POSETA MINISTRA ŠARČEVIĆA KOSTOLCU
   7 Dec 2017, 15:03    Kostolac    SAT TV    Tatijana Spasojević


POSETA MINISTRA ŠARČEVIĆA KOSTOLCU

MINISTAR PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA U VLADI REPUBLIKE SRBIJE, MLADEN ŠARČEVIĆ, POSETIO GRADSKU OPŠTINU KOSTOLAC I OBIŠAO TEHNIČKU ŠKOLU SA DOMOM UČENIKA “NIKOLA TESLA“ I OSNOVNU ŠKOLU “JOVAN CVIJIĆ“


Delegacija Ministrarstva prosvete na čelu sa ministrom Mladenom Šarčevićem posetila je juče gradsku opštinu Kostolac i tom prilikom su obišli tehničku školu sa domom učenika Nikola Tesla i osnovnu školu Jovan Cvijić. Ministra  i njegove saradnike dočekali su gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić sa saradnicima, sa kojima je Šarčević održao jedan kraći sastanak.Nakon sastanka, svi zajedno uputili su se u kostolačku tehničku školu gde ih je direktor Goran Nestorović upoznao sa novinama u školskoj infrastrukturi. Prikazane su neke od renoviranih učionica za teorijsku i stručnu nastavu, ali i hala za praktičnu nastavu.Nakon toga u osnovnoj školi Jovan Cvijić, delegaciju iz ministarstva Vlade RS, dočekao je direktor Serdžo Krstanoski. On je u društvu rukovodstva lokalne samouprave Požarevca i Kostolca prikazao ministru Šarčeviću renovirani objekat škole.Renovirana fasada, hodnici, učionice, toaleti i fiskulturna sala samo su bili deo onoga što krasi ovaj školski objekat i čini ga reprezentativnim na nivou čitave Srbije pa i šire.
Renovirana fasada, hodnici, učionice, toaleti i fiskulturna sala samo su bili deo onoga što krasi ovaj školski objekat i čini ga reprezentativnim na nivou čitave Srbije pa i šire.
Direktor Krstanoski je na kraju posete organizovao kratak kulturno umetnički program, tokom kojeg je za ministra i sve goste školski hor izveo svoju himnu.
Potom se ispred škole direktor Krstanoski zahvalio na poseti ministru ali i lokalnoj samoupravi na pomoći. 
"Škola ima 1210 učenika, raspoređenih u 53 odeljenja a 109 stalno zaposlenih radnika učestvuju u organizaciji rada škole. Ovim projektom sredili smo sve delove škole i ovo je pravi primer kako lokalna samouprava i grad brinu o svojoj deci koja su naša budućnost." – rekao je direktor OŠ “Jovan Cvijić“ Kostolac, Serdžo Krstanoski.
Prisutnima  se  obratio i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić, koji je obećao da će lokalna samouprava i dalje raditi na razvoju infrastrukture  i kako u oblasti obrazovanja tako i iz ostalih sfera.Gradonačelnik Bane Spasović je kazao da je siguran da će se ovim povodom u budućnosti još sastajati, nagoveštavajući nova renoviranja školskih objekata na teritoriji Grada Požarevca."Samo uložena sredstva za obnavljanje i rekonstrukciju škola iz gradskog budžeta prošle godine bila su u visini od 100 miliona dinara. Toliko smo uložili i ove a i naredne godine iznos neće biti manji. Zahvaljujući tom novcu, i novcu dobijenim od države, završili smo ovo izuzetno zdanje u kome se sada nalazimo.
U toku su radovi u izdvojenom odeljenju OŠ Vuk Karadžić u Zabeli, a naredne godine rekonstruisaćemo i školu u centru Požarevca, Dositej Obradović. Naravno, tekuća održavanja ovih ali i ostalih školskih objekata ne računam jer se ona podrazumevaju, već napominjem samo kapitalne infrastruturne poduhvate." - rekao je gradonačelnik Spasović.
Ministar Mladen Šarčević se zahvalio na gostoprimstvu zadovoljan onim što je video i naglasio da je Vlada Republike Srbije je uspela da, u poslednjih godinu dana, učestvuje u obnovi 396 škola, što je izuzetan rezultat a siguran sam da ćemo naredne godine učiniti još više. – kazao je ministar Šarčević završavajući posetu Kostolcu.


 Slične vesti

RASIM LJAJIĆ: REŠENJE PROBLEMA SA BRAŠNOM

8 Mar 2018, 22:01

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da bi problemi oko uvoza brašna iz Srbije…

ŠABIĆ POZDRAVLJA RASPRAVU O OBRADI PODATAKA KOJA JE NA DNEVNOM REDU PRVE SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE

2 Mar 2018, 18:18

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pozdravio je to što…

VULIN: VOJNO TEHNIČKA SARADNJA SA BELORUSIJOM U USPONU

22 Feb 2018, 16:58

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, sastao se danas u Minsku sa ministrom odbrane Belorusije general-potpukovnikom Anrejem…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA…

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u…

23 Mar 2018, 15:56

DruštvoSAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ…

ODRŽAN JE SAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ GIMNAZIJI NA KOME SE PREDSTAVIO VELIKI BROJ DRŽAVNIH…

23 Mar 2018, 13:35

SportU NEDELJU UTAKMICA MRK POŽAREVAC…

Obaveštavamo Vas da će se u NEDELjU 25.03  2018 god. u KSC Požarevac …

23 Mar 2018, 11:11

Kursna lista