PREDSTAVA HISTERIJA ZATVORILA 18 ŽANKINE DANE U RABROVU
   5 Nov 2019, 18:24    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PREDSTAVA HISTERIJA ZATVORILA 18 ŽANKINE DANE U RABROVU

U  tri dana trajanja 18. pozorišnih svečanosti ,,Žanki u čast’’ , u organizaciji Udruženja građana ,,Žanka Stokić’’ iz Rabrova,a podpokroviteljstvom opštine Kučevo,u ovom naselju odigrane su četiri pozorišne predstave, otvorena  spomen-soba slikara Tomislava Tota Jovića,održana produkcija  dokumentarnog filma „Trnje i lovorike Olge Ilić“ i održan koncert filmske muzike, u izvođenju Ilije Rajkovića – klavir i Miše Bogdanovića – truba.

Zabeležena je velika poseta i dobra organizacija ove tradicionalne 18.po redu kulturne manifestacije ,,Žanki u čast’’ posvećene našoj  najpoznatijoj glumici u Srbiji između dva svetska rata. 

Ovogodišnje tradicionnalne 18.po redu Pozorišne svečanosti ,,Žanki u čast’’ u Rabrovu zatvorila  je pozorišna pradstava  “Histerija“ Teri Džonsona, u produkciji „Beo Arta“ I kojoj su igrali Goran Jeftić,Mladen Andrejević,Suzana Lukić I Nebojša Ljubišić.

Već 18 godina Udruženje građana „ Žanka Stokić „  organizuje Pozorišne svečanosti “Žanki u čast “, festival malih pozorišnih formi koji neguje tradicionalan pristup pozorištu i na kome se dodeljuje nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

Ove svečanosti doprinose i da se čuva od zaborava lik i delo najveće srpske glumice 20. veka Živane Žanke Stokić,rekla je zatvarajući ovogodišnju kulturno manifestaciju u Rabrovu predsednica Udruženja građana ,,Žanka Stokić’’ I organizacionog odbora manifestacije,Svetlana Ceca Kuzmanović.
          -Uvažena publiko hvala vam što svih ovih godina doprinosite održavanju pozorišnih svečanosti posvećene našoj  velikoj sugrađanki Žanki Stokić.Takođe vam hvala što ste doprineli da  u predhodna tri dana Rabrovo bilo centar kulturnih dešavanja ,pa do sledeće manifestacije zdravi I veseli bili,rekla je Kuzmanović.  

            
Predstava Histerija govori o tome šta se dogodilo kada su se 1937. godine u Londonu sreli otac psihoanalize Sigmund Frojd  i princ nadrealizma Salvador Dali. Urnebesno mračna i jezovito smešna, drama „Histerija” osvojila je, kao komedija godine, britansku nagradu “Lorens Olivije”, najznačajnije priznanje za dramu na engleskom jeziku. Lik Sigmunda Frojda  glumi  Mladen Andrejević koji  se prvi put predstavio ljubiteljima pozorišta  u Rabrovu.

            -Moji prvi utisci su vrlo lepi,moram da kažem da sam stvarno prvi put ovde,ali sve pohvale za dobru publiku koja je pažljivo pratila priču,reagovali gde I kada treba,tako da je moja cela ekipa zadovoljna boravkom u vašem mestu,kaže glumac Mlade Andrejević.


Na pozorišnim svečanostima u Rabrovu  ocenjuju se glumci koji neguju tradicionalan pristup pozorištu ,na kome se dodeljuje Plaketa "Žanka Stokić" , nagrada za najbolje glumačko ostvarenje,a odluku kome  će ona pripasti odlučiće Umetnički savet ovogodišnjih 18 pozorišnih svečanosti ,,Žanki u čast’’ I saopštini na jednoj od konfrencija za medije.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Poruka pozorištanca Zvonce

26 Mar 2020, 15:24

KULTURNI SADRŽAJ JE JEDNA OD RAZMENA KOJA JE ZNAK PODRŠKE I SOLIDARNOSTI, A OVAJ PUT JE PRISTIGAO U OPŠTINUVELIKO…

PREDSTAVLJEN PROGRAM XXV GLUMAČKIH SVEČANOSTI ALI TERMIN JO UVEK NEIZVESTAN ZBOG KORONA VIRUSA

13 Mar 2020, 10:35

XXV GLUMAČKE SVEČANOSTI PO PLANU SU PLANIRANE DA SE ODRŽE U PERIOD OD 4. DO 9. APRILA I KAKO ORGANIZATORI KAŽU PRIPREME…

U GOLUPCU ODRŽANA POZORIŠNA PREDSTAVA "NOĆ BOGOVA"

7 Mar 2020, 14:39

U organizaciji Narodne biiblioteke ,,Veljko Dugošević’’ koja  tradicionalno  umesto cveća I…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaOTVORENA SPOMEN SOBA SLOBODANU…

U GRADSKOM ODBORU SPS-A U POŽAREVCU U ZGRADI BIVŠEG KOMITETA SOCIJALISTIČKA OMLADINA…

25 May 2020, 14:22

DruštvoBALETSKI STUDIO AMADEUS SNIMA…

BALETSKI STUDIO AMADEUS POŽAREVAC  I NJEGOVI NAJMLAĐI ČLANOVI  UZELI SU  UČEŠČE…

25 May 2020, 12:57

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 26. Maj 2020.

SRBIJA: U utorak hladnije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i kratkotrajnim…

25 May 2020, 11:38

Kursna lista