Poziv poslodavcima za učešće u projektu pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa
   23 Dec 2023, 11:13    Požarevac    SATTV, Grad Požarevac    Marija Vajner


Poziv poslodavcima za učešće u projektu pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa

Pozivaju se zainteresovani poslodavci sa teritorije Grada Požarevca, koji imaju potrebu za angažovanjem novih radnika, da se prijave za učešće u projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“.

Projekat finansira Švedska vlada, preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida, a realizuje nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u saradnji sa Gradskom upravom Požarevac.

Odabranim poslodavcima će u celosti biti refundirani troškovi angažovanja radnika u periodu od šest meseci (zarada, porezi, doprinosi, troškovi prevoza, toplog obroka). Maksimalni iznos refundacije svih mesečnih troškova je određen i iznosi 560 evra po zaposlenom.

Ukupno 10 nezaposlenih lica sa prebivalištem na teritoriji Grada Požarevca, koji pripadaju jednoj od kategorija socijalno ugroženih lica koji su definisani kao ciljna grupa projekta, mogu da budu angažovani kroz projekat kod odabranih poslodavaca.

Odabrani poslodavci će biti uključeni u selekciju nezaposlenih lica koji će biti angažovani. Angažovanje lica će biti sprovedeno u formi plaćene šestomesečne radne prakse tokom koje će svim polaznicima biti omogućeno da se upoznaju sa radnim okruženjem poslodavca, procesom i tehnologijom rada čime će polaznici povećati svoje radne kapacitete i/ili unaprediti sopstvena znanja i veštine. Napredak polaznika redovno će pratiti mentori, angažovani od strane Helpa.

Nakon realizacije radne prakse, poslodavcima koji odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, biće omogućeno da konkurišu za dodatnu pomoć.

Rok za predaju prijava (uredno popunjene konkursne dokumentacije) je petak, 12. januar 2024. godine, najkasnije do 14 časova.

Za dodatne informacije kontaktirati nadležnu Help kancelariju na jedan od sledećih brojeva telefona: 011/30 46 340, 30 46 341 ili putem elektronske pošte helpbg@help-serbia.org.rs.

Informativni sastanci za sve zainteresovane poslodavce će se održati u maloj sali Kulturnog centra (Trg Dr. Zorana Đinđića 4), u sledećim terminima:
• utorak 26.12.2023. u 12:00 č;
• utorak 09.01.2024. u 12:00 č

Popunjenu konkursnu dokumentaciju, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica potrebno je poslati poštom na Help Beograd, Učiteljska 52, 11000 Beograd, ne kasnije od 12. januara 2024. godine.

Popunjena, overena i skenirana konkursna dokumentacija može se poslati i elektronskom poštom na imejl adresu: helpbg@help-serbia.org.rs najkasnije 12. januara 2024. godine do 14 časova.


Foto: Ilustracija/PixabaySlične vesti

Franšiza ili sopstveni biznis - ko je u prednosti i zašto

11 May 2024, 8:32

Neke analize govore da samo jedna od pet franšiza ne uspe na tržištu. U Srbiji, nezvanično, posluje oko 220 franšiznih brendova…

Nepalci voze autobuse, Turci zidaju zgrade, a Rusi popravljaju automobile - gde je nestala domaća radna snaga

11 May 2024, 8:26

Zanat u rukama uvek je bio zlata vredan, a čini se da postaje sve vredniji. Hroničan nedostatak vozača, građevinaca, medicinskog…

Zanat je ponovo zlata vredan - dobrih majstora nikad manje, nedostaju sve struke

28 Apr 2024, 9:57

Nedostaju nam majstori svih struka – električari, vodoinstalateri, bravari, moleri, keramičari, metalci. Nemamo dovoljno…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaFalsifikovan med problem pravih…

Lošija pčelinja paša dovodi često do pojave veće količine falsifikovanog meda…

21 May 2024, 12:12

PolitikaĐurić: Očekujem borbu do poslednjeg…

Velika i snažna borba traje u Njujorku, poručuje šef srpske diplomatije Marko Đurić…

21 May 2024, 11:30

DruštvoDanas je Sveti Jovan Bogoslov,…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista…

21 May 2024, 11:02

Kursna lista