PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC
   7 Sep 2019, 11:06    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PREDSTAVLJEN PROJEKAT: KOMŠIJE SE POMAŽU AMBALAŽU ODLAŽU: COCA-COLA HBC SRBIJA I GRAD POŽAREVAC

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA  POTPISAN JE MEMORADUM O SARADNJI  UPRAVE  GRADA POŽAREVCA NA PROJEKTU SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U OBLASTI SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA „KOMŠIJE SE POMAŽU, AMBALAŽU ODLAŽU“ KOJI SPROVODI COCA- COLA HBC SRBIJA I KOMPANIJA SEKOPAK


 Uz podršku gradskih uprava Požarevca i Valjeva, kompanije Coca-Cola HBC Srbija kao inicijatora projekta i kompanije Sekopak, lansiran je projekat „Komšije se pomažu, ambalažu odlažu!“. Kao okosnica projekta osnovano je osam socijalnih preduzeća koja će u ovim gradovima sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava. Predviđeno je prikupljanje PET ambalaže i limenki na najneposredniji način „od vrata do vrata“ koje će se sprovoditi u naredne tri godine.
Realizacija ovog projekta počinje u Požarevcu, a Memorandum o saradnji potpisali su Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i Svetoslav Atanasov, generani direktor Coca-Cola HBC Srbija. Projektom je planirano unapređenje u oblasti reciklaže ambalaže, podizanje nivoa prikuljenog otpada na mestu nastanka i podsticanje zapošljavanja socijalno ugrošenih kategorija stanovništa.

Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbije je istakao da ova kompanja, kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka, u potpunosti svestna svog uticaja na okruženje, a posebno u oblasti odlaganje ambalaže.
„Kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka u potpunosti smo svesni svog uticaja na okruženje, posebno u oblasti odlaganja ambalaže.Ovaj projekat je značajan jer nema samo ekološki aspket nego i vrlo značajan socijalni ugao.Građani Požarevca imaće mogućnosti da pravilno odlože ambalažni otpad, očiste svoju okolinu ali i da pomognu komšijama koji su iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i dostojanstven ćivot za sebe i svoje porodice“ istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca -Cola HBC Srbija.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je istakao da je uključivanje u ovaj projekat važan korak ka zaštiti životne sredine ali i u osnaživanju malih preduzetnika i pozvao sve građane da se aktivno uključe u prikupljanje ambalažnog otpada.

"Danas pravimo još jedan važan korak ka zaštiti životne sredine. Ne samo što ćemo u požarevačkim prigradskim naseljima razviti sistem organizovanog iznošenja komunalnog otpada, već ćemo ovim projektom zaposliti i određeni broj naših sugrađana.Zajedničkim poduhvatom sa našim uvaženim partnerima, kompanijom Coca-Cola HBC Srbija i Sekopakom, planiramo da steknemo dragoceno iskustvo koje ćemo primeniti i nakon stavljanja u funkciju reciklažnog centra koji je u izgradnji."Pozivamo sve građane da sarađuju sa nama i da svi zajedno osetimo korist projeka “Komšije se pomažu, ambalažu odlažu”. Razvrstavajući komunalni otpad u svojim domaćinstvima, svi zajedno ćemo učiniti da naš grad Požarevac i naša Srbija budu još lepši i čistiji”, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.Svu prikupljenu ambalažu, otkupljivaće kompanija Sekopak po tržišnim cenama. Za preduzetnika koji po isteku tri godine ispuni postavljene ciljeve projekta i bude najuspešniji u sakupljanju, Coca-Cola HBC Srbija obezbediće vredan poklon – kamion Iveco Porter.


 Slične vesti

ZATVARANJE ULICA ZBOG OBELEŽAVANJA 15. OKTOBRA

14 Oct 2019, 14:49


ZBOG ODRŽAVANJA MANIFESTACIJA POVODOM OBELEŽAVANJA DANA OSLOBOĐENJA U PRVOM I DRUGOM SVETSKOM RATU JKP PARKING SERVIS…

POSTHUMNO KNJIGA MIRE MARKOVIĆ

12 Oct 2019, 15:39

U DOBRNJČEVOJ KUĆI DANAS SE DOGODILA PROMOCIJA KNJIGE MIRjane MARKOVIĆ,  A POTOM JE NA PRIVATNOM POSEDU, U PORODIČNOJ…

ODRŽANE 56. ULIČNE TRKE U POŽAREVCU

11 Oct 2019, 15:34

ODRŽANE SU 56. GRADSKE TRKE U POŽAREVCU KOJE SU BODRENE OD VELIKOG BROJA GRAĐANA, KOJE JE OTVORILA VERA NIKOLIĆ, ČUVENA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista