Poziv za dostavljanje predloga za dodelu oktobarskih povelja i nagrada
   12 Sep 2022, 13:54    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Poziv za dostavljanje predloga za dodelu oktobarskih povelja i nagrada

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelja Grada Požarevca povodom 15. oktobra, Dana oslobođenja Požarevca.
           
Nagrada Grada Požarevca dodeljuje se zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva,  obrazovanja, kulture, sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.
 
Povelja Grada Požarevca dodeljuje se privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama za izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.
           
Uslovi za dodelu nagrada i povelja su da je predloženo fizičko lice državljanin Republike Srbije i da je predloženo pravno lice registrovano odnosno deluje na teritoriji Grada Požarevca.
 
Pod ostvarenim izvanrednim rezultatima i dostignućima koji su postali dostupni javnosti, podrazumevaju se sledeći kriterijumi u oblasti privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture, sporta, u oblasti socijalnog i humanitarnog rada, u oblasti stvaralaštva mladih.
 
Povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Grada Požarevca može se dodeliti najviše 5 nagrada i povelja.
 
Pravo predlaganja kandidata za nagradu i povelju imaju sva pravna i fizička lica, koja, ukoliko ispunjavaju propisane uslove, mogu i sama sebe predložiti, kao i odbornici Skupštine Grada, članovi Gradskog veća Grada Požarevca i članovi Odbora.
 
Predlagači pravna lica dostavljaju svoje adrese sedišta, a predlagači fizička lica dostavljaju svoje lične podatke: ime i prezime i adresu stanovanja.
 
Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu, s navođenjem adrese stanovanja za fizička lica i adrese sedišta za pravna lica, podatke o delu koje se predlaže i rezultate rada kandidata. 
 
Uz predlog se dostavlja i delo koje se predlaže, ili overena fotokopija odgovarajuće dokumentacije, ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti, koja se posle odlučivanja o nagradi ili povelji ne vraća predlagaču.
 
Predlozi za dodelu nagrada ili povelje Grada Požarevca dostavljaju se pisarnici Gradske uprave Grada Požarevca. Rok za dostavljanje predloga za dodelu nagrade ili povelje Grada Požarevca je ponedeljak, 26. septembar 2022. godine.
 
Odluku o dodeli nagrade i povelje Grada Požarevca donosi Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca.
 Slične vesti

Prva nagrada za PU Lasta iz Golupca konkursa na temu Različiti a jednaki

25 Nov 2022, 11:45

Tolerancija je jedna od veština koju svako od nas mora razviti, ako želimo da živimo u društvu prihvatanja…

U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika

9 Nov 2022, 13:59

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan…

Dodeljene Oktobarske nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama

15 Oct 2022, 9:54

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja Grada Požarevca, nagrade Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.650 dinara i povelje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeJapan je zemlja stogodišnjaka

Tajna je u ishrani bogatoj jodom        Stanovnici zemlje izlazećeg sunca imaju…

30 Nov 2022, 11:03

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

DruštvoZaštita spomenika kao kulturnog…

U Požarevcu postoji mnoštvo spomenika podignutih u sećanje na ličnost ili događaj.…

30 Nov 2022, 10:27

Kursna lista