PREDSEDNIK OPŠTINE DRAGAN MILIĆ PRIMIO UČESNIKE LIKOVNE KOLONIJE
   20 Jun 2017, 16:09    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


PREDSEDNIK OPŠTINE DRAGAN MILIĆ PRIMIO UČESNIKE LIKOVNE KOLONIJE

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je učesnike Druge međunarodne likovne kolonije ,,Artefakt’’ koja se održava na Srebrnom jezeru i u kojoj je uzelo učešče 39-toro likovnih umetnika iz 15 zemalja,među kojima su pored Srbije i slikari iz Rusije, Južne Koreje, Republike Baškirije, Ukrajine, Bugarske, Avganistana i Belorusije .


                Organizatori ove kolonije su Udruženje likovnih stvaralaca ,,Đura Jakšić’’ iz Požarevca,Narodni muzej iz Velikog Gradišta i Fokus-Evropa iz Najdrosenfelda.


Predsednik Milić,prisustne umetnike koji će u Velikom Gradištu boraviti do 23-eg ovog meseca upoznao o privrednim i turističko-kulturnim potencijalima ove podunavske Opštine i da za desetak godina Veliko Gradište bude prepoznatljivo ne samo kao grad sporta i turizma već i kao grad kulture.


       -Veliko Gradište je pored toga što je grad turizma i grad sporta,želimo da budemo i grad umetnosti i idemo u dobrom pravcu. Pored  naši 15 slikara i umetnika da napravimo gradski park pun umetničkih dela,da imamo izložbu slika u svim javnim ustanovama,jer oko 500 hiljada ljudi godišnje prođe kroz Veliko Gradište i Srebrno jezero i to treba da vide.Zato smo i pomgli da se organizuje ova umetnička kolonija,gde imamo ljuude iz čitavog sveta,iz Rusije,Koreje,Avganistana,Slovenije i drugij bivših Jugoslovenskih Republika,tako da ćemo i u buduće kao Opština da činimo napore,da se to dešava u Velikom Gradištu i da budemo prešpoznatljivi,pored sporta i turizma i kao grad kulture,rekao je Milić.

 
            Ovde u Velikom Gradištu ima razumevanje,potencijala i ljubavi za kulturu,rekla je predsednik Udruženja likovnih stvaralaca ,,Đura Jakšić’’ iz Požarevca,Snežana Milošević.
            -Ovaj naš tim zna da je kultura centar sveta,jer bez kulture mi nemamo dušu,nemamo život i  ništa nije tako lepo ako nema kulture. Želim vam da se srećno vratite vašim kućama,jer dobar glas se na daleko čuje,pričajte o našoj Srbiji i Velikom Gradištu ,budite naši promoteri,a mi ćemo znati kako da Vam se odužimo,istakla je Snežana Milošević.


         Jedan od organizotora likovne kolonije a ujedno i domaćin ovogodišnje Druge međunarodne  likovne kolonije ,,Artefak’’ u Velikom Gradištu je i Narodni muzej iz ovog grada na Dunavu.


         -Ideja Artefakta je nešto što bi se za sto godina negde istraživalo,pošto je ovo jedinstvena kolonija na prostoru Evropske Unije,gde se okupljaju umetnici iz različitih destinacija kao što su Nemačka,Avganistan,Južna Koreja,Austrija,Slovenija.Želja nam je da se
okupi što više umetnika iz celog sveta i da ovde Veliko Gradište bude neka tačka da jednoga dana motiviše istoričare umetnosti,razne sociologe i istraživače,jer  je važno da se ljude druže i sklapaju međusobna prijateljstva,istakao je m Dragan Bogičić,direktor Narodnog muzeja Veliko Gradište.


       Među likovnim stvaraocima u Velikom Gradištu je i supruga Vladimira Gašparića ambasadora iz Slovenije  u Srbiji,Majda Gašparić koja se slikarstvom bavi već četiri decenije.


      -Ovde sam prvi put,inače sam akademski slikar i imam diplomu Kineske
Likovne akademije.Šaljem Vam posebne pozdrave iz naše prijateljske zemlje Slovenije,u Srbiji sam već godinu dana i osećam se kao kod kuće.Zahvaljujem se odličnoj organizaciji ove likovne kolonije i svih ovih dana u vašem gradu prijatno se osećam i doći ću ponovo,obećava,Majda Gašparić.


  Za učešće na  ovogodišnjoj   likovnoj koloniji  u Velikom Gradištu, likovnim stvaraocima iz 15 zemalja, predsednik Opštine Dragan Milić,uručio je zahvalnice lokalne samouprave i organizatora.
 
 Lj.NastasijevićSlične vesti

ADIL PRIREDIO KONCERT ZA SVA VREMENA

21 Nov 2019, 12:29

U CENTRU SAVA U BEOGRADU, PRE NEDELJU DANA ODRŽAN JE SPEKTAKL, KONCERT ADILA MAKSUTOVIĆA U ANPLAG VERZIJI.

LAKU…

NE PROPUSTITE! Izložba 'Božanska inspiracija - Miroslavljevo jevanđelje'!

19 Jul 2019, 11:57

Izložba "Božanska inspiracija - Miroslavljevo jevanđelje" biće otvorena sutra uveče u 19 sati u Palati u tvrđavi…

BOGATO KULTURNO LETO U KOSTOLCU, LIKOVNE KOLONIJE I ORFEJ NA DUNAVU

2 Aug 2018, 13:55

U OKVIRU KULTURNOG KOSTOLAČKOG LETA 2018.  POSEBNO SE IZDVAJAJU DVE  MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE  11. PO…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDOĐI U GOLUBAC, VIDI SRBIJU

Na Međunarodnom 42.beogradskom sajmu turizma,na kojem je pod sloganom ,,Put po noge’’turističku…

22 Feb 2020, 22:46

DruštvoRAMSKA TVRĐAVA I SREBRNO JEZERO…

NA 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU  OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE PREDSTAVILA…

22 Feb 2020, 14:48

DruštvoVIMINACIJUM U FOKUSU TURISTIČKE…

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA PREDSTAVILA JE SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU NA 42.…

22 Feb 2020, 14:40

Kursna lista