Poreska uprava objavila kalendar izmirivanja poreskih obaveza firmi za april
   3 Apr 2023, 10:47    Beograd    rtv    Elena Marjanović


Poreska uprava objavila kalendar izmirivanja poreskih obaveza firmi za april

Poreska uprava objavila je kalendar izmirivanja poreskih obaveza od strane firmi za april, prema kome je rok za prve obaveze sreda, 5.april. Radi se o dostavljanju obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa, kao i izveštaja o zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV, ističe 10. aprila.


fiskalizacija, porez, sistem, ekonomija, fiskalna, kasa, izdavanje, racun, porez, pdv, usluga, odbitak, kartica, poslodavac, poslovanje, pexels


Krajnji rok za plaćanje akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti, podnošenje poreske prijave i poreskog bilansa od strane preduzetnika, preduzetnika poljoprivrednika i preduzetnika drugo lice za utvrđivanje poreza za 2022. godinu, za plaćanje razlike poreza na prihod od samostalne delatnosti utvrđene po konačnom obračunu za 2022. godinu, te plaćanje poreza na prihod od pružanja ugostiteljskih usluga za prvi kvartal ove godine jeste 18. april.


Do tog datuma neophodno je platiti i doprinose na prihode od obavljanja samostalne delatnosti, doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere.


Do tada je potrebno i podneti poresku prijave, platiti doprinos za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, kao i poresku prijavu i platiti PDV za prethodni mesec, podneti obrazac PID PDV 1 za mart mesec, te poresku prijavu i platiti PDV za prvo tromesečje ove godine.


Do 18. aprila podnosi se i obrazac za PID PDV 1 za prvo tromesečje ako je obveznik tada ispunio jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvo, plaća se akontacija poreza na dobit pravnih lica, zatim akciza za drugu polovinu meseca, podnosi se poreska prijava za obračun akcize za prethodni mesec kao i prijava o obračunu akcize na struju.


Poslednja aprilska obaveza jeste plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu meseca, što je neophodno uraditi do 28. aprila.



Slične vesti

LPA radi dve subote u martu

14 Mar 2024, 9:57

Informativna služba grada Požaevca obaveštava da zbog dospelih rokova za  podnošenje poreskih prijava…

LPA podseća na prijave imovine i takse

2 Mar 2024, 9:53

Rok za podnošenje poreskih prijava za imovinu pravnih lica ističe 31. marta 2024. godine, a za prijave za lokalnu…

Ostvareni rezultati rada Poreske uprave u četvrtom kvartalu 2023. godine

23 Jan 2024, 10:19

U Srbiji je u četvrtom kvartalu 2023. naplaćeno više od 1.131 milijarda dinara javnih prihoda što je za 204,4…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista