POSTAVLJEN ASVALT  NA  NOVOM  MOSTU NA RECI  PEK KOD ŠUVAJIČA
   7 Jul 2018, 13:03    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POSTAVLJEN ASVALT NA NOVOM MOSTU NA RECI PEK KOD ŠUVAJIČA

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg dotrajalog mosta,prošle godine počeli su radovi na izgradnji novog dužine 55 metara.Radove je izvelo preduzeće ,,Ivan Milutinović’’ iz Beograda,a vrednost radova je 2o miliona dinara koje je obezbedila ova podunavska opština iz budžeta.

 radove na postavljanju novog asvalta izveli su radnici PZP Požarevac

U toku su završni radovi na mostu gde preduzeće za puteve iz Požarevca postavlja novi asvalt. Ove radove obišao je predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima koji je rekao da ovaj most je od velike važnosti za prolaznike i meštane zbog blizine puta prema Požarevcu kao i odlaska na svoje njive sa druge strane reke.


radove na asvaltiranju mosta posetio je predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima

Siguran prelaz važan je i za sve veći broj turista na putu ka Golubačkoj tvrđavi, Nacionalnom parku Đerdap, Lepenskom viru i graničnom prelazu sa Rumunijom kod Kladova.


postavljanje asvalta na novom mostu preko reke Pek kod naselja Šuvajić

- Golubac ima urađen svoj strateški dokument i jedan od razvoja opštine je i turizam.i zato radimo na izgradnji infrastrukture gde spada i ovaj most u Šuvajiću koji smo počeli da gradimo još prošle godine . Most je veza opštine Golubac sa opštinama Podunavskog   i Braničevskog okru i njegovim završetkom i puštanjem u saobraćaj,vozačima će biti kraća lokacija za nekih desetak kilometara. Značajan je i za naselja koja se nalaze duž reke Pek,a vrednost radova sa pristupnim putevima  je 20 miliona dinara i ova sredstva obezbedili smo iz opštinskog budžeta. Dužina mosta je oko sto metara sa pristupnim putevima,reč je o jednom modernom objektu koji će doprineti razvoja turizma u opštini Golubac,rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.
dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac

Stari most čija je nosivost pet tona već pola veka odoleva vremenu, a od 2013 godine zabranjen je za sobarćaj.Međutim,iako nije bnezbedan i dalje je u funkciji gde preko njega dnevno prođe  više hiljada svih vrsta vozila. Da li do njive ići preko rasklimanog mosta na Peku ili desetak kilometara dužim okolnim putem, meštani Šuvajića kod Golupca nemaju dilemu.


          - Uprkos dugogodišnjoj zabrani korišćenja, oni biraju most, kad god mogu da prođu sa priključnim mašinama. "Najveći problemi su kad se nose teški tereti posle žetve, posle berbe. Ja konkretno se bavim voćarstvom nekim tamo iza s one strane reke i bude problema u proleće, kad se topi sneg, bude visoka voda, nestabilno i nesigurno za prelazak", kaže  Miodrag Živojinović,predsednik MZ Šuvajić.

Miodrag Živojinović,predsednik MZ Šuvajić

Meštanin iz Šuvajića Siniša Kuzmanović posle pola veka konačno je dočekao da se gradi novi most u njegovom selu koji će mu omogućiti da bezbednije prelazi na drugu obalu reke Pek i obrađuje svoje njive,jer do sada imao je mnogo problema,posebno kada budu poplave i zahvalan je  opštini Golubac,što je odlučila da napravi novi most i tako omogući lakši i bezbedniji prelazak preko reke.


Siniša Kuzmanović,meštanin Šuvajićaasvaltirani su i pristupni putevi do mosta  

       Nizvodno od ovog mesta počeli su i radovi na izgradnji novog mosta na reci Pek kod susednog naselja Donja Kruševica.I ovaj most se gradi iz budžetskih sredstava ove podunavske opštine


Lj.Nastasijević..


 Slične vesti

Vanredni inspekcijski nadzor mostova u Srbiji

15 Aug 2018, 13:05

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski…

PUŠTEN U SAOBRAĆAJ NOVI MOST NA RECI PEK KOD NASELJA ŠUVAJIĆ

30 Jul 2018, 14:20

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg mosta,starog oko pola veka,izgrađen…

U OPŠTINI GOLUBAC GRADE SE DVA MOSTA NA RECI PEK

20 Jun 2018, 16:43

Na reci Pek kod naselja Šuvajić,u opštini Golubac,umesto dosadašnjeg dotrajalog mosta,prošle…

Postavite komentar


  1. Misa
    July 16, 2018 | 19:59:40
    Radovi veoma strucno uradjeni,ZA ZATVOR!!! Ako se sve u drzavi Srbiji ovako projektuje i radi onda nam nije mesto u Evropi nego u Africi. Neko bi trebao dad odgovara za svoju strucnost. - 14 + 15

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMNOGO PREDUSLOVA ZA ŠIRENJE MREŽE

DA LI ĆE SE PROŠIRITI TOPLIFIKACIONA MREŽA U NAREDNIM GODINAMA I ŠTA JE NEOPHODNO…

18 Feb 2019, 14:19

ZanimljivostiPRORADILA BABUŠKA NA DUNAVU KOD…

Stabilizacija vremena i malo otoplenje proteklih dana izmamilo je sportske ribolovce da zabace…

18 Feb 2019, 14:19

DruštvoSAVETOVANJE PČELARA U KOSTOLCU

ODRŽANO JE OSMO MEĐUNARODNO SAVETOVANJE PČELARA BRANIČEVSKOG OKRUGA U PROSTORIJAMA CENTRA…

18 Feb 2019, 14:15

Kursna lista