POŽAREVAC ĆE BITI DOMAĆIN TURNIRA BALKAN OPEN
   9 Nov 2018, 13:21    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


POŽAREVAC ĆE BITI DOMAĆIN TURNIRA BALKAN OPEN

U KULTURNO SPORTSKOM CENTRU U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM   MEĐUNARODNOM TURNIRA U KARATEU POD NAZIVOM "BALKAN OPEN"
 
U nedelju 11. novembra u kulturno sportskom centru u Požarevcu, održava se međunarodni karate turnir „Balkan Open“. Očekuje se oko 500 takmičara iz oko 30 klubova.

Takmičenje organizuje Srpska karate unija pod pokroviteljstvom Svetske karate konfederacije i uz pomoć grada Požarevca, Kulturno sportskog centra Požarevac, Sportskog saveza grada Požarevca, Sportsko rekreativne asocijacije, kao i Centra za kulturu Požarevac.Predsednik sportsko rekreativne asocijacije Požarevac Branislav Dmitrović  i glavni trener  kao i jedan od glavnih organizatora ove manifestacije najavio je predstojeći turnir.

 U obraćanju medijima naveo da je ovaj turnir od velikog značaja za Grad Požarevac jer ćemo imati  pored takmičara iz Srbije goste iz regiona, iz Makedonije i Rumunije koji će boraviti u Požarevcu i prava prilika da se Požarevac pokaže kao dobar domaćin i organitor velikih takmičenja i veliki sportski centar.

„ Po prvi put organizujemo u Požarevcu „Balkan open“ karate turnir i cilj nam je da nizom takvih akcija promovišemo naš grad kao karate destinaciju. Zbog toga smo se potrudili da napravimo odličan scenski efekat gde će po prvi put karate takmičenje u Požarevcu biti realizovano na bini koju je nabavio grad“. Pored takmičarskog dela, publika će moći da prati i revijalni deo.

„ Tokom svečanog otvaranja imaćemo i revijalni program na kome će se predstaviti brojna deca koja treniraju u klubu. Takođe, po prvi put, publici će se predstaviti i deca sa smetnjama u razvoju. Naša organizacija već duži vremenski period radi sa njima i cilj je da od sledeće godine srpska karate unija u svom redovnom kalendaru takmičenja uvrsti i disciplinu za decu sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju. Nadamo se da će publika u velikom broju doći i podržati mališane“ rekao je Dmitrović.

Dmitrović je ovom prilikom najavio i Svetsko prvenstvo sledeće godine na kome će Požarevac biti domaćin. „ Nakon dva meseca dugotrajne borbe uspeli smo da izlobiramo čelnike Svetske karate konfederacije i tako dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva sledeće godine u novembru mesecu. To će biti jedan impozantan sportski događaj gde očekujemo učešće preko 1000 takmičara iz više od 30 zemalja sveta." - istakao  je Dmitrović. Slične vesti

SMEDEREVSKI KARATISTI EKIPNI POBEDNICI BALKANSKOG PRVENSTVA ODRŽANOG U GOLUPCU

26 Mar 2019, 19:32

Proteklog vikenda u Golupcu održano je  Balkansko prvenstvo  u karate za juniore I seniore u ženskoj I muškoj…

SREBRNA I BRONZANA MEDALJA ZA KARATISTKINJE IZ VELIKOG GRADIŠTA

12 Mar 2019, 13:51

Na Školskom prvenstvu Srbije u karateu za osnovne i srednje škole, održanom u Pančevu, na kome je uzelo učešće…

POŽAREVAC SE PRIPREMA ZA SVETSKO PRVENSTVO U KARATEU

9 Mar 2019, 12:54

POVODOM PRIPREMA ZA SVETSKO PRVENSTVO U KARATEU KOJE ĆE SE ODRŽATI OD 15. DO 17. NOVEMBRA OVE GODINE POŽAREVAC JE POSETILA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaOTVORENA SPOMEN SOBA SLOBODANU…

U GRADSKOM ODBORU SPS-A U POŽAREVCU U ZGRADI BIVŠEG KOMITETA SOCIJALISTIČKA OMLADINA…

25 May 2020, 14:22

DruštvoBALETSKI STUDIO AMADEUS SNIMA…

BALETSKI STUDIO AMADEUS POŽAREVAC  I NJEGOVI NAJMLAĐI ČLANOVI  UZELI SU  UČEŠČE…

25 May 2020, 12:57

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 26. Maj 2020.

SRBIJA: U utorak hladnije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i kratkotrajnim…

25 May 2020, 11:38

Kursna lista