Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju
   13 Feb 2019, 13:12        KURIR    Maja Kostić


Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasadorka Australije Rut Stjuart razgovarale su danas o mogućnostima saradnje dve zemlje.
 
Mihajlovićeva je istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose ali da su mogućnosti i potencijali za saradnju veliki.

"Hvala vam na podršci koju pružate Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, za nas su evrointegracije i usvajanje evropskih standarda najvažniji prioriteti. S Australijom imamo Sporazum o vazdušnom saobraćaju, ali sigurno da postoje mogućnosti za intenziviranje ekonomske, naučno-tehnološke, kulturne, kao i saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti. Važan aspekt u tome je svakako postojanje brojne srpske dijaspore u Australiji", rekla je Mihajlovićeva.
 
Ambasadorka Rut Stjuart rekla je da je podrška Australije neupitna i da postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju.
 
"Posebna zainteresovanost australijskih kompanija postoji u oblasti istraživanja i eksploatacije rudnika, kao i u IT i sektoru usluga. Veliki su potencijali za saradnju i ulaganja u Srbiju", rekla je Stjuart.
 
Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dve zemlje na tom polju.
Potpredsednica Mihajlović istakla je da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i zahvalila je australijskoj ambasadi na podršci.
 
"Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji za cilj imaju osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama", rekla je ambasadorka Stjuart.
 
Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ambasadorki u znak dobrodošlice stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.
 Slične vesti

ĐUKIĆ - DEJANOVIĆ: OKO 400 MILIONA DINARA ZA PREDŠKOLSKE USTANOVE

17 Apr 2019, 13:53

Ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će ove godine oko…

Velike mogućnosti saradnje i dobri odnosi Srbije i Čilea

13 Apr 2019, 12:54

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je na Latinoameričkoj konferenciji koja je održana u Santijagu…

KUBUROVIĆ: RADIMO NA PREPORUKAMA GREKO-A, NISMO POD STALNIM NADZOROM

3 Apr 2019, 15:20

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je da Srbija nije više pod permanentnim monitoringom antikorupcijskog tela…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNOVI INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR…

SVEČANO SU  OTVORENE NOVE PROSTORIJE TURISTIČKOG INFORMATIVNOG CENTRA  GRADA POŽAREVCA…

23 Apr 2019, 14:20

DruštvoDAN VOJSKE OBELEŽEN U POŽAREVAČKOJ…

ODRŽANA JE VOJNA SVEČANOST POVODOM OBELEŽAVANJA DANA VOJSKE SRBIJE U KASARNI GENERAL PAVLE…

23 Apr 2019, 14:18

DruštvoSelaković uručio odlikovanja pripadnicima…

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Republike,…

23 Apr 2019, 12:45

Kursna lista