POSLE JEDNOG VEKA GOLUBAC DOBIJA PLAŽU NA DUNAVU
   16 Nov 2019, 19:47    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


POSLE JEDNOG VEKA GOLUBAC DOBIJA PLAŽU NA DUNAVU

Opština Golubac  u poslednjih nnekoliko godina realozovala je oko 30 kapitalnih projekata koji su finansirani  iz fondove Evropske Unije, Vlade Srbije i  iz opštinske kase. Sa susedima  Rumunima, ova podunavska opština otpočela je  saradnja još 2013. godine na različitim projektima,od kojih  su mnogi realizovani i doprineli ukupnom razvoju ovog kraja,pa je Golubac postao značajna turistička destinacija na Dunavu i ovog dela Srbije.Radilo se I radi na  modernizaciji lokalne putne mreže,na popravci I izgradnji  škola,domova kulture i sportskih objekata.

               -Uradili smo oko tridesetak velikih projekata gde je svaka Mesna zajednica dobila određenu sumu novca koja je uložena u izgradnju I rekontrukciju crkava,Domova culture,putne infrastructure,sportskih terena I svega onog što je nedostajalo građanima. U naseljima se rešavali I problem vodosbamdevanja,niskonaponske mreže,telefonije I svega drugog što je bilo potrebno za bolji život meštana u tim naseljima.,naglasio je dr Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac.
 
Nastavljaju se radovi na realizaciji projekata u oblasti  modernizacije  lokalne putne mreže gde se godišnje asvaltira od 8 do 10 kilometara saobraćajnica,ulica I sokaka u gradu Golupcu I u svim naseljima na području Opštine.
    -Svake godine postavljamo novi asvalt na lokalnim putevima i saobraćanicama drugog reda u dužini od 8-10 kilometara.Ove godine smo takođe uradili I vrednost ovih radova je preko  30 miliona dinara. Asvaltirana je deonica na putevima drugog reda I očekujemo da ćemo narednih nekoliko dana postaviti još oko 600 metara novog asvalta nap utu drugog reda prema naselju zelenik.Ostaje nam sve manje nesreženih I modernizovanih puteva na području Opštine i očekujem da ćemo u narednih dve godine,ako dobijemo ponovo poverenje građana,da ćemo završiti modernizaciju svih putnih pravaca na području opštine Golubac, rekao je dr Mijović.

 Posle jednog veka čekanja građani Golupca  će konačno dobiti svoju plažu na Dunavu . izgradnju plaže  finansira opština Golubac iz budžetskih sredstava,a vrednost radova je 42 miliona dinara. Pored radova na izgradnji infratsrukture,radi se i na razvoju kulture gde se radilo na rekonstrukciji i popravci  Domova kulture u naseljima,a privode se kraju I priprema za početak radova rekonstrukcij  postojeće zgrade u kojoj bi se nalazila Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ iz ovog grada na Dunavu.
        -Očekujem da će radovi da počnu za nedelju dana I Golubac će posle sto godina konačno dobiti jednu modern plažu na Dunavu.Pored toga,radimo još jedan projekat rekonstrukcije biblioteke površine 650 kvadratnih metara  I otvaranje jedne  muzejske postavke.Realizacija ovog pppprojekta planirana je za maj mesec  naredne godine.Imali smo nekih problema oko javne nabavke,ali je to konačno rešeno,tako da očekujem da će ubrzo početi I  građevinski radovi.Dakle,radimo I izgrađujemo deo po deou Golupcu I u ostalim naseljima na području Opštine,što je primer jedne opšte prakse kako jedna mala I devastirana lokalna samouprava treba da se razvija u Srbiji,dodao je predsednik opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.


Pored izgradnje  plaže na Dunavu u planu je I rekonstrukcija postojeće marine kao I nastavak izgradnje šetno-biciklističke staze 6 i 7 koja će spojiti  Golubačku tvrđavu I Golubac.Ova podunavska opština  svoju razvojnu šansu bazira na Dunavskom turizmu, a njeni glavni aduti su Golubačka tvrđava,Manastir Tumane, sportovi na vodi i odmor u prirodi
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista