Predškolska ustanova Majski cvet u Velikom Gradištu proslavila 42. rođendan
   26 Nov 2022, 14:02    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Predškolska ustanova Majski cvet u Velikom Gradištu proslavila 42. rođendan

Predškolska ustanova „Majski cvet“ u Velikom Gradištu  obeležila je  42 godine uspešnog rada i postojanja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici opštine i institucija, saradnici ustanova iz lokalnog okruženja, direktori predškolskih ustanova iz regiona, predstavnici udruženja vaspitača, Saveta roditelja, Upravnog odbora i svi saradnici sa kojima ova ustanova uspešno sarađuje.


Skupu se obratila direktorka vrtića Slavica Janković, koja je, uz dobrodošlicu gostima, predstavila rezultate i izazove sa kojima se ova ustanova susreće kao  I na  dugogodišnju dobru saradnju I podršku  koju dobija od lokalne samouprave.

Ona je istakla učešće u projektu „Razigrano roditeljstvo“ koji za cilj ima razvoj i unapređenje međusektorske saradnje i obuku praktičara sa ciljem podrške porodici i ranom razvoju u prvih 1000 dana, uključujuči prenatalni period.

     -Ponosni smo što je naša opština deo ovog projekta koji je na nivou Srbije dobilo 28 opština. Projekat realizuje UNICEF uz podršku Stalne konferencije gradova i opština,dodala je Janković
Kako je rekla, lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za Predškolsku ustanovu I realizaciju projekata od kojih  je dogradnja centralnog objekta i proširivanje postojećih kapaciteta.  U prethodnih 10 godina, objekat u Velikom Gradištu je dva puta proširen, zahvaljujući projektima u koje je bila uključena opština.  Ove radne godine ustanova je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, dobila solarne panele pa uskoro kreće sa proizvodnjim energije kako bi se povećala energetska efikasnost i ispoštovale mere štednje.
 
Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine, čestitavši zaposlenima praznik i istakavši da je ovo najvažnija ustanova na lokalnom nivou jer brine o deci koja su naša budućnost.
Štrbac je  naglasio da će opština, kao i do sada, nastaviti da podržava razvoj ustanove i da ulaže u najmlađe.

Uručene su i jubilarne nagrade zaposlenima, ali i samoj direktorki za četiri decenije rada.
Za prijatnu atmosferu uz prigodan svečani program, pobrinula su se, uz podršku zaposlenih, i deca iz starijih predškolskih grupa.

Ovu predškolsku ustanovu trenutno pohađa  430 dece, smeštene u 25 vaspitnih grupa. Od tog broja oko 130 dece se nalazi u 10  grupa u seoskim sredinama, dok su ostala deca raspoređena u 15 grupa u objektu u Velikom Gradištu, u kojem od 2020.godine funkcioniše i najmlađa jaslena grupa „Pahuljica“  za bebe uzrasta od 6 do 12 meseci.
 
Izvor:Sajt SO VGSlične vesti

Kučevljani obeležili rođendan sugrađanina Đorđa Marjanovića

31 Oct 2023, 20:45

U holu Centra za kulturu „Dragan Kecman“ u prisustvu porodice Marjanović i mnogih poštovalaca, održano je „Veče…

Veliko Gradište obeležilo 11 oktobar Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

12 Oct 2023, 16:48

Povodom 11. oktobra, Dana oslobođenja Velikog Gradišta u Drugom svetskom ratu,  održan JE komemorativni skup…

Golubac proslavio 9. jul Dan opštine

11 Jul 2023, 16:43

Svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, prestavnici policije,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista