Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju
   13 Feb 2019, 13:12        KURIR    Maja Kostić


Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasadorka Australije Rut Stjuart razgovarale su danas o mogućnostima saradnje dve zemlje.
 
Mihajlovićeva je istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose ali da su mogućnosti i potencijali za saradnju veliki.

"Hvala vam na podršci koju pružate Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, za nas su evrointegracije i usvajanje evropskih standarda najvažniji prioriteti. S Australijom imamo Sporazum o vazdušnom saobraćaju, ali sigurno da postoje mogućnosti za intenziviranje ekonomske, naučno-tehnološke, kulturne, kao i saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti. Važan aspekt u tome je svakako postojanje brojne srpske dijaspore u Australiji", rekla je Mihajlovićeva.
 
Ambasadorka Rut Stjuart rekla je da je podrška Australije neupitna i da postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju.
 
"Posebna zainteresovanost australijskih kompanija postoji u oblasti istraživanja i eksploatacije rudnika, kao i u IT i sektoru usluga. Veliki su potencijali za saradnju i ulaganja u Srbiju", rekla je Stjuart.
 
Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dve zemlje na tom polju.
Potpredsednica Mihajlović istakla je da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i zahvalila je australijskoj ambasadi na podršci.
 
"Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji za cilj imaju osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama", rekla je ambasadorka Stjuart.
 
Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ambasadorki u znak dobrodošlice stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.
 Slične vesti

Mihajlovićeva sa predstavnicima svih okruga u Srbiji

18 Jul 2019, 13:24

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa predstavnicima svih okruga…

Mihajlovićeva od sutra na istočnom kraku Koridora 10

16 Jul 2019, 13:19

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zajedno državnim…

ĐUKIĆ - DEJANOVIĆ: OKO 400 MILIONA DINARA ZA PREDŠKOLSKE USTANOVE

17 Apr 2019, 13:53

Ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će ove godine oko…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaDEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA…

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava…

23 Jul 2019, 15:44

DruštvoOD AVGUSTA SKUPLJA PUTARINA

OČEKUJE SE POČETKOM AVGUSTA POSKUPLJENJE PUTARINE OD 12 ODSTO SAOPŠTENO JE IZ VRHA…

23 Jul 2019, 13:58

PolitikaPREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADOROM…

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom…

23 Jul 2019, 13:32

Kursna lista