POTPISANI UGOVORI O FINANSIRANJU SPORTSKIH KLUBOVA I UDRUŽENJA
   11 Jan 2019, 11:32    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POTPISANI UGOVORI O FINANSIRANJU SPORTSKIH KLUBOVA I UDRUŽENJA

U  svečanoj Sali Skupštine opštine u Velikom Gradištu,predsednik opštine Dragan Milić u prisustvu svojih saradnika,primio je predstavnike sportskih klubova I udruženja sa kojima je   potpisao ugovore za finansiranje  programa iz oblasti sporta.

Milić se pre potpisivanja ugovora obratio prisustnim predstavnicima klubova i sportskih udruženja, čestitao im na onome što su  do sada uradili poželevši im   uspeh I u ovoj godini.


   -Mi stalno pričamo – niti manje opštine, niti više dece koja se bave sportom. To je sada oko 1.500 dece koje treba zadržati u sportu kako se ne bi bavila nekim drugim, lošim, stvarima. U početku smo izdvajali 5 miliona, a ove godine 24 miliona dinara za sport. Sportski klubovi pre sedam-osam godina nisu dobijali sredstva. Sada imaju za takmičenja, sudije i drugo, i to im olakšava rad. Klubovi najvišeg ranga dobili su više sredstava,rekao je predsednik Dragan Milić.


Saša Branković, direktor Sportskog centra opštine Veliko Gradište Ispred Komisije za dodelu sredstava sportskim udruženjima, prisutnim predsednicima saveza i klubova objasnio je proceduru dodele sredstava koja su podeljena u skladu sa pravilnicima o kategorizaciji i finansiranju sporta i izneo preporuke u vezi trošenja i pravdanja opredeljenih sredstava.

 

          -Svako od vas  za pravnu pomoć može se obratiti Sportskom savezu ili  službi Opštinske uprave prilikom raspisivanja javnih nabavki kako bi se sredstva trošila namenski i u skladu sa zakonom,objasnio je Branković.

Ove godine iz budžeta za razvoj sporta izdvojeno je  24 miliona dinara a ova sredstva dobilo je 34 sportskih udružženja I klubova sa područja ove podunavske Opštine.
Lj.NastasijevićSlične vesti

ODRŽANA 2.SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE

20 Jun 2019, 10:36

U utorak, 18. juna 2019. godine u prostorijama Asocijacije, Beograd, Terazije 35/III, održana je 2. sednica Upravnog odbora…

PROJEKAT POD NAZIVOM NIKADA NIJE KASNO

20 Jun 2019, 10:33

Sportsko rekreativna Asocijacija u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Požarevca pokrenula je PROJEKAT POD NAZIVOM „NIKADA…

ODRŽAN 4. BASKET TURNIR 3X3 U POŽAREVCU

17 Jun 2019, 12:52

EKIPA  "RALJA INTERGALAKTIK“ IZ BEOGRADA  POBEDNIK JE POŽAREVAČKOG 3X3 TURNIRA U BASKETU KOJI SE ODIGRAO…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 25. Jun 2019.

SRBIJA: U utorak promenljivo oblačno i nestabilno sa pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova…

24 Jun 2019, 11:28

DruštvoSaopštenje Štaba za vanredne situacije…

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je sledeći zaključak: U cilju…

23 Jun 2019, 15:21

DruštvoNAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA…

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro…

22 Jun 2019, 23:23

Kursna lista