Predškolska ustanova Lane iz Kučeva proslavila je 40 rođendan
   27 May 2023, 17:56    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Predškolska ustanova Lane iz Kučeva proslavila je 40 rođendan

Predškolska ustanova ,,Lane’’ iz Kučeva’’ proslavila je 40 rođendan prvo promotivnim  filmom o postojanju I radu ove vaspitne ustanove u proteklih četiri decenije u režiji Miodraga Vinkića ,a zatim u je u Centru za kulturu ,,Dragan Kecman’’ ,u prisusuvu rukovodstva Opštine Kučevo,roditelja mališana,gostiju iz opština Braničevskog okruga I građana održan e prigodan kulturno-umetnički program koji su izvela deca iz svih tri objekta ove Predškolske ustanove.


O radu ove vaspitne ustanove govorila je direktorka Bljana Kecman koja je istakla da je  ponosna  što je ova ustanova prepoznatljiva po sjajnim primerima dobre prakse i iskoracima ka novim osnovama programa,što  kvalitetu našeg rada posebno doprinose model zajednice profesionalnog učenja i horizontalne razmene, kako unutar naše ustanove tako i između nas i drugih ustanova.

             Naša ustanova ima tri objekta,dva su u Kučevu,a jedan je u naselju Rabrovu,ukupno imamo upisanih u ovoj godini 186 deteta I radimo u 12 vaspitnih grupa. Imamo 12 vaspitača I  10 medecinskih sestara,preventivnu zdranstvenu zaštiru I dva stručna saradnika,pedagoga I logopeda,naglasila je direktorka Biljana Kecman
       Veliki doprinos u radu Predškolske ustanove ,,Lane’’ daje I Opština Kučevo  ulaganjem u decu I njihovu  bolju budućnost
        -Od septembra 2022. godine predškolska ustanova „Lane“, Kučevo je započela primenu  koncepcije Novih osnova programa PVO koja je zasnovana na savremenim teorijskim saznanjima, međunarodnim dokumentima obrazovne politike, primerima kvalitetne inkluzivne prakse i programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja u svetu. Zadovoljstvo mi je što je meni kao direktoru pripala čast da sa svojim stručnim timom vodim zaposlene kroz proces promena i implementacije novih osnova programa „Godine uzleta“.dodala  je Kecman.

Predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić rekao je da oseća veliki ponos što danas stoji na ovoj bini i ima priliku da zajedno  učestvuje u proslavi prvih 40 godina uspešnog rada  vrtića,, Lane’’ I dodao da mu je drago što je i sam bio deo  vrtića, da sada i njegova  deca stiču znanje u istom, a nada se i veruje da će i njihova deca imati tu čast i priliku da nastave svetlu tradiciju pohađajući ovu, za našu opštinu veoma važnu ustanovu.Od ove  nove školske godine sva deca sa područja Opštine Kučevo boraviće u vrtuću besplatno.

         Lokalna samouprava je u martu ove godine donela odluku da od 1. Septembra 2023. godine, boravak dece u svim odeljenjima vrtića Lane bude besplatan.Veoma smo svi ponosni da smo uspeli da donesemo jednu takvu odluku čime smo dokazali da se iskreno zalažemo za našu decu i želju da nas u budućnosti bude još više. Jer samo su deca garant da jedno mesto ima sigurnu i stabilnu budućnost i da je ulaganje u decu zapravo ulaganje u bolju budućnost svih nas.Sva deca će se jednoga dana, kada budu odrasli, uspešni i pre svega dobri ljudi, uvek rado sećati perioda kada su boravili u vrtiću i to će im uvek buditi najlepše emocije, kao i svima nama koji smo išli u naš vrtić ,,Lane’’,rekao je predsednik dr Ivan Rajčić.

 Povelje za doprinod u radu I razvoju vrtića  dobili su prva direktorka vrtića Branka Jeremić, prva vaspitačica vrtića Elizabeta Ungurjanović, prva medicinska sestra vaspitač Snežana Đorđević, Svetlana Stanojević koja poslednjih 40 godina radi kao vaspitačica u vrtiću i predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić.

        Mališani Predškolske ustanove ,,Lane’’su sa svojim vaspitačima izveli I prigodan kulturno-umetnički program,a završnicu 40 rođendana obeležila je i velika rođendanska torta.
Izvor:portal e-Kučevo.rs/RTV ,,Mlava’’
       Slične vesti

Golubac proslavio 9. jul Dan opštine

11 Jul 2023, 16:43

Svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, prestavnici policije,…

Kučevo proslavilo Dan opštine

10 Jul 2023, 18:33

Svečanom sednicom koja je održana u amfiteatru Osnovne škole „Ugrin Branković“na kojoj su pored odbornika…

Ustanova za odrasla i starija lica u Kučevu proslavila 20. rođendan

9 Jun 2023, 15:50

Ustanova za odrasla i starija lica „Kučevo“ obeležila je  svečanom akademijom u Velikoj sali Centra za…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista