasti odlaganje ambalaže.
„Kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka u potpunosti smo svesni svog uticaja na okruženje, posebno u oblasti odlaganja ambalaže.Ovaj projekat je značajan jer nema samo ekološki aspket nego i vrlo značajan socijalni ugao.Građani Požarevca imaće mogućnosti da pravilno odlože ambalažni otpad, očiste svoju okolinu ali i da pomognu komšijama koji su iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i dostojanstven ćivot za sebe i svoje porodice“ istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca -Cola HBC Srbija.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je istakao da je uključivanje u ovaj projekat važan korak ka zaštiti životne sredine ali i u osnaživanju malih preduzetnika i pozvao sve građane da se aktivno uključe u prikupljanje ambalažnog otpada.

"Danas pravimo još jedan važan korak ka zaštiti životne sredine. Ne samo što ćemo u požarevačkim prigradskim naseljima razviti sistem organizovanog iznošenja komunalnog otpada, već ćemo ovim projektom zaposliti i određeni broj naših sugrađana.Zajedničkim poduhvatom sa našim uvaženim partnerima, kompanijom Coca-Cola HBC Srbija i Sekopakom, planiramo da steknemo dragoceno iskustvo koje ćemo primeniti i nakon stavljanja u funkciju reciklažnog centra koji je u izgradnji."Pozivamo sve građane da sarađuju sa nama i da svi zajedno osetimo korist projeka “Komšije se pomažu, ambalažu odlažu”. Razvrstavajući komunalni otpad u svojim domaćinstvima, svi zajedno ćemo učiniti da naš grad Požarevac i naša Srbija budu još lepši i čistiji”, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.Svu prikupljenu ambalažu, otkupljivaće kompanija Sekopak po tržišnim cenama. Za preduzetnika koji po isteku tri godine ispuni postavljene ciljeve projekta i bude najuspešniji u sakupljanju, Coca-Cola HBC Srbija obezbediće vredan poklon – kamion Iveco Porter.


 Slične vesti

SKUP ODBRANIMO SVETINJE U CRNOJ GORI I U POŽAREVCU

13 Jan 2020, 14:01

ODRŽAN JE NARODNI SKUP U POŽAREVCU POD NAZIVOM ODBRANIMO SVETINJE U CRNOJ GORI
 Narodni skup podrške "Odbranimo Svetinje"…

PRVI DEO PROSLAVE SRPSKE NOVE GODINE UZ DECU NA TRGU U POŽAREVCU

13 Jan 2020, 13:51

GRAD POŽAREVAC I TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA ORGANIZOVALI SU DOČEK PRAVOSLAVNE ILI SRPSKE  NOVE GODINE…

NA KORAK DO KONCERTA SVETLANE RAŽNATOVIĆ NA GRADSKOM TRGU U POŽAREVCU 13. JANUARA

4 Jan 2020, 14:19

ZA PROSLAVU NOVE GODINE PO JULIJANSKOM KALENDARU U NARODU POZNATIJOM KAO SRPSKA NOVA GODINA, 13. JANUAR, OČEKUJE SE DA SE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ U VELIKOM GRADIŠTU:…

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA JE  OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE…

21 Jan 2020, 16:32

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 22. Januar…

SRBIJA: U sredu ujutru mraz i magla. Tokom dana sunčani periodi i toplije. Otopljenje će se…

21 Jan 2020, 14:23

PolitikaNastavak reformi, samo ako SNS…

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS…

21 Jan 2020, 12:49

Kursna lista