Predsednik Vučić pozvao građane na veliki skup 26. maja
   10 May 2023, 9:40    Beograd    rts    Elena Marjanović


Predsednik Vučić pozvao građane na veliki skup 26. maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve građane da 26. maja, dana, kako je rekao, uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji.


Aleksandar Vučić je, u obraćanju objavljenom na portalu Novosti, rekao da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu republike u Beogradu 26. maja u popodnevnim satima.


"Poštovani građani Srbije, tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze. Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali. Mi smo posle teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promenimo mnogo toga", rekao je Vučić.


Kako je rekao, pokazali su dobru volju i prema političkim protivnicima koji su na "brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti".


"Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili. Bez obzira na sve, opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi. Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti", rekao je Vučić.


Predsednik Srbije poručuje da su spremni da razgovaraju o svim temama – od medija, rijalitija, učešća ili neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera i da se o tome raspravlja i u Narodnoj skupštini.


"Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji", poručio je Vučić.


Dodao je da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima.


"Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima. Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine", kazao je u video-poruci građanima predsednik Vučić.Slične vesti

Vučić: Kolektivni Zapad pripremio "savršenu oluju" protiv Srbije, uradili smo najviše moguće

25 May 2024, 8:08

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se naša zemlja, povodom donošenja rezolucije o Srebrenici, suočila sa "savršenom…

Aleksandar Vučić za RTS: Rezolucija o Srebrenici nije pijetet stradalima nego kažnjavanje celog srpskog naroda

17 May 2024, 10:33

Skoro da sam siguran da će naši prijatelji iz Kine glasati protiv rezolucije o Srebrenici, kao i Mađarska, a da ni…

Vučić i Šolc o nepodnošljivom stanju po Srbe na KiM, očuvanju stabilnosti

13 May 2024, 10:26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa saveznim kancelarom Nemačke Olafom Šolcom, o situaciji…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista