PREDŠKOLSKA USTANOVA LASTA OBELEŽILA EKO NEDELJU
   20 Apr 2019, 14:27    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PREDŠKOLSKA USTANOVA LASTA OBELEŽILA EKO NEDELJU

Predškolska ustanova „Lasta“ u Golupcu, već drugu godinu zaredom obeležava Eko nedelju kao povremeni i prigodni program, koji se obično obeležava u aprilu mesecu, kada se obeležava i Dan planete Zemlje.


         Cilj ovog programa jeste da kod dece razvija svest o očuvanju životne sredine, gde deca u ovom uzrastu stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca od malih nogu nauče da brinu o svetu u kome živimo, oni će doprineti da se taj svet sačuva i za neke buduće generacije.


         - Naš kolektiv bio jedan tim koji se potrudio da uredi prostor u skladu sa temom, da prilagodi aktivnosti po uzrastima dece koje su tekle tokom cele nedelje, a bile su zaista raznovrsne i zanimljive, tako im se ovom prilikom zaista zahvaljujem na idejama i uloženom trudu, jer smo pružili deci mogućnost da kroz različite aktivnosti nauče o Ekologiji kao nauci o životnoj sredini, pa smo tako osmislili razbe  aktivnosti,kaže direktorka, Milena  Đurđević.


           Među bnrojnim aktivnostima su sadnja cveća i zimzelenih biljaka u našem dvorištu, podelili smo deci nove igračke za igru na otvorenom prostoru,
-imali smo Eko predstavu „Dobro drvo“ u izvođenju pozorišne grupe „fićfirići“.


           Predškollska ustanova ,,Lasta’’ ima dobru saradnju sa Komunalnim javnim preduzećem Golubac koje je ovoj ustanovi obezbedilo i dva kontejnera za odlaganje smeća -
           -Ostvarili smo odličnu saradnju sa JKP iz Golupca, gde su nam vredni radnici dopremili nove kontejnere za odlaganje smeća,šetali smo sa decom pored reke, kao našeg najvećeg resursa u okruženju,prikupljali smo čepove u akciji koju smo nedavno pokrenuli „Čep za hendikep“.Upoznali smo građane našeg grada koliko nam je važna čista i uredna sredina u kojoj živimo putem flajera koji smo im podelili,imali smo modnu reviju „Eko stvari“,likovne aktivnosti na temu „Ekologije“ i „Reciklaže“, a zatim smo postavili eko Edukativnu tablu u dvorištu vrtića, kako bi smo upotpunili prostor za igru na otvorenom,Pozvali smo roditelje da nam se pridruže na radionici sa temom „Eko igračka“,i negde za kraj smo ostavili da zasluženo podelimo diplome našim  malim ekolozima,dodala je Đurđević.
 
 
 
Mališani i njihovi vaspitači učečstvovali su na ovogodišnjim prolećnim igrama u Petrovcu na Mlavi,a u toku ove godine  posetiće i neke od manifestacija  posvećene  ekologiji.
               -Naši planovi se ovde neće završiti, 25.aprila posetićemo Dane cveća u našem gradu, već 7.maja putujemo u Svilajnac na „Dečju cvetnu vrtešku“, manifestaciju posvećenu očuvanju životne sredine, a u septembru mesecu bićemo gosti na Likovnoj ekološkoj koloniji u Žagubici.

   

       Pored ovakvih lepih aktivnosti ove nedelje smo uspeli da učestvujemo na Dečijim regionalnim prolećnim igrama u Petrovcu na Mlavi, odakle smo se vratili sa medaljama, puni lepih uspomena i zaista lepog druženja.


          Naš cilj-naša misija je da pružimo i obezbedimo što bolje uslove za boravak dece u našoj Ustanovi i svakog dana smo jedan korak napred, bliži svom cilju, zato negde pozivamo sve mališane da nam pridruže i prijave na Konkurs za radnu 2019/2020 godinu od 01.-31.maja, tako da vas očekujemo.


          - Još jednom bih se zahvalila deci, roditeljima, mom kolektivu, lokalnoj samoupravi, svim preduzećima, predškolskim ustanovama,našoj Sat tv i dragim prijateljima naše Ustanove na učešću u ovom programu, jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti.Na završetku Eko nedelje u ovoj predškolskoj ustanovi održana je i radionica na kojoj su mališana uz pomoć svojih roditelja i članova porodice pravili predmete i igračke od plastike,rekla je direktorka PU ,,Lasta’’,Milena Đurđević.
 
Predškolska ustanova ,,Lasta’’ u Golupcu postoji već 36 godina i prolazila je kroz razna iskušenja i nedaće,ali je uspela da  opstane i da danas ima dva  savremena namenska objekata  koja su dobro opremljena za boravak  dece  od jedne do 6,5 godina.U ovoj ustanovi nalazi se 70 mališana svih uzrasta,raspoređenih u pet vaspitnih grupa.
 
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Grad daje po 40.000 dinara za svako rođeno dete

22 Mar 2024, 12:49

Nakon žučne rasprave, odbornici lokalnog požarevačkog parlamenta su na sednici Skupštine Grada, usvojili Predlog…

Kriva kičma, problemi sa vidom i govorom - bilans sistematskih pregleda

13 Mar 2024, 12:16

U toku su sistematski pregledi dece za upis u osnovnu školu. Dr Milana Stojanović, pedijatar Doma zdravlja Požarevac…

Za jedne praksa za druge putokaz za život - kako mladi pomažu deci bez roditeljskog staranja

27 Feb 2024, 9:58

Najvažnije je da se deci bez roditeljskog staranja omogući da se obrazuju, lakše zapošljavaju i integrišu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

Kursna lista