Porodica Tihomira Paskarevića iz Neresnice pčelarstvom se bavi više od pola veka
   13 Oct 2022, 17:53    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Porodica Tihomira Paskarevića iz Neresnice pčelarstvom se bavi više od pola veka

Tihomir Tića  Paskarević iz Neresnice,u opštini Kučevo pčelarstvom se bavi već pet decenija,poseduje preko  100 košnica, član je Udruženja pčelara ,,Pek’’ iz Kučeva i Saveza pčelara Srbije. Dobitnik je i mnogobrojnih opštinskih i republičkih priznjanja.Njegov pčelinjak  nalazi  se na imanju nedaleko od porodične kuće i kojeg već godinama ne seli na drugu lokaciju.

Tihomir Paskarevići ovu medonosnu godinu icebbnjuje kao zadovoljavajuću gde ostvario proizvodnju od 2 tone meda.ali kako kaže da je velika razlika u kvalitetu meda između bagrema koji je sađen i bagrema međaša. Od bagrema međaša je med kvalitetniji i pravi prirodni.   

     Ovaj sedamdesetpetogodišnji  pčelar ima sigurnog kupca za svoje pčelarske proizvode,tako da nema problema kada je u pitanju plasman,a zadovoljan je i cenom.


      U pčelinjaku treba raditi kada treba,a ne kada se može,jer pčele ne trpe odlaganje.Tihomir je obavio sve priprme u košnicama za predstojeću zimu,ali još nije sproveo zaštitu.
Tihomir sa svojom suprugom Manasijom pored pčelarstva bave se i ratarskom proizvodnjom rgde obrađuju četiri hektara zemlje na kojoj proizvodr pšššenicu i kukuruz za sopstvene potrebe.     
.Uvek stigne i da učestvuje na raznim manifestacijama kao i edukacijama i predavanjima o pčelarstvu,jer kako kaže,iako je u ovom poslu već pola veka,želi da se usavršava jer današnje vreme je i vreme nove i savremene rehnologije i načina za veću proizvodnju meda i pčelarskih proizvoda.
 
U pčelinjaku treba raditi kada treba,a ne kada se može,jer pčele ne trpe odlaganje. Tihomir je obaviiio sve pripreme u košnicama za predstojeću zimu ,ali još nije sproveo završnu zaštitu.
 Slične vesti

Borba protiv lažnog meda traje

20 Jan 2024, 10:55

Kao i pre sto godina udruženja pželara u Požarevcu, pokušava da prevaziđe poteškoće i rešava probleme…

Meda ima, ali je plasman problem

6 Jan 2024, 11:07

Prozvodnja meda u 2023. godini je bila dobra, ali je ekonomska kriza poremetila izvoz. Pčelari imaju problem sa plasmanom…

Pčelari poklonili med Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

5 Jan 2024, 12:22

Uoči božićnih praznika Udruženje pčelara Požarevac uručilo je paketiće meda korisnicima Centra za dnevni boravak dece i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiPrestupne godine - šta bi bilo…

Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365…

28 Feb 2024, 9:32

EkonomijaSrpska preduzeća sve više traže…

Prošle godine evropske berze struje su se stabilizovale i prosečna veleprodajna cena…

28 Feb 2024, 9:28

DruštvoSaobraćajna policija privremeno…

Saobraćajna policija u proteklih šest dana privremeno je oduzela osam vozila od počinilaca…

28 Feb 2024, 9:25

Kursna lista