PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC
   7 Sep 2019, 11:06    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA  POTPISAN JE MEMORADUM O SARADNJI  UPRAVE  GRADA POŽAREVCA NA PROJEKTU SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U OBLASTI SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA „KOMŠIJE SE POMAŽU, AMBALAŽU ODLAŽU“ KOJI SPROVODI COCA- COLA HBC SRBIJA I KOMPANIJA SEKOPAK


 Uz podršku gradskih uprava Požarevca i Valjeva, kompanije Coca-Cola HBC Srbija kao inicijatora projekta i kompanije Sekopak, lansiran je projekat „Komšije se pomažu, ambalažu odlažu!“. Kao okosnica projekta osnovano je osam socijalnih preduzeća koja će u ovim gradovima sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava. Predviđeno je prikupljanje PET ambalaže i limenki na najneposredniji način „od vrata do vrata“ koje će se sprovoditi u naredne tri godine.




Realizacija ovog projekta počinje u Požarevcu, a Memorandum o saradnji potpisali su Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i Svetoslav Atanasov, generani direktor Coca-Cola HBC Srbija. Projektom je planirano unapređenje u oblasti reciklaže ambalaže, podizanje nivoa prikuljenog otpada na mestu nastanka i podsticanje zapošljavanja socijalno ugrošenih kategorija stanovništa.

Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbije je istakao da ova kompanja, kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka, u potpunosti svestna svog uticaja na okruženje, a posebno u oblasti odlaganje ambalaže.
„Kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka u potpunosti smo svesni svog uticaja na okruženje, posebno u oblasti odlaganja ambalaže.Ovaj projekat je značajan jer nema samo ekološki aspket nego i vrlo značajan socijalni ugao.Građani Požarevca imaće mogućnosti da pravilno odlože ambalažni otpad, očiste svoju okolinu ali i da pomognu komšijama koji su iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i dostojanstven ćivot za sebe i svoje porodice“ istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca -Cola HBC Srbija.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je istakao da je uključivanje u ovaj projekat važan korak ka zaštiti životne sredine ali i u osnaživanju malih preduzetnika i pozvao sve građane da se aktivno uključe u prikupljanje ambalažnog otpada.

"Danas pravimo još jedan važan korak ka zaštiti životne sredine. Ne samo što ćemo u požarevačkim prigradskim naseljima razviti sistem organizovanog iznošenja komunalnog otpada, već ćemo ovim projektom zaposliti i određeni broj naših sugrađana.Zajedničkim poduhvatom sa našim uvaženim partnerima, kompanijom Coca-Cola HBC Srbija i Sekopakom, planiramo da steknemo dragoceno iskustvo koje ćemo primeniti i nakon stavljanja u funkciju reciklažnog centra koji je u izgradnji."Pozivamo sve građane da sarađuju sa nama i da svi zajedno osetimo korist projeka “Komšije se pomažu, ambalažu odlažu”. Razvrstavajući komunalni otpad u svojim domaćinstvima, svi zajedno ćemo učiniti da naš grad Požarevac i naša Srbija budu još lepši i čistiji”, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.



Svu prikupljenu ambalažu, otkupljivaće kompanija Sekopak po tržišnim cenama. Za preduzetnika koji po isteku tri godine ispuni postavljene ciljeve projekta i bude najuspešniji u sakupljanju, Coca-Cola HBC Srbija obezbediće vredan poklon – kamion Iveco Porter.


 



Slične vesti

Poziv za učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu odluke o boravišnoj taksi

26 Feb 2024, 9:37

Od danas, 26. februara do 3. marta održava se Javna rasprava na koju su pozvani svi građani, predstavnici civilnog društva,…

Sedam projekata biće realizovano iz Fonda za zaštitu životne sredine

23 Dec 2023, 12:36

Na sednici Skupštine grada Požarevca, koja je zakazana za ponedeljak, 25 decembar, lokalni parlament će odlučivati…

U oktobru ove godine izdato više građevinskih dozvola nego u istom periodu prošle godine

18 Dec 2023, 13:06

U oktobru 2023. izdato je 3.768 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od 26,1% u odnosu na isti period…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista