Predsednik opštine primio zlatne devojčice JK Golubac
   23 Oct 2020, 22:14    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Predsednik opštine primio zlatne devojčice JK Golubac

Biti na mapi Srbije I Evrope prepoznat kao destinacija za jedrenje, predstavlja čast i zadovoljstvo ali i obavezu prema deci prvenstveno, mladima i ulaganje u razvoj ovog veoma zahtevnog sporta, kazao je predsjednik  opštine Golubac dr Nebojša Mijović koji je u svom kabinetu primio rukovodstvo  i devojčice Jedriličarskog kluba Golubac  koje su ove godine postigle veliki uspeh na državnim prvenstvima I jedrenju na vodi u Golupcu I u drugim mestima u Srbiji.

-Naš grad prepoznao je potrebu mladih za razvojem ovog sporta i već čitav niz godina unazad naša podrška je sve veća. Podrška i ulaganje u ovaj sport je ulaganje u decu, mlade njihov razvoj, zdrav život, dakle budućnost. Ovako ćemo nastaviti u narednom periodu,a na vama je da postižete još bolje rezultate I u najboljem svetlu predstavljate svoj grad Golubac,rekao je predsednik opštine Nebojša Mijović.

Prijemu su prisustvovali Sportski direktor Ljubiša Brsanović, predsednik kluba Vojislav Ivić I trener Aleksandar Ilić kao I devojčice članice Jedriličarskog kluba Golubac.

   -Da nije bilo ove podrske od strane predsednika opštine I njegovih saradnika verovatno nebi imali ove uspehe.Ove godine ostvarili smo pobede na dva državna prvenstva,osvojili smo zlatne I jednu srebrnu medalju,a u ukupnom plasmanu imamo devojčicu koja će najverovatnije biti I državni prvak u klasi ,,Optimist’’  u kategoriji od 7-12 godina starosti.Ovom našem posetom želili smo da se zahvalimo lokalnoj samoupravi na podršci koju nam daju I da se pohvalimo o postignutim rezultatimma I kažemo šta smo sve to  osvojili u ovom periodu koji je za nama.U narednom periodu trudićemo se da uključimo što veći broj dece da se bave jedrenjem I naravno da osvojimo što više medalja,rekao je predsednik JK Golubac,Vojislav Ivić.

Jedriličarski klub Golubac u ovoj godini osvojio je dva državna prvenstva I devojčica Lara Jovanović je na državnoj rang listi u jedrenju za devojčice do 12 godina u klasi ,,Optimist’’ prvak Srbije.

           -U kategoriji devojčica do 12 godina imali smo osvojena dva državna prvenstva I za sada Lara Jovanović je na ukupnoj rang listi državni prvak Srbije u klasi ,,Optimist’’.Klub ima oko desetak devojčica koje se takmiče,za sada je najstarija do 12 godina katergorija,međuutim imamo Katarinu Perić koja vozi ,,Laser 4,7’’ I podmladak devojčice koje imaju po deset godina  koje  će  se potruditi da naprave neki dobar rezultat I doći do medalja, kaže trener kluba,Aleksandar Ilić.

Devojčica Lara Jovanović koja je ove godine postala državni prvak Srbije u jedrenju u klasi ,,Optimist’’ zavolela je ovaj sport još od malih nogu I kako kaže jedrenje zahteva uporne I hrabre da mogu biti na vodi I u jedrilici a da u sebi kada jedre ne usete strah,što je retkost među njenim drugaricama kojje se ne bave jedrenjem I pozivalaih da joj se pridrže. Osvojila je šest medalja I nada se, da će naredna godina za nju bitui još uspešnija.

            -Prva moja medelja koju sam osvojila je srebrna na takmičenju u Gplupcu prilikom održavanja Sajma Dunava a zadnje dve na Adi Ciganliji za drugo I treće mesto.Osvojila sam I dve medalje na dva državna prvenstva u Golupcu kada sam osvojila jednu zlatnu I jednu srebrni medalju.Hvala predsedniku opštine što ceni ovaj naš uspeh I pomaže nama I klubu da napredujemo I takmičimo,jer jedrenje nije baš lak sport već tu treba hrabrost kada si na vodi,dosta je ekstreman I nije baš za svakog,objasnila nam devojčica Lara Jovanović.


Larina klubska drugarica Dragana Perić  osvojila je četi medalje,kaže da voli da jedri.želi da napreduje ,nada se još boljim rezultatima I većem broju medalja i sa još svojih desetak drugarica predstavljati opštinu Golubac na raznim takmičenjima u  jedrenju na vodi  u Srbiji.

-Do sada osvojilla sam četiri medalje,prva je bilo državno prvenstvo u kategoriji do 12 godina kada sam osvojila drugo mesto I srebrnu medalju,zatim na Sajmu Dunava u Golupcu osvojila sam treće mesto I bronzu ,a ove godine osvojila sam  Kup Smedereva I prvo mesto.,Ovde u Golupcu, na državnom prvenstvu bila sam prva u klasi ,,Optimist’’ I osvojila zlatnu medalju.Želim I dalje da napredujem I nadam se u narednoj godini da će biti još više medalja,obećava Dragana Perić.
Među ovim devojčicama koje su osvojile medalje je I trinaestogodišnja Nevena Perić  koja se jedrenjem     bavi   već tri godine. U poslednju godinu dana osvojila je tri medalje.

          -Osvojila sam medalje na Kup Golupca  I državnom prvenstvu u jedrenju 2018 godine u konkurenciji devojčica do 12 godina,zatim druga I treća  medalja osvojena je na Sajmu Dunava u Golupcu 2018.i 2019.godine.Jedrenje treniram redovno, četiri puna nedeljno I učestvujemo na regatama,kaže trinaestogodišnja devojčica JK Golubac ,Nevena Perić.


Jedriličarski klub iz ovog grada na Dunavu postoji još od 2006 godine u okviru Jedriličarskog saveza Srbije ,ima svoj Centar I sve uslove za razvoj  sportova na vodi I  uključivanja mladih Golupca I ovog kraja da se bave jedrenjem I ostim sportovima na Dunavu.Klub ima I punu podrćku lokalne samouprave,što je dalji podstrek za još bolje rezultate na raznim državnim I drugim prvenstvima u Srbiji I van granica naše zemlje.
 



Slične vesti

Aikido klub Pinkum u Velikom Gradištu uči mlade borilačkim veštinama za samoodbranu

25 Dec 2023, 22:29

Aikido klub ,,Pinkum’’ iz Velikog Gradišta formiran je 2000.godine I od tada pa do danas uspešno…

Nagrađeni najbolji sportisti Požarevca

22 Dec 2023, 13:36

U svečanoj sali dodeljene su nagrade najboljim sportisima Požarevca u organizaciji Sportskog saveza grada Požarevca i lista…

U Velikom Gradištu potpisani ugovori za finansiranje Programa sportskih organizacija

18 Dec 2023, 13:56

Predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište Dragan Milić potpisao je ugovore za dodelu sredstava…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista