Predstava Bajka o pozorištu pobednik je 6 Festivala amaterskih pozorišta Štap I kanap u Velikom Gradištu
   27 Sep 2022, 14:21    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Predstava Bajka o pozorištu pobednik je 6 Festivala amaterskih pozorišta Štap I kanap u Velikom Gradištu

Po šesti put, Veliko Gradište i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“, bili su centar pozorišne umetnosti okupivši pozorišne umetnike iz sveta amaterizma. Festival je otvorila Prva predstava kojom je otpočeo takmičarski program bila je „Ne igraj na Engleze“ u režiji Bore Nenića, koju su izveli glumci BAG Teatra iz Boljevaca,  dok je druga bila predstava „Top od trešnje“ u režiji Vladana Cvetkovića, a  u izvođenju Gradskog pozorišta „Moravište“ iz Ćuprije.U narede četiri večeri na programu festivala  bile su predstave „Bajka o pozorištu“ u režiji Duška Aškovića,u izvođenju glumaca  


Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba. „Balkanski špijun“  Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte, koji je  režirao Nikola  Dobrijević.zatim revijalna  predstava „Generalna proba samoubitstva“ u režiji Dragane Dande Stojanović.koju su izveli glumci pozorišta „Milivoje Živanović“ iz Požarevca I petog, pretposlednjeg dana festivala, publika je imala prilike da uživa u revijalnom nastupu poznatih i priznatih pozorišnih umetnika iz Beograda u predstavi „Škola za ljubavnike“ u režiji Bojana Stojčetovića.u kojoj su nastupili  poznati glumci Milan Kalinić, Milan Vasić, Jelena Rakočević Cekić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović.


Šesti i finalni dan Festivala obeležilo je svečano proglašenje i zatvaranje Festivala, nakon čega su glumci Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta  izveli predstavu „Virus“ u režiji Bogdana Milića.Tročlani žiri. u sastavu  glumaca Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ Mirka Jenića, Nenada Mihajlovića Goje  i Nenada Radeviać imao težak zadatak,ali je ipak proglasio pobednika ovogodišnjeg 6 po redu Festivala ,,Štap I kanap’’ŠIK održanom u Velčikom Gradištu.

Specijalna nagrada za najbolju scenografiju pripala je predstavi „Bajka o pozorištu“u izvođenju  Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba. Predstava koja se izdvojila po scenskom izrazu je „Balkanski špijun“ Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte Drugo mesto i simbolična nagrada – štap, na ovogodišnjem Festivalu pripalo je predstavi „Ne igraj na Engleze“ BAG Teatra iz Boljevaca dok je  za trećeplasiranu predstavu kojoj je pripala simbolična nagrada – kanap, proglašena predstava  „Top od trešnje“, Gradskog  pozorišta „Moravište“ iz Ćuprije.
Na Festivalu su se svojim glumačkim umećem i ulogama izdvojili pojedini glumci, kojima su dodeljene glavne i sporedne nagrade za glumačka ostvarenja. Za najbolju glavnu žensku ulogu proglašena je Mirjana Simić za ulogu Stane Protić u predstavi „Bajka o pozorištu“, dok je nagrada za sporednu žensku ulogu pripala Anji Kuruc za ulogu  Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“.


Za najbolju glavnu mušku ulogu proglašen je Vladimir Tadić za ulogu Danijel Guli u predstavi „Bajka o pozorištu“, a nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu  otišla je u ruke Voje Raonića za ulogu  Jovana Debeljačkog, takođe, u predstavi  „Bajka o pozorištu“.

Ovogodišnji Šesti po redu Festival amaterkih pozorišta ,,Štap I kanap’’ŠIk zatvorio je predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac,koji je rekao da je Gradište uz podršku lokalne samouprave  u proteklih šest dana bilo centar kulturnog dešavanja u čijem je fokusu pozorišna umetnost satkana od samog amaterizma.


Organizator festivala je Centar za kulturu,,Vlastimir Pavlović Carevac,uz podršku opštine Veliko Gradište,Ministarstva culture I informisanja  Republike Srbije I mnogobrojnih sponzora.

 Izvor:Centar za kulturu ,,Vlastimir Pavlović Carevac'' VGSlične vesti

Ljubitelji pozorišta u Kučevu uživali u pozorišnoj predstavi Komedija zabune pozorišta Slavija iz Beograda

2 Feb 2024, 12:28

U prepunoj sali Centra za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu  ljubitelji pozorišta imali su priliku…

Pozorišna predstava za decu u Kučevu Novogodišnje ulično takmičenje- Novogodišnje nadsviravanje

20 Dec 2023, 15:03

Povodom predstojećih novogodišnjih I božićnih praznika Centar za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu, u…

U Golupcu održana monodrama Ulaz za krupnu stoku

9 Dec 2023, 11:30

U Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu odigrana je pozorišna predstava-monodrama …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

Servisne informacijeBosanska ulica bez vode

Zbog radova na sanaciji kvara, do 15 časova bez vode su potrošači na potesu Bosanske ulice,…

27 Feb 2024, 12:49

DruštvoMinistarstvo pozvalo fakultete…

Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove, koje su donele ili su u postupku…

27 Feb 2024, 12:35

Kursna lista