POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA U OPŠTINI KUČEVO
   11 Feb 2019, 17:35    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA U OPŠTINI KUČEVO

Studenti,njih tridesettroje iz opštine Kučevo koji su ispunili uslove konkursa za dodelu stipennnndije,sa predsednicom opštine Slavicom Bulutić,potpisali su ugovore o stipendiranju  za vreme trajanja redovne nastave u ovoj godini I  koja je propisana za sticanje odagovarajućeg stepena obrazovanja.


Čestitavši prisutnim studentima i roditeljima,predsednica opštine Kučevo Slavica Bulutić je stipendistima poželela da budu dobri studenti i da opravdaju očekivanja dok će im opština i ubuduće izaći u susret kada im to bude potrebno.
             -Kučevo je mala opština suočena sa mnogim, pre svega ekonomskim i demografskim problemima.  Rešenje tih problema leži u vama, vašoj mladosti, inteligenciji i entuzijazmu.Mi ulažemo ogromne napore kako bi u našu sredinu doveli različite investitore i u tome polako dolazimo do željenih rezultata, ali sve će to imati malog efekta ako se vi, po završetku studiranja, ne vratite u našu opštinu sa stečenim znanjem i učinite je boljom sredinom za život“, rekla je Bulutić u obraćanju stipendistima. Ona je izrazila nadu  da će tako i biti, a mi, rukovodstvo opštine, i dalje ćemo se truditi da ulažemo u vas, jer Kučevo je, to mogu s ponosom reći, apsolutni lider među lokalnim samoupravama, kada je broj studentskih stipendija u pitanju – danas  potpisujemo novih  33 Ugovora, što sa postojećih 63 , ove školske godine stipendiramo ukupno 96 naših studenata. I procentualno izdvajanje iz budžeta za ove namene,  je daleko veće, od ostalih opština.Još jednom , hvala vam svima što ste ovde i da budete sa nama i kada završite svoje školovanje,naglasila je Bulutić.


          Studenti koji su ostvarili stipendije iz budžeta opštine Kučevo i potpisali ugovore izjavili su da su da im ova sredstva  mnogo znače za njih i njihove porodice  i posle završenih studija želi da ostane i rade u ovoj sredini.


             Svečanosti su prisustvovali i predsednik SO Vladimir Stojanović, zamenica predsednice opštine Mica Lukić-Radenković, načelnik Opštinske uprave Zoran Velimirović, predsednik Komisije za statutarna i kadrovska pitanja Ljubiša Vojić, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu Davor Stanojević i roditelji.
                                                                                                         
 Lj.Nastasijević
 Izvor:Portal e-Kučevo.
 
 
 
 
 
 
 
 Slične vesti

SUBVENCIONISANJE STUDENTSKIH KREDITA

20 Feb 2019, 13:44

RASPISAN JE KONKURS ZA SUBVENCIONISANJE KAMATA PO STUDENTSKIM KREDITIMA ZA 2019. GODINU
 
 Gradsko veće Grada Požarevca…

STIPENDIJE ZA POŽAREVAČKE STUDENTE

31 Jan 2019, 13:36

U SVEČANOM SALONU NAČELSTVA U POŽAREVCU POTPISANI SU UGOVORI SA STUDENTIMA KOJI SU DOBILI STIPENDIJE OD GRADA POŽAREVCA.

NOVE STIPENDIJE ZA 11 STUDENATA

26 Nov 2018, 14:01

Opština Veliko Gradište sredstvima iz opštinske kase stipendiraće jedanestoro studenata  koji…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Crna hronika207 POGINULIH, VIŠE OD 500 RANJENIH…

Broj poginulih u sinhronizovanim bombaškim napadima koji su danas dogodili na Šri…

21 Apr 2019, 14:30

DruštvoMIRA MARKOVIĆ SAHRANJENA U POŽAREVCU…

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored…

20 Apr 2019, 16:50

DruštvoDAN OTVORENIH VRATA U POLJOPRIVREDNOJ…

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA SONJA MARINKOVIĆ ORGANIZOVALA JE OVE SUBOTE DAN…

20 Apr 2019, 14:32

Kursna lista