Potpisano sedam bilateralnih sporazuma između Srbije i Azerbejdžana
   23 Nov 2022, 12:53    Beograd    rtv    Elena Marjanović


Potpisano sedam bilateralnih sporazuma između Srbije i Azerbejdžana

Srbija i Azerbejdžan u prisustvu predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Ilghama Alijeva, potpisali su danas ukupno sedam bilateralnih sporazuma. Vučić i Alijev potpisali su zajedničke izjave, kao i memorandum o osnivanju Saveta za strateško partnerstvo.


Među potpisnicima današnjih sporazuma, među kojima je i Sporazum između dve vlade o readmisiji su i ministri Bratislav Gašić, Goran Vesić i Nikola Selaković.


Potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva digitalnog razvoja i saobraćaja Azerbejdžana o priznavanju ovlašćenja u skladu sa propisom 1/10 Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje i uverenje i vršenje brodske straže pomoraca iz 1978. godine sa izmenama i dopunama.


Posle sastanka dve delegacije u Palati Srbija potpisan je i Administrativni ugovor za sprovođenje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana o socijalnoj sigurnosti, memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Azerbejdžana.


Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju između Agencije za promociju izvoza i investicija Azerbejdžana i Privredne komore Srbije.


Plenarni razgovori delegacija Srbije i Azerbejdžana, u okviru posete azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva, počeli su u Palati Srbija danas oko 11.15 sati.


Delegaciju Srbije čine ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković

  Sastanku je prethodio tet-a-tet razgovor Vučića i Alijeva.
Očekuje se ceremonija potpisivanja sedam bilateralnih sporazuma između dve države, a nakon toga i zvanično obraćanje medijima Vučića i Alijeva.
Vučić dočekao Alijeva ispred Palate Srbija
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas, ispred Palate Srbija, svečani doček za predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, koji je doputovao u zvaničnu posetu Beogradu.
Vučić je Alijeva dočekao uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, intoniranje himne dve država i ispaljivanje počasnih plotuna.
Alijeva su pored Vučića dočekali i članovi Vlade, ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, finansija Siniša Mali, unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, poljoprivrede Jelena Tanasković, rudarstva i energetike Dubravka Đedović, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Nakon svečanog dočeka, usledio je sastanak u četiri oka, nakon kojeg će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Srbija i Azerbejdžan će u okviru posete predsednika Alijeva potpisati sedam bilateralnih sporazuma, a potom će se Vučić i Alijev obratiti medijima.Slične vesti

Dačić: Međunarodna zajednica na ivici tolerancije prema Prištini

23 Nov 2022, 12:06

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je međunarodna zajednica došla do kraja moguće tolerancije…

Vučić: Sa novom italijanskom vladom nastavak dobrih odnosa

22 Nov 2022, 10:46

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije…

Dačić: Ne možemo da pustimo ruku Rusije dok Zapad ne pruži drugu ruku

3 Nov 2022, 12:19

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi da nađe zajednički interes sa zapadnim zemljama i dogovor…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

EkonomijaPovršinski kop „Drmno“: Efikasan…

Efikasan rad objekata za isušivanje Površinskog kopa „Drmno“. Za…

30 Nov 2022, 10:03

DruštvoKisić: Deca koja vrše nasilje…

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke,…

30 Nov 2022, 9:52

Kursna lista